Utal az apam. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Mielott elkezdenetek, hogy tulreagalom es majdnem mindenkivel elofordul ilyen erzes, olvassatok el...

Barmit csinalok, barmit teszek, az a szemebe csak rossz es verlazito lehet. Zavarja ha tul sokat vagyok a szobamban es ha tul sokat ulok a nappaliban. Zavarja ha sokat beszelek es az is ha szotlan vagyok. Mostmar eljutottunk oda, hogyha szamara nem tetszo modon nezek (idezem:"satanian es undoritoan!") maris uvolt es olyan szavakkal illet, amitol a szivem szakad meg, mert barmennyire is gyulolom, ihy az evek elteltevel, megis az apam. De mikor azt mondja, "te csak egy k*csog taknyos vagy!" es "Ilyen kis f***szopo gyereket, mint te meg nem lattam b+!" akkor elszall az osszes irant erzett szeretetem. Es ez 5.es korom ota igy megy.

Az ido elteltevel "erosebb" lettem, mar tobb beszolast kibirok siras nelkul. Mindig azt hiszem, hogy mar mar megszoktam, aztan rajovok, hogy ez rohadtul nem igy van. Nem birom mar tovabb, borzaszto erzes, hogy nekem nincs apam, nincs ki elvigyen edzesre, nincs ki szekaljon a fiukkal, nincs ki ugy viselkedjen velem, mint egy apa a lanyaval. Pitianer dolgok ezek, de nekem mindennel tobbet ernenek! :(

Anya azt javasolja, ennyi ev utan, hogy jatszam meg magam. Mosolyogjak, ha ott van es legyek mezes-mazos vele. De egyszeruen keptelen vagyok ra. Megertenem a haragjat, ha visszaszologatos lennek, de nem merem megtenni, sose szolok vissza es nem feleselek ha valami nem tetszik, mert a vegen kepes megverni...

Ti mit tennetek a helyembe? Mert en mar k**vara nem tudom...

16/L

#apa #apa-lanya-kapcsolat
2017. okt. 30. 20:09
1 2
 1/12 MR.X. ***** válasza:
4%
Hallottál az arany középútról? De Apádnak is változtatni kellene ...Anyádnak meg rá kellene szólni, hogy ne legyél ilyen a gyerekkel...
2017. okt. 30. 20:19
 2/12 anonim ***** válasza:
51%
Ez az anyád súlyos felelőssége! Ne csak az apádat utáld (teljesen jogosan!), hanem az anyádat is, mert az, hogy ő ezt eltűri, bűn. Neki már rég ott kellett volna ezt az alakot hagyni, de gyáva, tehetetlen! Ne álmodozz jó apáról, ő nem az, legközelebb majd a férjed lesz jó apa, csak vigyázz, ne egy ugyanilyet válassz! Ragadj meg minden lehetőséget, hogy dolgozz, és amint olyan helyzetbe jutsz 18 éves korod után, hogy lesz munkád és pénzed csak egy apró albérleti szobára, tűzz otthonról, hogy hátra se nézz! Ezek nem szülők. Gondolom, iszik. Addig meg minél kevesebbet legyél otthon, és rá se ránts, bármit mond, ne is törődj vele, ne reagálj, meg se halld, lehetőleg menj másik szobába. Ha azt látja, hogy nem izgatod magad, mindjárt nem les olyan nagy élvezet neki téged szekálni.
2017. okt. 30. 20:34
 3/12 A kérdező kommentje:

"apa" nem iszik, gyuloli a piat. (Anyanak pedig mar en szoltam, hogy hagyja abba a vedelmemet, mert komolyan kezdtem ot is felteni, azota lelkileg nyujt tamaszt, de nala jobb anyat nem is kivanhatnek es ennek jobban is orulok, mint mindig attol felni, hogy apa mikor uti meg.) Az arany kozep ut nala nem letezik...Nala van az ocsem es vagyok en. En vagyok a rossz vegkifejlett, amilyenne az ocsemnek "sose szabad valnia"

Nem ertem anya miert nem hagyott meg ott egy ilyen remes embert, minden nemu szerelmet felre teve.

Az elkoltozes fogalma a legbiztosabb, ahogy latom :/

2017. okt. 30. 21:04
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon megértelek, Kérdező, és őszintén sajnálom, hogy ezen kell keresztülmenned. Ha ez valamit jelent, nem vagy egyedül. Az én apám is mindig talált valamit, amibe bele lehetett kötni, és élvezte, hogy provokálhat, megbánthat. Akkor volt boldog, amikor már reszkettem a tehetetlen dühtől. Én sem tudtam jópofizni vagy megjátszani magam, egészen fiatal koromtól nyíltan vállaltam, hogy gyűlölöm. Volt, hogy tombolt miatta, volt hogy pofozkodott és üvöltött, de csak még jobban gyűlöltem. Azóta felnőttem, nem beszélek vele, csak ha nagyon muszáj. Persze már kapaszkodna, de ez a hajó elment. Soha nem fog úgy megöregedni, hogy az utódai melegséggel töltenék meg az otthonát - nem tudom sajnálni miatta. Anyám mellette maradt, pedig sokat panaszkodik, de lépni sose mert (se maga miatt, se miattam). A baj az, hogy én is sérültem ebben az egészben, úgy nőttem fel, hogy alapvetően ellenséget láttam a férfiakban, így aztán párkapcsolatom sem lett. Elég későn, harmincon túl találkoztam először egy olyan emberrel, aki át tudta törni bennem ezt a falat, de ővele sajnos több okból nem jöhettem össze. Akkor döbbentem rá, hogy mennyire szerencsés egy gyerek (mindegy, milyen nemű), ha normális apja van. Egyszerűen olyan dolgokat kap meg érzelmileg, amit egy anya nem tud megadni, és szükségesek hozzá, hogy kiegyensúlyozott felnőtt legyen az emberből. Nálam ez kimaradt, és nem tudom, hogy valaha "meg tudok-e gyógyulni". Azért írtam le ezt neked, hogy ne kövesd el azt a hibát, mint én. Fiatal vagy, előtted az élet, és nem minden férfi gonosz. Ha ezt tudatosítod magadban, neked még van lehetőséged teljes életet élni. Fel a fejjel!
2017. okt. 30. 22:14
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
És anyud nem akar elköltözni egy ilyen embertől? Gondolom neki sem élmény vele. Ha ő nem lép, akkor nem tudsz mit tenni, mint két évet várni még, és addig megpróbálni a lehető legkevesebbet kommunikálni vele, bár egy fedél alatt ez nem könnyű. Arra viszont figyelj, hogy 18 évesen ne ugorj bele rögtön az első elköltözési lehetőséget kínáló kapcsolatba, mert könnyen kifoghatsz egy ugyanilyen szemetet, aki egy otthonról menekülő naiv lányra vadászik (hiszen haza nyilván semmi szín alatt nen akarsz majd visszamenni, ezért szinte azt tehet veled, amit akar).
2017. okt. 30. 22:24
 6/12 A kérdező kommentje:

#4 nagyon sajnalom, hogy nalad idaig fajult, szerencsere o mar nem ut meg, anyanak hala. Es igazad van, nagyon hianyoznak azok a bizonyoa apas dolgok... :( de az kizart, hogy tartsam vele a kapcsolatot, ezt mar most tudom.

#5 nem is kerdes 18 evesen a koltozes, viszont mindent at kell elotte gondolni :/

2017. okt. 31. 12:52
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
En szembesitenem azzal, hogy, Apa te engem nem szeretsz. Ha nekem ezt mondana egy gyerekem, az ugy sziven szurna. Es valtoztatnek. Probald meg, persze nem vagyunk egyformak. Azok alapjan amit leirtal, amiket mondott, irto alpari bunko (roma?) csaladban novekedhetett edesapad. Sajnalom :(
2017. nov. 2. 01:22
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Az én apám is pont olyan volt velem, mint amit a 4. válaszoló leírt.

Nem vagy egyedül kérdező, sok embernek ilyen az apja. Ez amiatt van, ha pl az emberek úgy vállalnak gyereket, hogy igazából nem szeretnék (általában a nő akar a férfi nem, csak meg akar felelni a nőnek).

Azt tudom tanácsolni, hogy próbáld meg érzelmileg függetlenìteni magad tőle. Biztos vagyok benne, hogy nagyon klassz csajszi vagy. Az apád csak egy ember a millióból, nem az ő véleménye ami meghatároz téged. Nem egy másik ember véleménye határoz meg téged. Főleg nem egy olyané aki nem képes a saját lányával normálisan beszélni. Saját magadtól vagy tökéletes úgy ahogy vagy. Nem veheti el tőled azt, ami téged értékessé tesz, akárhogy próbálkozik, akárhogy kiabál. Van az a mondás: "nem fog aranyon a rozsda".

Ez egy szánalmas ember, mert nem tud örülni annak amije van, elégedetlen az életével és ezért téged akar meggyengíteni mentálisan, mert te erős vagy és egészséges. Hagyd figyelmen kívül, és a saját életedre koncentrálj, azokra a dolgokra amik feltöltenek, örömet szereznek neked, mert ezek erősítenek meg annyira, hogy immunis legyél bármilyen rosszindulattal szemben. Mással nem kell foglalkoznod.

2017. nov. 2. 21:19
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
Mennyit utal?
2017. nov. 4. 12:27
 10/12 A kérdező kommentje:

#7 Szigoruan kereszteny csaladba nott fel a "draga edesapam" es mi is azok vagyunk. Mast nem tudok mar ehhez hozzafuzni :(

#8 Teljesen igazad van es koszonom a valaszodat!!

2017. nov. 12. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!