Van, aki nem gondol a gyerekére, mint befektetésre? És ha igen, akkor miként gondol rá?
Van, aki nem az adókedvezmények, CSOK, megélhetést segítő kedvezmények és támogatások miatt vállal gyereket?
Van, aki nem úgy gondolkodik, hogy az öreg korára a gyerekeiből keletkezett és törvény által kötelezett ingyenes ápolóként tekint a sarjaira?
Ha van, akinek nem csak igen, akkor miért vállal gyereket?
Nekem ebben nincs tapasztalatom. Szüleimnek egyértelmű befektetés voltam. 3 gyerek = sok szabadság és sok pénz, majd köteleznek, hogy tartsam el őket, amikor már nincs kedvük nyugdíjból megélni.
Lehet ez máshogyan is csinálni?
3-ast miért pontoztátok le? Pedig igaza van.
Ha jól értem a kérdésed, hogy miért vállalnak gyereket, ha nem anyagi megfontolásból.
Igen, vannak olyan szülők, akik nem befektetésként gondolnak a gyerekvállalásra. Csupán szeretnének gyereket, családot, látni felnőni, látni az első mosolyát, fejlődését, azt az örömet érezni, amikor átölel és azt mondja: szeretlek! Megvédeni, ha kell, stb., stb.
Az már régen rossz, ha az anya, apa nem néz előre, csak a jelent látja. Két napig Magnum jégkrém a gyerekeknek (csak egy példa, épp ez jutott eszembe), mikor meghozza a postás, amíg tart a pénz, habzsi-dőzsi, két hét múlva meg már kéreget. Még a gondolata is taszító. Az a baj, sokan vannak.
Számold már ki, hogy mennyi lett volna a szüleid egy főre eső jövedelme, ha nincs gyerekük (tehát a családi támogatások nélkül), és mennyi lett így!
Nálunk jelenleg: kb. 230ezer lenne az 1 főre eső, ha csak a férjemmel élünk szépen kettecskén. Az adókedvezménnyel felturbózott fizetés+ a családi pótlék miatt jelenleg 122000 az 1 főre eső jövedelmünk.
Ja, és az 1 főre eső is több lenne, hisz én most a GYED-et számoltam, nem pedig a rendes fizetésemet.
Szerinted a gyerekből élünk? Gondold már végig, hány gyerek miatti szabadságot vesz ki úgy a szülő, hogy épp a gyerekét viszi fogszabályzóra, vagy a gyerek programjára. Vagy épp azt próbálja meg kisakkozni, hogy legyenek szabadságon úgy, hogy az iskolás gyereknek ne kelljen egész nyáron táborban lenni.
Kérdezö: egy gyerekre kapnak kb 12000 Ft-ot a szülök havonta, de egy gyerek kajája már havonta ennek böven a duplája, nem is szólva az egyéb kiadásoktól!
A gyerek nem bevételi forrás, mert sokkal többe kerül a szülöknek, mint amennyi segítséget kapnak az államtól.
A gyerek nem befektetés, mert a gyerekre költözz pénz soha nem térül vissza.
Szóval a kérdésed egyáltalán nem helytálló, és a te szüleidnek sem befektetés voltál, mert ahogy írtam, amit kaptak, az még a kajádat sem fedezte volna, a "sok" szabadság elment a beteg gyerek ápolására, szóval abból sem sok hasznuk volt.
Ha meg idös körban el kell tartanod öket esetleg, akkor sem azért mert nincs "kedvük" megélni a nyugdíjból, hanem mert nem TUDNAK annyiból kijönni.
Anyukám összesen kap havi 90000 Ft nyugdíjat, és mivel valahol laknia is kell, ezért ebböl nem tud megélni.
Most teljesen mindegy, hoyg valaki albérletben van, vagy saját lakásban, rezsit meg egyebeket kell fizetnie, ami nem kevés és egy felnött étkezése 30000 Ft-ból még csak iden szükösen jön ki.
De hogy megnyugodj, szülötartást CSAK akkor kell fizetned, ha ezzel a saját megélhetésedet nem veszélyezteted.
HAbár szerintem a szüleid jobban jrtak volna anyagilag, ha téged nem vállanak, hanem a rád fordított összeget félreteszik - akkor most szép öregségük lenne, és nem kellene attól tartaniuk, hoyg netán neked kellene bármit is tenni értük.
Kérdező, neked nagyon torz a gondolkodásod.
A havi juttatásoknál többe kerül a gyerek, tehát aki csak oszt-szoroz, az egyet sem fog vállalni.
A CSOK is segítség, de ha végiggondolod: egy új építésű ház vagy 3 szobás lakás simán 20M Ft fölött van (a mi vidékünkön). Ha ebből 10M Ft-ot ad az állam, attól még a másik 10-15M Ft-ot elő kell teremteni: vagy kőkeményen spórolni, vagy hitelt felvenni. Szerencsések azok, akiket a szülei komolyabb összeggel tudnak ilyenkor segíteni.
De ha nincs egy gyerek sem, akkor minek a nagy ház vagy lakás? Egy gyermektelen házaspárnak inkább teher egy 120-140 m2-es családi ház vagy lakás. Nekik feleakkora is elég, ami kb. 2/3 összegbe kerülne.
Az időskori ellátásnál is el vagy tévedve: nem kötelezhetnek tartásra, ha az a saját szükségleteidet vagy a saját gyerekeid ellátását veszélyeztetné, valamint, ha a szülő önhibájából nélkülöz (pl. sosem dolgozott, ezért nem kap nyugdíjat). És amennyit megítélnek ilyen esetben, az is max. kiegészítésnek elég, önmagában abból éhen halna a szülő.
Kérdező, ha te a szüleidnek befektetés volnál, akkor nagyon rossz befektetés. Rosszindulatú és irigy ember lettél, aki csak vádaskodik a tények ismerete nélkül.
Egyedul nevelek ket gyereket. A csaladi potlek pont fedezi az ovodai-iskolai etkezest.
Az adokedvezmeny nagyjabol fedezi az elhasznalt-kinott cipok, ruhak potlasat. De egy hirtelen novekedesnek otthagyok 30ezret a ruhaboltban (pedig jatszosruhat csak turiban veszek)
Szocpolt, CSOKot nem vettem fel, felujitasra nem adjak, uj hazat meg se nem tudok epitettni, se nagy hangulatom nincs hozza.
Szoval eddig tartott az allami tamogatas, es akkor meg nem ettek itthon(szerencsere jo evok, fozelekfuggok, de a menzamennyiseg egy vicc) nem vettem gyogyszert, nem fizettem rezsit, se szulinap, se karacsony, se husvet, se egy kis csaladi program nincs meg kifizetve.
Igen, vannak olyan gyengeelmeju emberek, akik nem latnak tovabb a MOSTon, de azert az durva tulzas, hogy mindenki ilyen.
" 3 gyerek = sok szabadság és sok pénz"
Jesszum pepi! Hány éves vagy? A gyereknevelés rengeteg idő és pénz. Gyerek nélkül sokkal több szabadidőd és pénzed marad.
Van aki azért vállal gyereket hogy családit kaphasson....
De egy gyerek nem befektetés
Nekem 3 gyerekem van....Ikrek akik most 26.-án lesznek 2 évesek és egy 7hónapos!
A férjem mindig is 3 gyereket szeretett volna...
És nem a pénz miatt...
Ha az ember átgondolja.... Anyaként azt tudom csak mondani hogy én azért vállaltam gyereket mert szerettem volna.... De amit senki se vehet el egy anyától... Az-az érzés mikor meglátja azt a picike kis embert aki előtte a szíve alatt volt... Felbecsülhetetlen érzés....
1 gyerek őszintén szeret!!!!
Mikor látod hogy rád mosolyog....
Csodálatos dolog anyának lenni!!!
A pénz meg csak egy eszköz.... Konkrétan én annó fejbe lőttem volna azt aki kitalálta....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!