Van, aki nem gondol a gyerekére, mint befektetésre? És ha igen, akkor miként gondol rá?
Van, aki nem az adókedvezmények, CSOK, megélhetést segítő kedvezmények és támogatások miatt vállal gyereket?
Van, aki nem úgy gondolkodik, hogy az öreg korára a gyerekeiből keletkezett és törvény által kötelezett ingyenes ápolóként tekint a sarjaira?
Ha van, akinek nem csak igen, akkor miért vállal gyereket?
Nekem ebben nincs tapasztalatom. Szüleimnek egyértelmű befektetés voltam. 3 gyerek = sok szabadság és sok pénz, majd köteleznek, hogy tartsam el őket, amikor már nincs kedvük nyugdíjból megélni.
Lehet ez máshogyan is csinálni?
Az, hogy a szüleim nekem ezeket mondják, hogy nekik egy befektetés vagyok és én fogom ellátni őket, ha idősek lesznek és örülnek, hogy van extra szabadságuk és több pénzt kapnak azért, mert gyerekük van.
Nem köszönöm, hogy ezért engem hülyéztek le. Azt köszönöm, hogy néhányan tényleg elmondták, hogy ők miért vállalnak gyereket. Vannak ismerőseim, akik szintén bevállaltak 3 gyereket a CSOK miatt, pedig egész életükben gyerekellenesek voltak. Ilyen példákkal az életemben rosszul esik, hogy így gondolkodnak emberek. Kevesen tudtak meggyőzni arról, hogy valóban van, aki azért vállal gyereket, mert gyereket akar. Többekből azt olvasom ki, hogy nekik szintén szálka a gyerekvállalás. Néhányan valóban nem tudnák elképzelni az életüket a gyerek nélkül. Az ő véleményüket egy másik megközelítésből is meghallgatnám.
Engem azért akartak, hogy legyen valaki, aki majd véghezviszi a beteljesületlen álmaikat, és büszkék lehetnek rá.
Az öcsémet azért, mert rájöttek, hogy engem elrontottak, és meg akarták próbálni újra (végül is sikerült, az öcsém nem ilyen elcseszett).
Anyagilag semmi haszon nincs benne, ezt nagyon jól tudom, kismilliószor az orrom alá dörgölték, mennyibe kerülök. De tulajdonképpen befektetésnek számít, hiszen valamit várnak cserébe a pénzükért, és nem azt, hogy jó ember legyek (ezzel a megoldással teljesen ki lennék békülve).
Mikor elolvastam a kérdést nagyon megdöbbentem! Soha nem jutott eszembe ilyesmi. Számomra a szerelem, boldogság, házasság, gyerek összetartozik, így teljes egész, ez a család.
Igaz mikor én menyasszony voltam a barátnőm teherbe esett. Egyetemisták voltunk. Egy kötetlen, beszélgetős, pszichológiai jellegű órán közölte, hogy ő bizony férjhez megy az adókedvezmény miatt, de szerinte hülyeség az egész. A vacsora, menyasszonyi ruha, koszorúslányok stb. csak nagyképűsködés (magamra vettem, igaz nem emiatt, de megszakadt a kapcsolat).
Kedves Kérdező! Nekünk a gyermekünk a legfontosabb, a férjemnek és nekem is az a legnagyobb boldogságunk mikor az arcán mosolyt làtunk, mikor a pici kezével megérint, megölel, imádom beszippantani az illatát, ránézek és valami elmagyarázhatatlant érzek. A születésével semmilyen plusz anyagi forráshoz nem jutottunk, mindent igyekszünk normàlis keretek között megadni neki, nem spórolunk rajta. Mindenből a jobbat vesszük neki. Amióta van azért élünk, hogy boldoggá tegyük az életét, ő a miénket tette azzá. És az, hogy ő gondoskodjon majd rólunk idősen? Na azt nem!!! Azért szültem, hogy éljen és nem azért, hogy feláldozza magát. Remélhetőleg 25-30 év múlva ő is családot fog alapítani. A felesége és a gyerekei legyenek az elsők neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!