Mit gondoltok arról, ha egy szülő folyton azt vágja a gyerek fejéhez, hogy örülj ha eltartalak?
Figyelt kérdés
Tegyük fel van egy vita, és a szülő minden egyes vitánál azzal érvel magának, hogy a gyerek örülhet ha eltartja? Szerintem kicsit felháborító, ugyanis a szülő saját akaratából szülte meg, onnantól meg szerintem a kötelessége, hogy eltartsa a gyereket. És elég bunkóság hozzávágni a gyerekhez egy olyan dolgot amiről igazából nem tehet, főleg hogy nincs olyan anya-gyermek kapcsolat, ahol nincsen legalább 1-2 vita. De már olyanról is hallottam, hogy az anya azt mondta a saját, gyerekének, hogy mennyivel nyugodtabb és könnyebb lenne az élete nélküle.. Ez normális?2017. okt. 29. 18:50
2/13 A kérdező kommentje:
Nem megtörtént eset, csak gondoltam kikérem erről mások véleményét. De 18év alattiakról beszélek.
2017. okt. 29. 19:01
3/13 anonim válasza:
Hát ha a gyerek érdemtelen módon viselkedik(ellóg, visszaszájal) de azt elvárja hogy tartsák el, mert neki az jár, ott joga van a szülőnek a gyerek szemére vetni, mert igaz hogy ő szülte, ő akarta, de egy ember se gondolja gyerekvállaláskor hogy egyszer majd a gyereke miatt fog szenvedni.
Normálisan viselkedő gyereknél még sosem hallottam hogy ezt mondják neki.
4/13 anonim válasza:
Ilyet normális szülő nem ejt ki a száján, bármilyen is a csemete.
5/13 A kérdező kommentje:
utolsó, én legjobban veled értek egyet, mert sok szülő van ilyen helyzetben, amit a második válasszoló felvetett, így én úgy gondolom, hogy gyerekvállalásnál azért ezzel is szembesülni kéne, hogy mi van akkor, ha kicsit eleven lesz a gyerek. Mind2 oldalát meg kell nézni a dolognak. Tehát ha a szülő ezt elvállalta, akkor az az ő felelőssége.
2017. okt. 29. 19:22
6/13 anonim válasza:
Olvastam az előző kérdésed kérdező. Azért elég nagy különbség van a kicsit eleven és az anyja kifejezett kérése ellenére ellógós gyerek között.
7/13 A kérdező kommentje:
olyat meg még annál inkább sem mondanék, hogy milyen jó sorsom lenne nélküle. Akármilyen is a gyerek, attól még gyerek, nem pedig egy érett gondolkodású felnőtt, és nagyon alattomos az a szülő aki ilyennel traktálja a saját gyerekét.
2017. okt. 29. 19:26
8/13 anonim válasza:
Szerintem minden normális kamasz visszabeszél. Az lenne inkább gáz, ha nem tenné. Egyébként meg ilyet nem vágunk a gyerek fejéhez, mert nem a gyerek akart megszületni.
9/13 A kérdező kommentje:
Ne az előző kérdésemhez viszonyíts, mert nem azért tettem fel a kérdést, ugyanis nekem nem mondtak ilyet. Ez csak megfordult a fejemben.
2017. okt. 29. 19:27
10/13 anonim válasza:
aha, 12 éveseket versz rendőrtanonc létedre. Na menj a búsba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!