Mit szólnátok, ha a gyereketek cigit lopna tőletek?
Nem elítélést kérek, meg olyan válaszokat, hogy menjek pszichologushoz, de mostanában azt érzem nehéz megállnom, hogy ne vágjam magam, és hát kipróbáltam helyette a cigit.
Mit szólnátok, ha a gyereketek ellopna tőletek egy dobozzal? Jeleznétek a családsegítőnek?
Azt hogy próbaljon meg kerni, mielött lopna....
Aztán elmondanám neki, hogy én mennyire bánom azt a 10 evet, amig azt a xart szívtam..... elmondanám, higy mennyi mindenem lehetett volna, es 25 evesen ugy le voltan rombolva, mintha 60.eves lettem volna.....
Ha ez sem erdekli, akkor mondanam, higy csinalja, de penzt nem adnek ra.... ha rombolni akarja magat keresse meg az arat ra....
Tehát már így is védelembe vagy(tok) véve?
Fontos, így el kellene mondani neki, de...mérlegelni kell inkább ebben az esetben. Neked meg barátok,pszichológus vagy egy jól irányzott pofon. (ha egyik nem hat, hat a másik talán ...)
Erosen elgondolkoznek rajta, hogy milyen rossz peldat is mutattam neki eveken at, azzal hogy szivtam azt a sz@rt elotte. Mert ha azt tettem, akkor nehezen mondhatok barmit is, hacsak nem azt, hogy "teszed le budos kolke, te meg dedos vagy hozza" aztan ugye nem csoda ha a gyerek a pofamba rohog.
Szoval komolyra veve a szot, velem ez nem fordult elo, mert soha nem cigiztem magam sem, igy erdekes modon a harom gyerekem kozul egyik sem dohanyzik.
Szoval ha a gyereked toled cigit ker, az normalis? Persze fiam, kerjel, es kapsz? Itt gyerekrol van szo, mivel a kerdezo nem azt kerdezte hogy a "fenott gyereked".
Ha pedig a szulo dohanyzik, akkor a gyerek nagyobb esellyel lesz maga is dohanyos. Ha azt akarod hogy a gyereked ne dohanyozzon, akkor elso koron te se tedd, es akkor tudod mondani, hogy "fiam/lanyom, en sem teszem mert nagyon artalmas". Persze ettol meg raszokhat a gyerek, de akkor sem ugyanaz a szitu, mikor ugy mondod ezt hogy kozben te is fustolsz.
Erdekes 7-est nullara pontoztak, mert azt merte allitani, hogy a legjobb ha jo peldaval all a szulo elo es o is keruli a karos szenvedelyeket. Akkor megis mi a hasznos tanacs?
"Persze fiam, szivjad, itt van ket dobozzal, en is szivom 13 eves korom ota!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!