Szülők, mennyire normális ez az állapot?
Fiamnak első barátnője a lány, aki az éjszakák kivételével szinte minden időt nálunk tölt. Nyári szünetben reggel megjelent, s mivel a közelben laknak este 10 felé ment haza. Most majd suli után jön, és estig itt. Ki is jelentette, hogy neki "ez" a családja. Itt eszik, nyáron még itt is fürdött. Már finoman kérdeztem tőle, hogy a szüleit nem zavarja-e, hogy mindig itt van, őt az nem érdekli, meg a szülőket se-válaszolta. Engem idegesít, hogy lazán benyúl a hűtőbe, vagy kiküldi a fiamat nézze meg, van-e benne édesség... Most meg kijelentette, jövő héten, ha megyünk családilag (több gyerekünk van, kisebbek is) az állatkertbe jön ő is.
Nem akarok házsártos lenni, talán ha szerényebb lenne, nem is zavarna ennyire az állandó ittléte, bár már a lányom is megkérdezte, hogy most már mindig itt lesz?
Hasonló problémánál én leültem a fiammal, és megbeszéltük, hogy mennyit lehet nálunk a barátnő, és milyen keretek között. Hétköznap minden második napon, este 6 után, ha már mindenki végzett a leckével, tanulással, legfeljebb este 9-ig, az ő szobájában. Hétvégén csak az egyik napon, vagy szombat, vagy vasárnap, ebéd után. Ha délelőtt is akarnak találkozni, házon kívül lehet. Családi programra, étkezésre én hívom meg, ha úgy döntünk, de természetesen ha nálunk van, egy szendvicset sajnálok tőle, amennyiben a fiam elkészíti neki, vagy közösen csinálják. Annak természetesen semmi akadálya, hogy a fennmaradó napokon a fiam legyen náluk, hasonló időbeosztással.
Ez az én példám, csinálj olyan időbeosztást, ami nektek megfelel. Azt javaslom, ülj le a gyerekkel, és egyezzetek meg, ő pedig továbbítsa ezt a barátnőnek. Vagy te mondd el kettőjüknek, miután a fiaddal megbeszélted. A jövőre nézve se árt, ha már most lefekteted a szabályokat.
Köszönöm a válaszokat!
Nem állami gondozott, ismerem a szüleit, ők úgy vannak hogy "jó helyen van a lány".
Első barátnő a háznál, azért vagyok ilyen határozatlan, no meg azért, mert nekem kevésbé szimpatikus, és nem akarok érzelmi szempontból dönteni.
Biztos, hogy fogok vele beszélni, de attól félek, ha megkérem, hogy ne jöjjön az állatkertbe, akkor a fiam se fog jönni szolidaritásból. Nem egyszerű...
Nem korai még 15 évesen ez? Már maga az, hogy kapcsolata van, de ez meg még rosszabb.
El kell tiltani őket, azt kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!