Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan védhettem volna ki...

Hogyan védhettem volna ki anyám cselekedetét? Nagyon bosszantó!

Figyelt kérdés
A kérdés csak elméleti, mert sajnos nem tudtam és kiváncsi vagyok hogyan kellett volna tennem. Tehát anya egy iskolatitkár. Én egy 12. Osztályos tanulo vagyok egy másik iskolában. Anya ma reggel benyögte, hogy vele kell mennem, keljek fél órával előbb, mert be kell vinnie az ő iskolájába 7-re, hogy az itteni szabó meg tudja csinálni nekem a szalagavatós ruhám (fiú vagyok) hisz a mi iskolánkban mindenkinek külön kell beszerezni őket, itt meg beszerveztek egy embert hozzá. Bejöttünk 7-re és kiderült hogy a szabó csak 8-ra fog ideérni. Anya ragaszkodik hozzá, hogy maradjak és késsem le az első órát a saját iskolámban, mert ha nem, akkor sose fogja nekem megcsináltatni a ruhámat, csak most ér rá. A ruha méretvétele után át kell sétálnom magam a saját iskolámba a jéghideg időben, ami legalább háromnegyed órába tellik. Tehát valószínűleg a 2. Órámat is lekésném, az elsőt pedig skippelném. Anya nem akar igazolást adni rá mondvábn hogy a mi iskolánk kapja be, az övéjük legalább képes behívni egy szabót és ez alap hiányzás lenne amire nem kéne igazolás, na de ezt a mi sulink ne érdekli, és kell... Mivel már itt vagyok az iskolájában és mindjárt méretvétel ezért nem fogok már elmenni, de nagyon bosszantó , hogy hiába mondtam nemet, anyám akkor is akaratoskodott.

2017. okt. 10. 07:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
89%

Szóval 18 évesen nem vagy képes normálisan felöltözni, nem tudod, hogy hol vannak a ruháid??? Ez komoly??? Nem legyél már ilyen szerencsétlen.

Leveszik a méretet. Bemész a sulidba. Aztán ha anyukádat zavarja, hogy van igazolatlanod, akkor igazolja. Ha nem, akkor nem. Semmi sem lesz abból, hogy van két igazolatlan órád.

2017. okt. 10. 08:47
 12/21 anonim ***** válasza:
92%

gy olvasva, én nem azt mondanám, hogy anyád akaratos, hanem azt, hogy "muszáj a mamlasz gyereket irányítani, mert ha nem tenném, akkor a saját tengelye körül forogna..nem okos gyerek ez van"

Ne haragudj, de 18 évesen tényleg nem lehet ennyire mamlasz.

2017. okt. 10. 09:00
 13/21 anonim ***** válasza:
30%

Ahogy elnézem, ebben a családban mindenki tök hülye.

Anyád egy ...szatlan hisztérika, ráadásul még kőbunkó panelproli is. Maximum közmunkásnak vagy takarítónőnek tudnék egy ilyen embert elképzelni, bár lehet, hogy azok sokkal különbek. Te meg életképtelen vagy. Anyukád öltöztet, és belehalsz, ha háromnegyed órát gyalogolni kell a jéghideg időben! Hol laksz te, az Északi-sarkon? Hol a tökömben van jéghideg?

2017. okt. 10. 09:12
 14/21 anonim ***** válasza:
83%

Szalagavato, tehát legalább 17 vagy... de hihetetlen, mennyire életképtelen.

Igy ne menj egyetemre, ha egy kabát megkereséséhez anyád segítsége kell.

Mellesleg 6 fok van, NEM jéghideg, felesleges a télikabát, vagy mit veszel fel -5 fokban?

2017. okt. 10. 09:17
 15/21 anonim ***** válasza:
68%

Ahogy írsz, én kb azt nézem ki belőled, hogy most ballagsz általánosból...

Hogy 14-nél nem vagy több, az biztos.

De ha ilyen felfogással 17-18 éves vagy, akkor elég életképtelen vagy, és persze, hogy irányítani kell.

2017. okt. 10. 09:49
 16/21 anonim ***** válasza:
55%
15-ös: Én egy 12. Osztályos tanulo vagyok egy másik iskolában
2017. okt. 10. 10:07
 17/21 anonim ***** válasza:
96%

Meg lesz oldva a szalagavatós ruhád, ezen túl leszel. Lesz két igazolatlan órád, akkor mi van? Semmi következménye nincs, még anyukád sem haragszik meg érte.

És most nincs hideg idő. Ha egy csillagfényes februári éjszakán a -20 fokban kellene háromnegyed órát sétálnod, akkor még érteném a rinyálást, de egy 18 éves férfinak azt is bírnia kell. Én legalábbis szó nélkül kibírtam, amikor 18 éves férfi voltam.

Hülyeség lett volna későbbre halasztanod az öltöny elintézését, örülj, le van róla a gond.

2017. okt. 10. 10:23
 18/21 anonim ***** válasza:
87%

Egyetemem az se erdekel senkit, ha kettes a magatartasod, vagy tele vagy szaktanarival, igazolatlannal, stb. Felvetelinel se kell sehol feltuntetni... az meg a masik, hogy 18 eves felnott ferfi vagy elmeletileg, gyakorlatilag meg egy eletkeptelen 12 eves picsogo kislany :(

Az a helyzet, hogy igy marha felesleges egyetemre menned, mert az elso nap elveszel. Oda ennel egy kicsit tobb onallosag, talpraesettseg kell. Senki nem fogja fogni a kezed meg intezkedni helyetted, nem is lehet.

2017. okt. 10. 10:28
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Senki nem fogja nézni a magatartás jegyedet egyetemen, ezért felesleges izgulnod. Én a helyedben örülnék, hogy lóghatok két órát.
2017. okt. 10. 10:51
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Anyád iskolatitkár és leszarja, hogy igazolatlanod lesz.. hát kirendelt szabó ide vagy oda, elég gáz suli lehet ahol dolgozik.
2017. okt. 10. 12:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!