Igaza van a szüleimnek, hogy azt "kérik" maradjak itthon?
Néhány évvel ezelőtt a testvérem meghalt külföldön. Kint élt. Nagy tragédia volt a családnak, váratlanul is ért minket. A körülményekről most többet nem írnék, azok elég komplikáltak.
Korábban, halála előtt én is dolgoztam már kint, majd pár évre hazajöttem. Mindig is terveztem, hogy egyszer visszamegyek, a szokásos megfontolásból, mint általában mások. Most elérkezett az idő, hogy cselekedjek, munkát is keresek már, és édesapám bár eddig támogatott, erre hirtelen ellenezni kezdte. Nem mondhatja, hogy nem mehetek, hisz rég nagykorú vagyok már, de lelkileg zsarolva érzem magam. Azt mondja, hogy nem akar engem is elveszíteni, és mintha meg sem hallaná, folyamatosan arról beszél, hogy itthon kellene maradnom. Kikészít ez az egész, mert biztosan tudom, hogy el fogok menni, és támogatás helyett próbál elnyomni és visszahúzni. Lelkileg nagyon nehéz ez nekem, szinte belebetegszem. Anyu is ezen a véleményen van, mint ő, csak nem hangoztatja annyira. Kétségbe vannak esve ettől. Engem is megrázott, ami a testvéremmel történt, de szerintem arról nem én tehetek. Senki sem. Komolyan ezért fel kellene adnom a céljaimat, vágyaimat, hogy ők megnyugodjanak?
1. Vázold az Öregednek hogy ha itt maradsz, sosem lesz elég pézed hogy saját lábra állj. (Tudom szar vagyok, de ez a személyes tapasztalatom!)
2. Mondd meg az ősöknek hogy te nem a szeretett testvéred vagy, nem keveredsz olyan "komplikált" körülmények közé. (remélem ez így is van)
3. Még véletlenül se keveredj olyan "komplikált" körülmények közé, amelyek az életedet fenyegetik, tudhatod hogy összetörné teljesen a szüleidet ha veled valami történne!
Sose add fel a céljaid, akkor később csak árnyéka leszel magadnak, ezt a szüleid sem akarhatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!