Mit tennétek egy neveletlen kutyával és annak gazdájával?
A tiétek az ingatlan, vállalnotok kell a konfliktust, hogy közlitek: a kutyának mennie kell.
És az engedélyetek nélkül ne is legyen másik.
A férjemet nem keverném bele, mert ő utálja őket, óriási botrány lenne, valaki biztosan kórházba kerülne.. Én meg nem fogom anyukámat elküldeni a k anyjába :D
Már beszéltem velük, szépen, csúnyán, naponta megkérdezem hogy na mi újság, de hazudoznak..
A telket nem tudjátok ketté osztani egy kerítéssel? Így a kutya nem jöhetne át a ti feletekre. Bár ez csak elfedi a gondot, nem orvosolja. Anyudnál kéne egy fejmosást csinálni. Ti fogadtátok be őt/őket (ha a ház a tulajdonotokban áll). Elsősorban neki(k) kell alkalmazkodniuk hozzátok. Én ultimátumot adnék ki, hogy vagy megcsinálják a kerítést/kutyaboxot vagy elmennek kutyasuliba vagy keresnek a kutyusnak új gazdát és több állatot nem hoznak ide a beleegyezésetek nélkül. Ha ebben a hónapban nem történik meg az első lépés valamelyik megoldás felé, te magad fogod elajánékozni a kutyát.
Megoldás lehet még az, hogy te veszed kezedbe a kutyanevelést/te mész el vele suliba ha szükséges. De azt mindenképp meg kell beszélned édesanyáddal, hogy a beleegyezésed nélkül ilyet soha többet.
Vesztek dróthálót és felhúztok egy drótkerítést - akkor meg van oldva a dolog.
Egyszerübb lenne ugyan, ha a férjed elég értelmes ember lenne - és nem agresszív, hogy "valaki kórházban kerül" (mert ilyen embernek gyerekeket szülni is felelötlenség) -, akkor meg lehetne normálisan beszélni. De remélhetöleg annyira képes visszafogni az agresszivitását, amíg egy kerítést felhúz a két épület közé!
A telek a tiétek.
Szabj egy időt, hogy mikorra kell eltakarítaniuk a kutyát onnan, vagy te szabadulsz meg tőle.
Én ezt mondanám, és nem fogadnék el kifogást.
Vagy ők nevelik meg a kutyát, vagy te és a férjed vállaljátok fel ezt a feladatot (amúgy kutyasuliba vinni az oltási program végétől már lehet, 16 hetes kortól, ez csak kifogás, hogy csak 1 évesen lehet... nem igaz);
vagy lekerítitek ti a férjeddel a fél telket.
Amúgy kutyasuli nélkül is lehet nevelni a kutyát, pl. olyan alap dolgokra, hogy ne ugráljon fel, és kellene is. Gondolom alapigényei sincsenek annak a kutyának kielégítve, mint pl. a napi séta, tanítás, foglalkozás.
Közben olvastam, hogy neked nincs időd, energiád a kutyát nevelni. Akkor csináltassatok megbízható kerítést a telekre, ne várjatok anyudékra, hogy majd ők megcsinálják.
Más megoldást nem nagyon látok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!