Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek egy neveletlen...

Mit tennétek egy neveletlen kutyával és annak gazdájával?

Figyelt kérdés
Bocsánat a kérdés feltevéséért, mert igazából nagyon is családi dolog, anyukámról van szó. Sajnos egy telken élünk velük, én világéletemben itt laktam, anyukámék 2 éve költöztek ide (nem a mi házunkba, csak egy telekre) mert nem tudták fizetni az albérletüket. Amikor idejöttek volt egy kutyájuk, aki anno megtámadta a kisfiamat. Szerencsére semmi komoly dolog nem történt, bár édesanyámat ez sem hatotta meg, csak sokára került el innen a kutya, az egyik rokonukhoz vitték. Akkor még itt volt az én kutyusom is, aki sajnos azóta már nincs velünk. Nem telt el 2 hét, idehoztak az akaratunk ellenére egy kölyökkutyát, aki ugyanolyan vadállat lett, mint az elöző kutyájuk. Nekünk van egy 5 éves fiunk, akire ugrál, én pedig várandós vagyok a második gyerekünkkel. A kutya kezelhezetlen, féltem a fiamat és magamat is. Azt ígérték hogy elkerítik hogy velünk ne is legyen kapcsolatban, de ezt 6 hónapja ígérik. Mit tegyünk hogy ez a kutya is elkerüljön innen mire megszületik a pici? Én már olyan dolgokon gondolkodom hogy kiengedem az utcára, de az a szerencsétlen kutya nem tehet róla hogy ilyen nemtörődöm gazdái vannak, sajnálom..
2017. okt. 5. 16:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Úgy veszem ki a leírásodból, hogy ők laknak a ti/te tulajdonodban. Állj már a sarkadra a férjeddel/pároddal együtt, és küldjétek el a k anyjába, hogyha 1 héten belül nem rendezik a kutyát (kerítés, elajándékozás, akármi), akkor ti veszitek kézbe az ügyet, de abban nem lesz köszönet.
2017. okt. 5. 16:34
 2/12 anonim ***** válasza:
86%

A tiétek az ingatlan, vállalnotok kell a konfliktust, hogy közlitek: a kutyának mennie kell.

És az engedélyetek nélkül ne is legyen másik.

2017. okt. 5. 16:40
 3/12 A kérdező kommentje:

A férjemet nem keverném bele, mert ő utálja őket, óriási botrány lenne, valaki biztosan kórházba kerülne.. Én meg nem fogom anyukámat elküldeni a k anyjába :D

Már beszéltem velük, szépen, csúnyán, naponta megkérdezem hogy na mi újság, de hazudoznak..

2017. okt. 5. 16:41
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

A telket nem tudjátok ketté osztani egy kerítéssel? Így a kutya nem jöhetne át a ti feletekre. Bár ez csak elfedi a gondot, nem orvosolja. Anyudnál kéne egy fejmosást csinálni. Ti fogadtátok be őt/őket (ha a ház a tulajdonotokban áll). Elsősorban neki(k) kell alkalmazkodniuk hozzátok. Én ultimátumot adnék ki, hogy vagy megcsinálják a kerítést/kutyaboxot vagy elmennek kutyasuliba vagy keresnek a kutyusnak új gazdát és több állatot nem hoznak ide a beleegyezésetek nélkül. Ha ebben a hónapban nem történik meg az első lépés valamelyik megoldás felé, te magad fogod elajánékozni a kutyát.

Megoldás lehet még az, hogy te veszed kezedbe a kutyanevelést/te mész el vele suliba ha szükséges. De azt mindenképp meg kell beszélned édesanyáddal, hogy a beleegyezésed nélkül ilyet soha többet.

2017. okt. 5. 16:41
 5/12 A kérdező kommentje:
A ház amiben mi élünk az enyém, de a telek nem. A kutyasulira azt mondják hogy nem lehet amíg nem lesz 1 éves a kutya. Itt megjegyezném hogy egy 30 kilós kutyáról van szó már most.. Illetve én nem fogok foglalkozni a nevelésével mert nekem ilyenekre se időm, se kapacitásom, ráadásul veszélyeztett vagyok. Felelős állattartó vagyok, ezért is nem akartam ide másik kutyát miután meghalt az enyém, mert tudom hogy nekem nincs most erre energiám.
2017. okt. 5. 16:47
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Vesztek dróthálót és felhúztok egy drótkerítést - akkor meg van oldva a dolog.

Egyszerübb lenne ugyan, ha a férjed elég értelmes ember lenne - és nem agresszív, hogy "valaki kórházban kerül" (mert ilyen embernek gyerekeket szülni is felelötlenség) -, akkor meg lehetne normálisan beszélni. De remélhetöleg annyira képes visszafogni az agresszivitását, amíg egy kerítést felhúz a két épület közé!

2017. okt. 5. 16:53
 7/12 A kérdező kommentje:
Ennek kicsit hosszabb a háttér sztorija mint hogy bárki is azt mondja rá hogy agresszív :) Ha férfi lennék, nem pedig nő, akkor már én magam juttattam volna kórházba azt az embert akiről írtam. Pedig én aztán minden vagyok, csak agresszív nem. :)
2017. okt. 5. 16:57
 8/12 anonim ***** válasza:

A telek a tiétek.

Szabj egy időt, hogy mikorra kell eltakarítaniuk a kutyát onnan, vagy te szabadulsz meg tőle.

Én ezt mondanám, és nem fogadnék el kifogást.

2017. okt. 5. 18:41
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Vagy ők nevelik meg a kutyát, vagy te és a férjed vállaljátok fel ezt a feladatot (amúgy kutyasuliba vinni az oltási program végétől már lehet, 16 hetes kortól, ez csak kifogás, hogy csak 1 évesen lehet... nem igaz);

vagy lekerítitek ti a férjeddel a fél telket.

Amúgy kutyasuli nélkül is lehet nevelni a kutyát, pl. olyan alap dolgokra, hogy ne ugráljon fel, és kellene is. Gondolom alapigényei sincsenek annak a kutyának kielégítve, mint pl. a napi séta, tanítás, foglalkozás.

2017. okt. 5. 19:20
 10/12 anonim ***** válasza:

Közben olvastam, hogy neked nincs időd, energiád a kutyát nevelni. Akkor csináltassatok megbízható kerítést a telekre, ne várjatok anyudékra, hogy majd ők megcsinálják.

Más megoldást nem nagyon látok.

2017. okt. 5. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!