Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apa kiakar tiltani a családból...

Apa kiakar tiltani a családból mit tegyek hogy ez ne történjen meg?

Figyelt kérdés

14 évesen elkezdhettem tanfolyamra járni, és mentem a KRESZRE. Utána pont a szülinapomkor elmehettem rutinvizsgára és ezt követően jött csak a forgalmi amit megcsináltam amikor betöltöttem a tizenhetet. Szóval van már jogsim is. Mind ebben (pénz) a szüleim segítettek persze. De vissza fizetek nekik mindent, részletekben és most vehetnék magamnak egy motort is. Apa viszont azt mondja akkor többet nem kell haza mennem,kiabál velem, bejött a szobámba is,hogy lebeszéljen a motorozàsról. Mindenki támogat és nem ellenzik. Anya sem,a papám,mamám sem. Csak az apám és már nagyon sokat veszekedik velem ezért. Valamint olyan dolgokat is felhozott amivel megbánt. Azt mondta bárcsak fia született volna inkább, miért vagyok fiús làny, viselkedjek úgy mint a barátnőim, legyek többet velük,buszozzak,metrózzak, vonatozzak, de a motorozásban nem támogat és pakolhatok is ha motort veszek magamnak.

Pedig kiskorom óta érdekelnek a motorok minden a motorozással kapcsolatos. Úgy nézett ki apát ez nem zavarja. Tőle kaptam az összes motoros játékomat vagy videójátékot is.

Trial xtreme ,mini motor Brawl star,Off road stb

És már ált.suli eleje óta néztem a motokrosszt a sport csatornákat. Most meg H-Moto Teamat a

németországi ADAC MX Masters sorozatot. Nem vagyok fiús lány (külsőre viselkedésre sem) csak ennyiben számíthatok kicsit annak.

Apám viszont teljesen elvette a kedvemet ettől és nagyon komolyan gondolja,hogy látni sem szeretne engem. Mérgében egyszer azt is mondta,hogy a temetésemre sem fog elmenni. Meg hogy nem fogja megbocsájtani magának ha balesetem lesz,úgy is vérben fagyva végzem. Anya és apa között pedig hatalmas széthúzás van emiatt. A múlthéten elmentem egy ismerősőmmel motorokat nézni. Azóta apa minden áldott nap elvágtat mellettem,nem szól hozzám vagy ha visszaszólok neki valamit akkor veszekedünk és anyával is rosszban van,mert támogat (pedig szerinte nem kéne)

Mit csináljak ilyenkor? Még nem tudom megoldani,hogy elmenjek a szüleimtől és nem is akarok. Most még tanulok,dolgozom is,de amíg nem muszáj nem akarok albérletbe menni és nehezen is jönnék..a mostani fizetésemből. És apa azt mondta soha nem akar látni ne is menjek haza. :(

2017. szept. 25. 11:45
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

#20, értem, csak hát az "amíg az én kenyeremet eszed, addig" az szerintem egy percig se méltányolható álláspont, szimpla, és ótvar zsarolás.

Ilyenkor a legbölcsebb, amit az ember tehet, ha nem enged a zsarolásnak, ugyanis 1 db élete van, ami nem arra való, hogy másoknak feleljen meg.

2017. szept. 25. 14:32
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem szeretné hogy az villanyoszlopon szakadj ketté. Érthető. Kicsit túlfélt és rosszul kommunikálja.
2017. szept. 25. 14:46
 23/31 anonim ***** válasza:
0%
Egy kozeli baratom akkor adta el a motorjat, amikor a legjobb baratja elhunyt motorbalesetben. Az edesapja nagyon felti, amit megertek. En nem vennek, mert mar 50km/h felett halalfelelmem van.
2017. szept. 25. 16:07
 24/31 anonim ***** válasza:
Milyen motort akarsz venni ha szabad kérdeznem?
2017. szept. 25. 17:14
 25/31 anonim ***** válasza:
76%

Kórházban dolgozom, ahol mentőket is fogadnak. A legemlékezetesebb eset, amit láttam, egy 17 éves fiú volt. A haverjától kölcsönkapott motorral bukott. Volt rajta bukósisak, így nem ment szét a feje. A 2. nyakcsigolyája tört el, bénulás nyaktól lefelé. A kórházban légcsőmetszés, és lélegeztetőgépre kapcsolták. Fekhetett az ágyon egész nap, és nézhette a plafont. Mivel a mellkasát, a tüdejét nem tudta mozgatni, hangja sem volt. A nyelvével csettintett, úgy hívta a nővért ha kellett neki valami, és eltátogta az óhaját. És ez vár rá az elkövetkező 50-60 évben.

Ha az én gyerekem akarna valaha is motorozni, én is ellene lennék. Ha elköltözött és a maga lábán él, azt csinál, amit akar, de én nem fogok olyasmire rábólintani, aminek haszna semmi, csak veszélye van.

2017. szept. 25. 17:35
 26/31 A kérdező kommentje:

Kawasakit

A rém hírekkel nem lehet elijeszteni ez nem azt jelenti,hogy minden motoros balesetben fog meghalni. Autóbaleset is ezrével van!!!

2017. szept. 25. 18:25
 27/31 anonim ***** válasza:
Az A vizsgad van meg, vagy a B?
2017. szept. 25. 21:26
 28/31 anonim ***** válasza:
46%

De arányaiban sokkal több a halálos baleset a motorosok között, mint az autósok között.

Azt mondod, te sohasem akarsz autót. Ezek szerint motorral jársz majd munkába hóban, fagyban, szakadó esőben, tűző napon? Azzal mész nyaralni több száz kilométerre? Motorral intézed a hétvégi bevásárlást, azzal viszed a gyereket oviba, iskolába, orvoshoz?

Az autóra szükség van, ott a kockázatot azért vállalják, mert autó nélkül Budapesten kívül nem igazán lehet meglenni, nem azért, mert unják az életüket.

2017. szept. 26. 04:32
 29/31 A kérdező kommentje:

AM,B.

Majd ha lesznek gyerekeim akkor vezetek autót is,kénytelen leszek. De addíg nekem elég a motor és azzal szeretnék utazni is. Télen nem,akkor busszal közlekedem (munkàba) De esőben kisebb viharban motorra ülnék. Az nem akadály! Tavasz,nyár akkor is motor.

2017. szept. 26. 10:55
 30/31 A kérdező kommentje:

Nekem a motor kényelmesebb megoldásnak tűnik amíg egyedül vagyok és nem kell másokat cipelnem.

Utazni is motorral fogok akkor is ha több 100 kmre megyek. A bevásárlást vagy busszal vagy motorral intézném szint úgy. Mindent megfogok tudni oldani.

De igazából azért akartam motort mert szeretnék majd motor pályákra menni. Persze nagyon  drága mulatság, itthon sokan inkább valamelyik hegyi szerpentinen koptatják a drága hátsó gumit, vagyis "eltankolják" az árát. Szóval ezt majd csak akkor ha tényleg egyedül élek. Mert sok pénzbe kerül, ha fel szeretnék majd menni etapra valamelyik aszfaltcsíkra, de a mai benzinárak mellett az sem elhanyagolható költség, mire eljutok ugye pl Mátrafüredre, Orfűre vagy éppen Csesznekre. :)

2017. szept. 26. 11:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!