Szerintetek ideje már vagy ezzel nagy terhet teszek a lányomra?
Sorházban lakunk, a lányomék a szomszédaink. Nagyon jó így szerintem, eddig közösen főztünk, amíg dolgozott vagy én dolgoztam szinte a másik főzött és akkor vittünk át egymásnak. Jelenleg gyeden van mert 2 hónapos az unokám, eddig szinte én főztem heti 1-2 alkalommal főzött ő. Most viszont ma reggel átjött az unokámmal és elmondtam neki hogy szeretném ha külön "koszton" lennénk nekünk de hozzanak és én sem viszek át ételt, esetleg őt megkínálom de a párjának nem adok. Egyrészt a lányomat sem tiszteli. Valamelyik nap én ott voltam mikor össze vitáztak és mondta a vejem hogy majd a szabadidődben megcsinálod...mert a lányom megkérte hogy sepregessen és mosson fel! Na szóval amikor közöltem ezt a tényt hogy mit akarok, el sírta magát, elvileg azért mert ő éppen átjött és már rátámadtam. Szerintetek most ez rossz volt tőlem?? Én úgy érzem.
Egyébként sajnos az unoka is nagyon ölbe baba alig lehet tőle csinálni bármit, egésznap nem is alszik és még nincs úgy el magában.

"Egyrészt a lányomat sem tiszteli. Valamelyik nap én ott voltam mikor össze vitáztak és mondta a vejem hogy majd a szabadidődben megcsinálod...mert a lányom megkérte hogy sepregessen és mosson fel!"
Bocs, de ha a férje egész nap dolgozik, a lányod meg egész nap otthon van, nem volt teljesen alaptalan a férj kiakadása, és ez nem tisztelet kérdése. Avagy fel van mentve takarításból a lányod??!
Ha jön majd a következő baba, akkor már az elsőre sem lesz majd ideje?!
Más három gyereket is ellát a háztartás mellett.
A baba csak egy kifogás.
(Fogadjunk, hogy az összes tv.sorozatra meg marad ideje.)
Senki nincs felmentve sem a takarítás alól, sem a főzés alól kisbaba mellett, 'kedves' Utolsó. Viszont szerintem alap, hogy a házimunkát KÖZÖSEN végezzük a párommal. Én sem azért vagyok itthon, hogy a lábamat lógassam pici baba mellett... Ritka nagy barom lehetsz!
Kérdező, szerintem itt az a gond, hogy eddig ez a rendszer szuperül működött és pont, hogy egy baba mellett lenne szüksége több segítségre. Legalábbis nálunk, meg az ismerettségi körünkben is így volt.

Szerintem nem azzal van a gond, hogy terhet raksz rá, hanem az időzítéssel és a sunyisággal. Neked a pasival van a gondod, erre nemhogy megmondanád neki, hogy "bocsi, de nem szívelem a párod, amiért nem tisztel téged, és szerintem a sarkadra kellene állnod, ha így beszél veled, mint a múltkor"... inkább csak ráböffensz pont akkor, amikor a segítségre effektíve a legnagyobb szüksége lenne, hogy "többet nem főzök neked, ódd' meg magad". A lány az okát sem tudja... csak azt látja, hogy anyu vmiért megsértődött vagy derogál neki néha főzni nekem, és rámtámadt.
Ha ez van, akkor nem sunyítva, oldalról kell megközelíteni a dolgot. Mert így még mindig nem tudja, hogy a legnagyobb bajod az vele, hogy a vejed a férje, és hogy neked nem szimpatikus.

Felnőtt ember,úgy tol ki magával,ahogy akar.Ha neki egy ilyen tuskó kell,az ő dolga,csak viselje majd métlósággal.
Viszont tényleg el kéne a segítség,amíg kicsi a gyerek.

A kérdésből az jön le, hogy neked az eddigi felállás teher volt, a leírásból viszont az, hogy ez egy, már a kicsi születése előtt is jól működött, kölcsönösen előnyös dolog.
Szóval ha működik, akkor nem szép azzal jönni, hogy "nem főzök a párodra", különösen, hogy azt a veszekedést nyilván nem a te fülednek szánták (az, hogy a lányod mit tűr el és mit nem, egy másik történet, de nem tartozik rád). Ha viszont neked ez teher, akkor mondd azt.
A lányod alapvetően nem lehet dühös miatta, de ha így adtad elő, teljesen jogos, ha kiakadt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!