Elvagyok keseredve egy kicsit. Mit kellene tennem?
19 éves lány vagyok, még tanulok. Év végén nagyon-nagyon vártam a nyarat és a szünetet. Sok-sok tervem volt. Két sulis barátommal csomó programot megbeszéltünk a nyárra. Egyszer tudtunk találkozni az egyik barátommal, azóta semmi. A másik barátomnak mindig akkor jön közbe valami, ha megbeszéltük az időpontot.
Egy másik 'csoporttal' is jóban vagyok (5-6 lány), velük eddig kétszer találkoztam, de ez mellékes. Tipikusan azok a lányok, akik minden hétvégén eljárnak bulizni, és csak másnap kerülnek haza valamikor.
Nagyon szeretnék én is eljárni bulizni (de nem inni, meg szexelni), jól érezni magamat. Már két bulit felvázoltam itthon, de anya hallani sem akar róla, vagy ha mégis, akkor 23:00-ra itthon kellene lennem (akkor még nem nagyon van semmi a szórakozóhelyeken). Nagyon rég óta mondom neki, hogy az egyik kedvenc DJ-met megszeretném 'nézni' élőben. Ha elengedne, akkor sem láthatnám / hallhatnám, mert 00:00-kor szokott lenni. Nem akarok csak úgy, kisétálni az ajtón. Nem akarok balhét. Leültem már anyával megbeszélni, vita nélkül, hogy fiatal vagyok, szórakozni akarok, de nem ész nélkül. Nem 30 évesen akarom azt csinálni, mint a tizenévesek.
Nincs különösképpen gond velem, segítek a házimunkában, mosok, takarítok, boltba járok, csekket fizetek be, csinálok mindent, amit kell itthon. Nem vagyok az a 'tipikus' mellemet kiteszem a kirakatba, drága dolgokat követelek, magassarkúban járok, semmi ilyesmi, amit a korom beliek csinálnak.
Valamiért anya úgy gondolja, hogy nekem 'tökéletes' az, ha eljárkálok a nagyszüleimhez, vagy anyával elmegyek vásárolni, fagyizni, vagy az, ha anya barátnőjével meg a gyerekeivel is találkozgatok (13 éves és egy 4 éves lány). Jó, nem mondom, hogy 'nem találkozhatok' a barátaimmal. Ha elmegyek itthonról, annyi kikötés van, hogy anya tudni akarja, hogy kivel és hová megyek, ill. sötétedésre itthon kell lennem.
Úgy érzem, hogy nincs 'fiatal korom' és úgy élek majdnem, mint egy felnőtt. Szinte 0 szórakozás, kikapcsolódás, stb.
Mi a teendőm?
Anyukádnak mondd meg, hogy nagykorú vagy, elméletileg azt csinálstz amit akarsz.
Ezzel csak akkor van gond, ha ők tartanak el, akkor hivatkozhatnak erre, és jogosan.
A nyárrra miért nem próbáltál munkát keresni?
Mondhatnád, hogy a te pénzedből mész szórakozni.
Annak idején az én szüleim már 16 évesen nem tiltottak le a szórakozásról. Két kikötésük volt. Hajnali 3-ra haza kellett érnenm, és minden barátomat ismerni akarták.
Nem tudom, mit mondhatnál anyukádnak, de feltétlenül beszélned kell vele. Sok olyan 7 lakat alatt tartott fiatalt láttam, akik mikor végre kiszabadultak otthonról, két kézzel falták az életet, a tanulást le se sz@rták, züllöttek az éjszakába. Otthon anyuka tördelte a kezét, hogy "jaj rossz társaságba keveredett az én kis bogaram", meg hogy "ugye, ugye, én megmondtam.
Sok sikert!
Roma sem 1 nap alatt epult fel. Menj bele a 23:00 oraba! Lepj be az ajton 22:59-kor es nyugtasd meg Anyudat.
Aztan 00:00
aztan 01:00
aztan 02:00
...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!