Szülők, mennyire normális ez az állapot?
Fiamnak első barátnője a lány, aki az éjszakák kivételével szinte minden időt nálunk tölt. Nyári szünetben reggel megjelent, s mivel a közelben laknak este 10 felé ment haza. Most majd suli után jön, és estig itt. Ki is jelentette, hogy neki "ez" a családja. Itt eszik, nyáron még itt is fürdött. Már finoman kérdeztem tőle, hogy a szüleit nem zavarja-e, hogy mindig itt van, őt az nem érdekli, meg a szülőket se-válaszolta. Engem idegesít, hogy lazán benyúl a hűtőbe, vagy kiküldi a fiamat nézze meg, van-e benne édesség... Most meg kijelentette, jövő héten, ha megyünk családilag (több gyerekünk van, kisebbek is) az állatkertbe jön ő is.
Nem akarok házsártos lenni, talán ha szerényebb lenne, nem is zavarna ennyire az állandó ittléte, bár már a lányom is megkérdezte, hogy most már mindig itt lesz?
Megértem, kérdező, de ha semmit nem teszel, a fejetekre fog nőni a kiscsaj, és a fiadnak se fog leesni magától, hogy tekintettel kell lennie a családra is. Mindenképp érdemes lenne a gyerekkel beszélni, és meghúzni a határokat, nem haraggal, pattogva, hanem szeretettel, úgy, hogy ne azt érezze, hogy ez most a barátnő személye ellen megy. Jobb lett volna előbb, de még most se késő.:-) Az állatkerttel kapcsolatban vagy azt csinálod, hogy egyszerűen közlöd, ez szűk családi program, aztán a fiad majd eldönti, megy-e vagy sem, vagy pedig TE meghívod a kislányt, és megmondod, hogy aznap pontosan hánykor várjátok, ha szeretne veletek menni. Összekötheted ezzel az időbeosztásos megbeszéléssel.
Az a nagy helyzet, hogy a kisfiad szép lassan elkezd leválni rólatok, és egyre több olyan program lesz, ahova nem megy, vagy csak a barátnővel. Ez van, természetes dolog, jobb, ha elfogadod.:-) Ez viszont nem jelenti azt, hogy a random barátnők rendezkedhetnek a te házadban, a ti családi programjaitokban, ERRE állítsd fel a szabályokat.
Én nem engedtem volna a nyári dolgot sem.
Te vagy a szülö, mondd meg, hogy heti egy ottalvás és pont.
És igen, minden alkalommal hazaküldeném a kislányt - vagy akkor jöhet lakni, de a szüleiröl kérem a havi 50 000 kosztpénzt.
Ittalvásról szó se lehet. Szerintem a szülőknek is kényelmes így, kajáról nem kell gondoskodni, nem az utcán vagy ki tudja hol csatangol, hanem nálunk van, ahol állandó felnőtt felügyelet van.
Nyáron a szülők egy hétre nyaralni mentek, akkor megkértek, alhasson itt. Nem vállaltam be, ment a nagyijához. Biztos, hogy fogok velük beszélni, persze, jobb lett volna az elején, na de mindegy.
"Ittalvásról zó sem lehet" - hú, milyen határozott lettél.
Tehát az nem gáz, hogy lényegében nálatok él(ősködik), de a heti egy ottalvással már gond van.
Csak nekem nem fekszik ez a dolog? Hidd el, már rég lefeküdtek, nem kell ennyire parázni és a kislány jelenleg nálatok lakik.
Lehet az is,hogy otthon nem bánnak vele jól.
Én is anno a barátomhoz minden suli után mentem,este 9 ig kb. Meg hétvégéket ott töltöttem,de én egyáltalán nem zavartam senkit,legtöbbször elmentünk szórakozni stb,de az anyját nagyon zavarta,hogy nem takarítok minden áldott hétvégén,bár barátom szobáját mindig kiganyéztam,na mindegy,a kislánnyal el kell beszélgetni,hogy ha ott akar lenni,vegye ki a részét a házimunkában pl,nem kell mindennap de néha segítsen..
Kedves Kérdező!
Néhány dolgot nagyon nem értek.
Hol a férjed? Őt ez nem zavarja? Ővele nem beszélgettél erről négyszemközt? Ha igen, neki mi a véleménye?
És a fiad? Mielőtt a gyakorin kérdezel, nem gondolod, hogy ővele kellene beszélgetned? Vagy ő olyan vakon szerelmes, hogyha bármi kritikát mondasz a lányról, akkor kiakad és cirkuszol?
Először is hadd szögezzem le, hogy nekem még a fiad helyében is sok lenne ennyi abból a lányból. :DDD Ha nyári szünetben minden nap az volt a program, hogy reggeltől estig ott volt, akkor ez nekem fojtogató lett volna.
A fiad testvérei helyében meg pláne...
Azt sem értem, hogy együtt miért nem mozdulnak ki soha? Sétálgatni a városban, strandolni, moziba menni sose jutott eszükbe? Ez már önmagában nem normális.
És az sem, hogy ennyire egyoldalú a találkozások helyszíne. Miért nem megy időnként a fiad őhozzájuk? Járt már egyáltalán náluk? Milyen ott a légkör, a lakhatási viszonyok, hogy sose akarnak ott lenni? Azt mondtad, ismered a szüleit. Ennyire elhanyagolják a gyereküket?
Szerintem az a legkevesebb, ha az állatkertbe nem jön a fiad. Menjen a lánnyal kettesben máshova, ez természetes.
Ha iskolaidőben egész délután ott van, az nem megy-e a tanulás rovására? Vagy együtt tanulnak? Osztálytársak, egy évfolyamba járnak?
Én a helyedben első körben a fiammal beszélnék. Kérném, hogy ritkítsák a nálunk levéseket. Ha ez nem vezet eredményre, akkor a lánnyal hármasban kb. olyan szabályokat lefektetnék, mint amit 5. válaszoló írt.
És igen, jogos a lányod kérdése: "Most már mindig itt lesz?" Igen, már csak a többi gyerekedre való tekintettel is korlátot kell szabni ennek a nagy összeborulásnak. A többi gyereknek is joga van úgy élni, mint eddig, ami nyilván azt jelenti, hogy ne kelljen minden nap reggeltől estig még egy embert kerülgetni a lakásban, pláne a fürdőszobában.
Magánvélemény: a csajszi szerintem jó elhanyagoló családban élhet. Biztosan van közte és fiad között szex, méghozzá a fiad számára nagyon jó, és emiatt ilyen magabiztos a csaj.
"de én egyáltalán nem zavartam senkit"
Mindegyik ezt hiszi, az a baj. Ez a kiscsaj is azt hiszi, hogy minden oké, tök szívesen látják ott, és ha a kérdező tovább töketlenkedik, akkor ez így is marad.
Már miért érezné úgy, hogy zavar bárkit is, ha nem képesek a szülők kinyitni a szájukat?
Én mikor először találkoztam a párom édesanyjával, akkor megbeszéltük, hogy ha egyikünknek problémája van a másikkal, akkor leülünk és megbeszélünk.
Utálom a "finoman kérdeztem", meg "céloztam rá" dolgokat. Akinek nem tetszik valami, az nyissa ki a száját. Egyébként szoktam érzékelni az ilyen "sugalmazásokat", és olyankor juszt is azt csinálom, amiről tudom, hogy nem tetszik az illetőnek. :) Tanuljon meg kommunikálni emberi lény módjára - abban a pillanatban, hogy értelmesen elmondja nekem, hogy mi a problémája velem, azonnal változtatok. :)
"Ittalvásról szó se lehet."
Ezt is sugallni fogod csak neki? :D Vagy ezt ki mered mondani? Ha igen, akkor azt miért nem, hogy túl sokat van nálatok?
Nem bántani akarlak, csak őszintén nem tudom megérteni, hogy lehet ilyen egy felnőtt nő...
A sunnyogás, magadban morgolódás, finoman kérdezgetés SEMMIT nem fog megoldani, ez 100%.
Kb 10 perc alatt megbeszélhető problémáról van szó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!