Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Őszinteség vagy családi béke?

Őszinteség vagy családi béke?

Figyelt kérdés
Apámmal soha nem volt igazán jó kapcsolatom (elég kontrolláló és egyben túlféltő volt, meg alapvetően van egy kellemetlen, piszkálódó természete). Kb. 12 éves korom óta szerettem volna motorozni, amiről ő hallani sem akart, mert hogy veszélyes. Azóta felnőttem, elköltöztem, nemrég megszereztem az A-kategóriás jogosítványt, és vettem egy motort. Időnként meglátogatnak Anyukámmal együtt (nem gyakran, mert külföldön élek), akkor nyilvánvaló ugye, hogy mi van a garázsban. Egy lehetőség lenne a látogatások idejére máshova vinni a motort és hallgatni, de semmi kedvem óvodás gyereket játszani, ahhoz már kicsit idős vagyok. Viszont tudom, hogy azonnal jönne a hisztériázás és az érzelmi zsarolás. Ki hogyan oldaná meg ezt a dilemmát? (32/N)
2017. szept. 17. 13:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
28%
Mondd azt, hogy egy ismerősödé a motor.
2017. szept. 17. 13:55
 2/13 anonim ***** válasza:
98%
"Anya, apa. Felnőtt nő vagyok. Köszönöm, hogy aggódtok értem, de el tudom dönteni, hogy mi a veszélyes és mi nem az. El tudom dönteni azt is, hogy mi a jó számomra. Szeretek motorozni. Nem kell elfogadnotok, de ez az én szenvedélyem, így ha szerettek, akkor ne szóljatok bele abba, hogy mivel töltöm a szabadidőmet."
2017. szept. 17. 13:55
 3/13 anonim ***** válasza:
97%
32 éves vagy mit érdekel a hisztije? ;)
2017. szept. 17. 14:07
 4/13 A kérdező kommentje:
Nyilván "nem érdekel" a hiszti olyan szempontból, hogy megcsináltam a jogosítványt és megvettem a motort függetlenül attól, hogy ki mit gondol. Arra próbáltam utalni, hogy megéri-e a kevés személyes találkozást (itt elsősorban Anyukámra gondolok, mert együtt jönnek ugye) "elrontani" azzal, hogy családi cirkusz van. Más részről viszont a motorozás nem bűncselekmény, miért kellene titkolóznom?
2017. szept. 17. 14:15
 5/13 anonim ***** válasza:
95%

Őszinteség.

Felnőtt vagy, nem kell részt venni az esetleges vitában.

2017. szept. 17. 14:15
 6/13 anonim ***** válasza:
96%
Már felnőtt nő vagy... Nem gyerek. Te vetted, TIÉD. Ne érdekeljen a hisztije szerintem se, őszintén mondd el neki és zárd le a témát.
2017. szept. 17. 14:16
 7/13 anonim ***** válasza:
94%
Az még megérthető, hogy 12 évesen nem engedték meg, de már felnőtt vagy, szerintem nyugodtan megbeszélheted velük. Főleg, hogy nem velük élsz, teljesen önálló életed van, mi lehet a gond?
2017. szept. 17. 14:18
 8/13 anonim ***** válasza:
87%

Őszinteség. Egyes esetekben az elhallgatás OK, node hogy máshova vidd a motort addig, az már erősen durva lenne.

Felnőttek, illik tudni feldolgozniuk azt, hogy motorozol.

Te pedig remélhetőleg kezelni tudod a hisztit s nem érzed tőle magad túl rosszul (mert nyilván rosszul esik).

Bizonyos esetekben nem tudsz mit tenni, ha nem akarod egy részedet feladni, vállalnod kell a konfrontációt.

Ha nagyon irritálóak, ne jöjjenek többet, de komolyan, ha elrontják a kevés közös időt, akkor inkább ne. Nem te tehetsz róla vagy a motorod, ők a hunyók, ha rosszul viselkednek.

2017. szept. 17. 14:24
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát (nem tudom, ki jár ide lepontozni, én örültem minden véleménynek).
2017. szept. 17. 14:36
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell róla beszélni, de ha a téma felmerül, nem kell hazudni.

A garázsba meg minek mennének?

2017. szept. 17. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!