Mit tegyek? Apám utál.

Figyelt kérdés

Nemrég kiderült hogy transzszexuális vagyok. Azóta apa nem szól hozzám, nem eszik velem egy asztalnál, kerül engem, meg a többi családtagnak szid a hátam mögött hogy semmire se vagyok jó meg hasonlók.

El akarok költözni, de nincs elég pénzem és ráadásul most érettségizek májusban és addig kb. meg van kötve a kezem.

Nem tudom mit kellene tennem addig. Nagyon nehéz így élni...

2015. márc. 29. 11:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
33%
Utáld te is.
2015. márc. 29. 12:28
 2/11 anonim ***** válasza:
semmit nem tudsz tenni. kell neki egy kis idő, talán megenyhül. he majd egyszer elköltözöl és nem találkozol vele hosszú ideig lehet, hogy hiányozni fogsz neki és átértékeli a dolgot. anyukád hogy fogadta?
2015. márc. 29. 12:43
 3/11 anonim ***** válasza:
en ezt nem ertem : " nemreg kiderult"... kiderult? miert, eddig nem tudtad? vagy a szuleid elott derult ki, az az most tudtak meg? amugy ne csodalkozz rajta, hogy apad igy viselkedik, a legtobb konzervativ ember igy viselkedne. ahogy neki el kell fogadnia teged igy, neked is ot, mert azert lassuk be, nem o a " nemnormalis". ( irom ezt ugy, hogy elfogadom, hogy te ilyen vagy). persze egy szulonek ez mas, foleg egy apanak, akik a fiukat altalaban a sajat eletmuvuknek tekintik, mint aki tovabb viszi a geneket, aki tulajdonkeppen o maguk csak fiatalabb kiadasban, stb. gondolj bele, hogy o hogyan erezheti magat, mennyire igazsagtalannak tarthatja ezt az elettol ? mindig mindenki ki van akadva, hogy " azok a mocsok szulok nem fogadjak el hogy meleg / leszbi / transzi / mittudomen mi vagyok", kozben pedig nem gondolnak arra, hogy ez a szulonek egy igen nagy trauma. egyebkent ha te mondtad el neki, miert mondtad el ? vagy ha csak meggyanusitottak vele, miert nem tagadtad le? nem lett volna jobb a bekesseg? amugy azert apad reszerol sem normalis, hogy masok elott szid teged , stb., ez nem elfogadhato. ulj le vele beszelni, es probald megbekiteni.
2015. márc. 29. 12:50
 4/11 anonim ***** válasza:

3, kicsit szerintem a fogalommal nem vagy tisztaban. Itt nem melegsegrol beszelunk, hanem arrol, hogy a kerdezo mas testben el, mint amilyen valojaban belulrol. Ha kivul lany, akkor belul ferfi es az is szeretne lenni. Vagy forditva. Ezt egy ido utan eleg nehez eltitkolni, nem elmondani, foleg, ha a kerdezo elhatarozta magat az atalakulasra, mert hogy apuka is eszre venne, hogy a kisfia egyszercsak lannya valtozik. Szoval valasz a kerdesedre, hogy azert derult ki gondolom, mert a melegseget eltitkolhatja az ember, de ezt igen nehez lenne...

Kerdezo: sajnos megertheto a reakcioja, hiszen ez nem egy hetkoznapi dolog. Nincs ezzel baj, hogy ilyen vagy, csak meg mindig eleg prud ez a vilag ahhoz, hogy ezeket olyan termeszetesseggel kezeljuk, mint amikor valaki szokerol barnara festi a hajat. Velemenyem szerint legy turelmes apukaddal. Most ez neki nagyon megrazo volt, nagyon ijeszto hir, de idovel valoszinuleg rajon, hogy mindegy, hogy te a fia vagy, vagy a lanya, a lenyeg, hogy a gyermeke vagy es szeret teged, barmilyen nemu is legy. Probald meg esetleg azt, hogy adsz neki valami konyvet, vagy nyomtatsz neki cikkeket internetrol, amiben pszichologiai/lelektani oldalrol magyarazzak ezt a dolgot. Talan ugy konnyebben feldolgozza majd.

2015. márc. 29. 13:07
 5/11 dorigirl94 válasza:
Őszintén ajánlom, hogy keresd meg Gyurcsánszky András, pszichológust. Nekem is ő segített Skype-on keresztül. Ezekben a kérdésekben szerintem ő a legjobb a világon! Vele meg fogod tudni oldani a kialakult helyzetet. Hihetetlenül jó szakember, figyelmes, empatikus és mérhetetlen nagy szeretettel dolgozik. Ajánlom nagyon!
2015. márc. 29. 13:18
 6/11 anonim ***** válasza:

ertettem en, hogy nem meleg, tisztaban vagyok azzal, hogy ez mit jelent ( 4.esnek uzenem), csak a felsorolas vegere tettem egy mondatomban.

azonban arra off-ban reagalnek, amit irtal , azaz hogy kb parhuzamba vontad a hajfestest egy nemi atalakulassal. ezt soha nem fogja a tarsadalom termeszetesnek venni, mind1 hogy 2015 vagy 4025 lesz, pont azert, mert nagyon nem termeszetes. egyebkent ezt tenyleg nehez titkolni, meg ha lany vagy es fiusabban oltozol, azt nem lehet annyira kiszurni, de egy lanyosan oltozo fiu elegge feltuno.

kerdezo: mi a bajod a sajat nemeddel? miert nem szeretnel az maradni, aminek szulettel?

2015. márc. 29. 18:53
 7/11 A kérdező kommentje:

Harmadiknak:

Nemrég mondtam el a családnak, pszichológiai és pszichiátriai szakvéleményekkel alátámasztva.

Transzszexuális nem csak olyan ember lehet aki fiúból lesz lány... just FYI. Szóval nem kéne egyből ezt a következtetést levonni. Én pont fordítva vagyok.

Értem én hogy neki ez szar, de könyörgöm... másfél éve mondtam el neki, azóta ha jobb kedve van akkor talán köszön meg hajlandó egy olyan beszélgetésre amit én a kb. tőlem legtávolabb álló barátaimmal szoktam lebonyolítani. ( szia. hogy vagy? milyen napod volt. ennyi.)

Azért mondtam el mert már nem bírtam tovább hazugságban élni. (ezt nem fejteném ki bővebben)

Nem tudom olvastad-e, de NEM ÁLL SZÓBA VELEM... hogy üljek le vele beszélni?

Négyesnek:

Köszönöm szépen az előző válaszoló számára nyújtott pontosítást.

Csináltam neki powerpoint bemutatót, nyomtattam lapokat, mutattam neki képeket hozzám hasonló emberekről, stb... az már más dolog hogy nem volt hajlandó egyiket se megnézni.

Ismét hármasnak/hatosnak:

Ha érdekel a téma, olvass utána és máris megkapod a választ a kérdéseidre. Nem szeretném ezt többször elmagyarázni mert valószínűleg nem tudnád megérteni mert nem éled át, ergo az sem valószínű hogy az utánaolvasás segít, de a két opció közül akkor már inkább az objektív utat ajánlom.

(köszönöm az eddigi válaszokat)

2015. márc. 29. 20:30
 8/11 anonim ***** válasza:
Másfél év alatt igazán elfogadhatta volna. Mégis csak a gyereke vagy, nem öltél embert, semmi rosszat nem tettél. Őszintén szólva ez elkeserítő, hogy ennyire nem tudja megérteni, ráadásul erről aztán te a legkisebb mértékben sem tehetsz. Szerintem lépj tovább, írd le, mint veszteséget. Ha ennyi idő alatt nem bírta megemészteni, akkor nem is fogja, de nem is érdemli meg, hogy te még évekig ezen rágd magad. Ha nem szól hozzád, hát nem, te se szólj hozzá és kész. Tudom, hogy ez így borzasztóan hangzik, de megváltoztatni úgysem tudod, így csak magadat kínzod.
2015. márc. 30. 00:02
 9/11 anonim válasza:
Mi az hogy transszexuális?
2015. dec. 19. 21:32
 10/11 anonim válasza:

Remélem jobb a viszonyod az apáddal. Soha nem egyszerű elfogadni magad vagy másokat. Ha még mindig rossz a kapcsolatotok próbáld meg megmagyarázni neki, hogy mit jelent neked. Ha nem érti meg fogadd el, tudom nehéz de kitartást!!!

Ha magad alatt vagy és akasz beszélgetni én itt vagyok és hallgatok. 17/demiboy.

2016. febr. 17. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!