Teljesen elvagyok keseredve (? )
Anyukámmal összebalhéztam, mert egyszerűen nem találok sehol munkát, válaszra sem meltatnak, nem találok basszus, annyira pánikbeteg vagyok miatta, mondta, hogy van 2 napom munkát találni, vagy az utcára rak.
Mit csináljak? Én telefonálok állandóan, ahova behívnak, onnan elkuldenek, teljesen kivagyok, itt vagyok egy érettségivel a kezemben, és nem találok sehol, és sürget az idő. :(
Valaki tud tanácsot adni?
Budapestről lenne szó.
23L/N nem tudom, hogy mi lenne hirtelen a megfelelő.
Ha Pesten érettségivel nem találsz állást, akkor vagy van benned valami, ami miatt a munkaadók menekülnek tőled vagy rossz helyen keresgélsz vagy irreális elvárásaid vannak.
Kb. naponta beleszaladok a különböző üzletekben munkaerő-toborzó plakátokba / cetlikbe (jellemzően árufeltöltő-kasszás-kiszolgáló-bolti eladó), pedig csak a napi ügyeket intézem, nincs időm "csak úgy" járkálni a városban.
Kinyomtatsz egy rakat önéletrajzot, és elindulsz. Szinte minden bolt ablakában lóg a kiírás, hogy eladót keresnek.
Valószínűleg anyád azon rágott be, hogy az igyekezetet se látja, hogy egyáltalán akarnál dolgozni. Valóban: enni, inni, számlát fizetni kell. Eddig eltartott. Tovább nem köteles: és lehet, hogy nem tud.
Az is elég árulkodó, hogy nem válaszolsz arra, hogy az elmúlt 5 évben mit csináltál.
"Én telefonálok állandóan"
Hagyd abba a meleg szobában való telefonálgatást, és fogadd meg, amit itt többen is írnak: menj ki, és nézz körül.
Azokban boltokban és üzemekben, amelyekben munkát kínáló kiírás van, Budapesten két nap alatt találnod kell valamit, vagy oyan teljesítehetetlenek az igényeid, amelyekre egy érettségival nem vagy jogosult.
De azt sem értem, mit csináltál az elmúlt öt évben, amikor legalább egy nyelvet vagy egy szakmát megtanulhattál volna.
És erre nem válaszolsz.
Miért?
Gondolod, hogy a Gyakorin fognak neked hűdejó munkát ajánlani?
Elhiszem, hogy keserves a helyzeted, de nyilván nem véletlen, hogy anyukád éppen most unta meg, hogy ennyi idős korodban még mindig a nyakán lógj.
23 évesen egy szem érettségit sikerült összehozni? Az szép ;)
Mellesleg olyan nincs, hogy Pesten nem találsz munkát. MEki, gyárak, takarítás, stb.
Persze akarni kell, engem rögtön felvettek az ósanba, kb. egy hónap sem volt. Igen, érettségivel, mert kellett a pénz az egyetemre.
De igen, én is kitennélek, ha azt látnám, hogy 5 évig semmit nem csinálsz, sem tanulni, sem dolgozni nincs benned hajlandóság.
Megzültelek, felneveltelek, ideje, hogy FELNŐTT NŐKÉNT a saját lábadra állj.
Vagy meddig szándékozod eltartatni maagad?!
Ugyanis a rezsidet, kajádat nem állod, anyádnak kell azért is megdolgoznia, ami nem kis pénz havonta, holott ő már lehet másra (pl. magára?) költené azt az összeget.
Nem találsz? Mit keresel?
Én mekiben voltam egy évet (mellesleg oda is van felvétel jelenleg is), egyik szerdán besokalltam, következő hétfőn bementem egy gyárba, hogy úgy hallottam van felvétel, jönnék, és még aznap felvettek. A gyárakba szinte mindig van felvétel. Ha annyira sürgősen kell a munka, kezd ott, onnan meg mehetsz később másfelé ha nem akarsz ott maradni.
23 éves vagy. Érettségid van. Úgy számolom, 4-5 éve érettségizhettél. Azóta mit csináltál? Dolgoztál? Tanultál?
Mert ha egyiket sem, akkor nem csodálom, hogy anyukádnak elege lett belőled.
Egy főfoglalkozású önsajnáló pánikbeteg, aki hazudozik itt.
Tessék! Itt van munkaerő felvétel:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!