Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, mennyire normális ez...

Szülők, mennyire normális ez az állapot?

Figyelt kérdés

Fiamnak első barátnője a lány, aki az éjszakák kivételével szinte minden időt nálunk tölt. Nyári szünetben reggel megjelent, s mivel a közelben laknak este 10 felé ment haza. Most majd suli után jön, és estig itt. Ki is jelentette, hogy neki "ez" a családja. Itt eszik, nyáron még itt is fürdött. Már finoman kérdeztem tőle, hogy a szüleit nem zavarja-e, hogy mindig itt van, őt az nem érdekli, meg a szülőket se-válaszolta. Engem idegesít, hogy lazán benyúl a hűtőbe, vagy kiküldi a fiamat nézze meg, van-e benne édesség... Most meg kijelentette, jövő héten, ha megyünk családilag (több gyerekünk van, kisebbek is) az állatkertbe jön ő is.

Nem akarok házsártos lenni, talán ha szerényebb lenne, nem is zavarna ennyire az állandó ittléte, bár már a lányom is megkérdezte, hogy most már mindig itt lesz?

2017. szept. 3. 21:15
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Hát,már az is elég hosszú idő,hogy csak most fogalmazódott meg benned a kérdés.
2017. szept. 4. 18:01
 22/29 A kérdező kommentje:

A férjemet nem zavarja, nagy a házunk, nem közös a fürdő, és abba se rokkanunk bele, ha itt eszik.

Engem sem ezek miatt zavar, hanem azért, mert nem bírom a személyiségét. Írtam is, ha kicsit szerényebb lenne, egyáltalán nem zavarna az ittléte. Azt is írtam, hogy a határozatlanságom is ebből fakad: nem szeretném csak azért távol tartani, mert én nem bírom.

Persze, hogy elmennek máshova is, nemcsak ülnek a szobában, de ide jönnek vissza.

A fiam volt már ott, de jobban szeretnek itt lenni, a lánynak nincs is külön szobája.

A fiam totál szerelmes, és szinte könyörög, hadd legyen itt a lány.

Tök jó lenne, ha szülők válaszolgatnának, elhiszem, hogy jól esik a nap végén cinizmussal, gúnyolódással kiereszteni a gőzt, de az oldal elvileg nem erről szól.

Köszi!

2017. szept. 4. 18:08
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

Érthető,hogy a lánynak jobb nálatok,hiszen ha még külön szobája sincs,miért ne lenne jó ott neki.

Külön fürdő,szinte külön élettér.

Oké,hogy az anyagiak nem gond,de azért a lány szülei nem is érdeklődnek a gyerekük felöl,ergo hol eszik,mit evett.

Le kell velük ülnöd beszélni,hogy ez így nem mehet.

De ha eddig nem tetted,akkor várj még pár hetet,ha beindul az iskola,akkor talán magától megoldódik a dolog.

De ha ezek után is minden délután késő estig nálatok lesz,akkor le kell ülni beszélni velük.

2017. szept. 4. 19:39
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

A lány szülei mindenképpen iszonyatos gáz emberek!

Először is olyan lányt neveltek, aki nem veszi észre, hogy amit művel, az nagyon durva visszaélés a szülők vendégszeretetével.

Másodszor, mert nem hiányzik nekik a lányuk. Nem zavarja őket, hogy nyáron reggeltől este 10-ig nem is látják. Hogy júliusban jöttek össze, tehát másfél, max. két hónapja és már ezen a nyáron egy hétre odaköltöztették volna a 15 éves (!!!) lányukat a fiú családjához!

A kérdező helyében a korábban írtakon kívül arról is elbeszélgetnék a fiammal, hogy mi a véleménye erről a viselkedésről, erről az életmódról, családi környezetről. Hogy a lány számára ez a természetes.

2017. szept. 4. 22:21
 25/29 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló, ma este felébredtek a szülők. Amikor a lányuk hazament, közölték vele, hogy csak hétvégén találkozhatnak. Az iskolára hivatkoztak, a tanulásra, és hogy " alig látják". Úgyhogy most nagy a szomorúság, de biztos túlélik (fiam, lány). Így viszont meg fogom hívni a lányt a szombati állatkerti napra, és elkérem a szülőktől.
2017. szept. 4. 22:37
 26/29 anonim ***** válasza:
72%

"Egyébként szoktam érzékelni az ilyen "sugalmazásokat", és olyankor juszt is azt csinálom, amiről tudom, hogy nem tetszik az illetőnek. :)"

Szóval ha valaki nem akar megbántani azzal, hogy a pofádba mondja, hogy zavarod, akkor még ő a hibás és te a jelek ellenére tovább élősködsz ott. Gratulálok. :)

2017. szept. 6. 14:49
 27/29 anonim ***** válasza:
Beszélj a fiaddal hogy miért viselkedik így a csaj.Aztán a lány szüleivel is.De én nem hagynám hogy ennyire belemásszon az életetkbe
2017. okt. 11. 07:21
 28/29 anonim ***** válasza:
0%

Bocsi, csak most látom, amit válaszoltál nekem.

Pomtosan. Felnőtt emberek tanuljanak meg egyenesen kommunikálni :) nyilván gyerekekkel nem így viselkedek.

Miért lenne bántó őszintén elmondani, ha valami rossz? Ezt a mentalitást gyűlölöm, és nem fogom adni senki alá a lovat azzal, hogy elérhet így nálam bármit. Aki felnőtt agyilag, az ne sunnyogjon, mondja meg nyíltan, hogy mi van.

Erről egyébként előre szólok mindig, nem meglepi, hogy nem veszem észre a célzásokat. :)

2017. okt. 11. 07:43
 29/29 anonim ***** válasza:
0%

Jó, pontozzatok le, aztán sunnyogjatok, szenvedjetek olyan problémák miatt, amiket negyed óra alatt simán meg lehetne beszélni. :) Ugyanezt a mentalitást látom az ismerőseim körében is sokszor, megy a kibeszélés másoknak, a szájhúzogatás, a "mi a baj? - semmi", a frusztráció, a bosszankodás...

Nekem meg nincs bajom senkivel, megbeszélem a gondokat ha vannak, van egy boldog, kiegyensúlyozott életem, játszmázások, másoknak való panaszkodás nélkül.

Ez nem fog megváltozni a 0%-tól, nyugodtak lehettek, hogy nem fogok este sírni miatta. :) Viszont elég elkeserítőnek találom, hogy ez a mai világ, hogy aki őszintén kommunikálna a problémák szőnyeg alá söprése helyett, az egyből le van hurrogva, mert milyenmár. Ide jutottak az emberi kapcsolatok, hogy az emberek nagyrésze nem képes kinyitni a száját, inkább csúnyán néz, meg idegeneket kérdezget egy trollokkal teli oldalon, aztán vagy normális választ kap, vagy nem - vagy beválik, vagy nem.

Számomra hihetetlen, hogy valaki ezektől tényleg azt várja, hogy segít a bajain... hogy ezektől jobb lesz... hogy így lehet boldog életet élni..

Az emberi kapcsolatok halottak, nem csoda, hogy alig van pár ember, aki boldognak mondja magát....

A többiek meg frusztrációjukban nekiesnek az említett boldog embereknek. Dögöljön meg a szomszéd tehene is. :)

Én őszintén remélem, hogy akik lepontoztak, egy nap rájönnek, hogy milyen egyszerű is tud lenni az élet, nem kell taktikázni örökösen, és boldogok lesznek.

2017. okt. 12. 12:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!