Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Én túloznám el a dolgokat,...

Én túloznám el a dolgokat, vagy ezek mást is bosszantanának?

Figyelt kérdés

Nem először történtek ezek meg, de mivel hétvégére meg is kell jöjjön, nem tudom eldönteni, hogy én lennék túl érzékeny,vagy ezek tényleg ennyire kiakasztó dolgok.

Az első az, hogy reggel zabpelyhet szoktam enni, aminek van 1 külön tányérom, ma reggel keresem a tányért,sehol nincs, majd a hűtőbe találom valami levessel, mert nagyanyám betette a tálamba, hogy egyem meg. Miért ő kell eldöntse, hogy én mit egyek reggelre?

Másik dolog,hogy nem ehetek fehér lisztből készült termékeket, ezért én külön megcsinálom magamnak az ételemet, ma reggel meg mit látok oda van téve egy nagy adag teljes kiörlésű spagetti,mert az a menü. Anyum odatette, de jelzem, hogy akkora adagot, ami 2 embernek is sok, és mivel csak én eszem, a másik fele majd megy a kukába.

Kenyèrrel szintén ez a helyzet, teljes kiörlésű kenyér, amit én eszek, de néha anyu is eszik belőle,ha eszébe jut,de úgy, hogy vág 1 nagy szeletet, nem bírja, és a felét kilöki a kukába. Van, hogy a felét megeszi a kenyeremnek,utána többet veszek, akkor meg itt marad, mert nem eszik belőle. Mit gondoltok erről az egészről?

24L

2017. szept. 12. 10:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
74%
Te túlzod el.
2017. szept. 12. 13:12
 12/17 anonim ***** válasza:
91%

Hadd adjak egy jó tanácsot!

Amíg ennyire rugalmatlan vagy, addig ne is próbálkozz párkapcsolatban együtt élni bárkivel is. Előre mondom, hogy minden emberhez, még akibe fülig szerelmesek vagyunk, őhozzá is kell alkalmazkodni és ehhez hasonló apróságok történhetnek közöttetek.

A "kedvenc tányér"-on is csak mosolygok. A 4 éves kisfiamnak van kedvenc tányérja. Nekünk (feleségemnek és nekem) meg van 4 egyforma, azokat használjuk egymás után.

Az a baj, hogy pl. nagymamád gesztusából sem az jön le, hogy figyelmességből félretett neked levest, hanem az, hogy miért akarja megszabni, mit eszel reggelire.

Anyukád készít neked ennivalót, de te kétszer nem eszed ugyanazt, inkább kidobnád, ami marad. Merthogy valaki belemászik a "rendszerbe" - édes Istenem! Ahelyett, hogy örülnél, hogy még egy napig nem kell időt töltened főzéssel! Ez a "rendszer" csak a fejlövéses emberek fejében van. Normális ember rugalmasan alkalmazkodik nem ilyen szintű, hanem százszor nagyobb eltérésekhez, amikor eltervez valamit és másképp alakulnak a dolgok.

Szóval, párkapcsolatba ne kezdj még, de gyereket meg pláne ne vállalj, mert akkor tényleg megtudod, mi az, amikor nem úgy alakul valami, ahogyan eltervezted! :DDD

2017. szept. 12. 13:44
 13/17 anonim ***** válasza:
83%

Maradjunk annyiban hogy kicsit visszafogod magad amíg elmúlik az a pms :D

Képzeld én meg egyedül élek 21 évesen, és heti 2x, nagyon max 3x főzök. És nem két naponta eszek, hanem ugyanazt több napig :D de komolyan.. Egyik nap csinálj rá bolognait, másik nap carbonara, máris nem full ugyanazt eszed

Ha máskor is lenyúlták a táladat, kezd el venni p..co jellegű boltokban 1-2 alternatív tálat, aztán tartsd a szobádban hogy ne vegye el senki. Ha meg ritkán fordul elő, akkor nagy levegő és tojd le magasról, nem dőlt össze a világ

2017. szept. 12. 15:27
 14/17 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem is te túlzod el.
2017. szept. 12. 15:52
 15/17 anonim ***** válasza:
70%

Egyszer ki lehet bírni, ha nem a kedvenc tányérodból reggelizel. Vagy megeszed belòle később a levest vagy nagylány módjára megoldva fogod, és átöntöd egy másik edénybe.

Az sem hiszem, hogy olyan nagy tragédia lenne, hogy neked főznek külön és - urambocsá' - eltúlozzák az adagodat. Nem tudom, volt-e már szerencséd tésztát főzni, mivel a művelet végére megdagad, így könnyű még szárazon a vízbe szórva elnézni a mennyiséget. Főleg hogy bár anyukád talán gyakorlott a főzésben, de ezt a tésztafajtát még nem tapasztalta ki. Két adag lett egy helyett, na bumm. Megeszed később, ami megmaradt vagy megkínálsz vele valakit.

Eltúlzod ezeket a dolgokat erősen. Nem tudom, hogy a ciklusod miatt vagy más az oka, de vedd kicsit lazábban ezeket a dolgokat, így kicsit kényszeresnek, elkényeztetettnek tűnsz.

2017. szept. 12. 16:33
 16/17 anonim ***** válasza:
80%
Szánalmas vagy.
2017. szept. 12. 17:23
 17/17 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem tartsd a tányérodat a szobádban, ha ennyire zavar, hogy hozzányúlnak. Amúgy megértelek, a többi hozzászóló csak erre a pár leírt esetre fókuszál, abba valszeg nem gondolnak bele, milyen, amikor az embernek van egy viszonylag könnyen teljesíthető kérése, de totál leszarják, minden egyes nap és minden egyes nap és minden egyes nap. Ez van.
2017. szept. 12. 23:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!