19 évesen megvert apa és elvette a tabletemet. Mit csináljak?
Elvitte a kukás, most tudtam meg. Kidobta.
Annál nagyobb baj, hogy véresre vert. Minden reggel bőgve megyek el suliba.
#20 Ezen ne vesszünk már össze.
Arra tudok válaszolni, amit látok. Igen, vannak itt kamu kérdések szép számmal, de azzal nem vagyok beljebb, ha mindenkinek odaírom, hogy 'ó, ez csak kamu.'
Esetleg ha ennyire kételkedsz itt minden kérdezőben, akkor nem kell idejönni az oldalra, mert úgy aztán fölösleges válaszolgatni. :)
22/N
#25 Jaj. :) Figyelj ide, másfél évig dolgoztam iskola mellett, most tanulok, és versenyekre készülök.
Sőt, nyáronként már középiskolás korom óta dolgozom, de legyen igazad, büdös a munka. Ezt sem értettem soha az emberekben... Ha nem akarok 12 órázni szalag fölött állandóan csak azért, hogy éppen éhen ne haljak, attól még nem büdös a munka. Maximum a rabszolgamunka büdös, és jogom van tanulni azért, hogy jobb állást kaphassak. Ugyanerre a kérdezőnek is megvan a joga. :)
Nem tudom, honnan szűrted le, hogy ne dolgozzon. De könyörgöm, 19 évesen szerinted milyen végzettsége lehet a kérdezőnek? Úgy van, egy s**ros érettségi. Tudod mit ér az már a mai világban? Semmit. Ha nincs legalább egy szakmája, akkor bizony nem fog tudni elhelyezkedni.
Vagy ja, elmegy 110e Ft-ért dolgozni 3 műszakban, és mit gondolsz, hogy fog abból albit fizetni, hogy fog fejlődni, hm? Ugyanolyan rossz élete lesz, mint most van, sőt talán még rosszabb.
Igen is a fejlődés kulcsa az, hogy tanulunk. Én is azért TANULOK szorgalmasan, hogy később jó munkahelyem lehessen, amit szívből fogok szeretni, és hó végén ne a fillért kelljen számolgatni, meg azon gondolkozni, mikor tesznek ki az albiból fizetési késedelem miatt. :)
Igen is, én azt tanácsolom a kérdezőnek, hogy az iskola mindenképp legyen meg, hogy VALÓBAN a lábára tudjon állni. Amennyiben igaz a kérdés, és látszanak a sebek rajta, tud a doki látleletet adni, addig támadható jogilag az apa. Nem inkább értékelni kellene, hogy a testvérét is védeni akarja?
Másrészt: az áldozathibáztatás részben a családon belüli erőszak helyeslésre, hiszen alibit próbáltok találni az apa tetteire. Bárhogy is viselkedett a lány, egy ilyen verekedést nem szabadott volna megejtenie. Esetleg mondhatta volna, hogy oké, ha nem tetszik itt, akkor költözz el, és fizesd magadnak az albit, de verekedni? Ráadásul véresre? Ne haragudjatok, de ez semmilyen körülmények között nem normális, kivéve ha önvédelemről van szó, mert valaki megtámadott, és csak így tudtál védekezni.
22/N
Kedves 26. Én meló közben egész nap a telóz nyomkodom, filmet nézek, vagy zenét hallgatok, és vezetek. És nem csak 110 ezret keresek. Ja, taxis vagyok. Nem veszélytelen, de nem kell a pénzemért a szart is kihajtani magamból.
Nem egy vezérigazgatói fizut veszek ki belőle, de nem is minimálbért, de nekem elég arra, amire kell.
Hát emberek úgy írtok mintha nem Magyarországon lennénk. Egy embernek ha el akar költözni jó alaposan át kell gondolni a lehetőségeket. Akár albérletbe való költözéshez, akár saját házhoz pénzt kell gyűjteni. Egy 19 éves még tanul (legyen akár okj, akár felsőoktatás), így maximum diákmunkát tud vállalni, aminek kedvezőbb a fizetés nettó értéke, de nem tudja 5 nap és 8 órában művelni a tanulás rovása nélkül. A jelenlegi ingatlanárak (és úgy egyáltalán az albérletek) írtó drágák itt Magyarországon. Szóval baromi nehéz ez. És még nem is írtam milyen bonyolult ügy a családon belüli erőszak. Gondolom a válaszolók közt nem sokan éltek át akár hasonlót is. Nekem viszont vannak ilyen tapasztalataim. Erre most nem térnék rá.
A kérdezőnek is válaszoljak: Menj orvoshoz, és vetess látleletet. Jelentsd fel apádat a kellő bizonyítékokkal. Nehéz menet lesz, de ezt végig kell csinálni.
25/F
U.i.: A kérdező által leírt kérdésnek megfelelően válaszolok, ha kamu kérdések vannak akkor is. Utálom ezt a "he kamuzik, akkor b..szogassuk őt" hozzáállást. Elvileg itt felnőtt emberek válaszolnak a kérdésekre, de a válaszok stílusában nem ezt látom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!