Mellém kellett volna állnia a vitában?
A cipőm nem a helyén volt, ezért a nevelő apám arrébb rugdosta. A nyomok alapján durván. Kiakadtam, hogy miért nem emelte mondjuk fel, ahelyett hogy belerúg.
Mondta, hogy útban volt, mire én azt, hogy én is megrugdosom a cipőjét és egában leszünk.
Anyám persze leb .szott engem, hogy nem csinálhatom. Szerinte, az semmiség, hogy a nevelő apám megrugdosta a cipőmet és felejtsem el, de azért én ne merészeljem. Az bánt, hogy nem állt ki mellettem, egy rossz szót sem mondott a nevelő apámnak.
Akkor ezt mondd, mielőtt széjjel hagyod a cipődet, és kérd meg őket, hogy erre keressetek valami megoldást.
Egyébként azt, amit az anyukád és a nevelőapád csinált, úgy hívják, hogy nevelés, amit pedig elvártak volna, azt úgy, hogy tisztelet. Nem mondunk olyat szülőnknek (vagy nevelőszülőnknek, lényegtelen), hogy "majd én is megrugdosom, és egálban leszünk", legfeljebb tisztelettudóan elnézést kérünk, majd megkérjük, hogy máskor vigyázzon rá, illetve találjunk rá valami megoldást.
És édesanyádnak valóban nem kell ilyen esetben kiállnia melletted, hiszen most ő a nevelőapáddal együtt felelős a te nevelésedért. Az pedig a nevelés csődje, amikor a szülők elveszik egymás tekintélyét (legalábbis szerintem).
De ettől függetlenül sem neked van igazad a dologban szerintem, mert ha egyszer otthon laksz, akkor az ott érvényes renddel kapcsolatos szabályokat illik betartani. Ezen felül pedig még tiszteletlen is voltál, amivel szerintem már önmagában nem érdemled meg, hogy édesanyád melléd álljon.
Nem tudom, engem így neveltek, számomra ez a normális. (És nem, még csak nem is a múlt században nőttem fel.)
Viszont igazad lehet, hogy nem releváns a válaszom, ha így viselkedsz, akkor valószínűleg téged nem így neveltek, és ezáltal sejthető, hogy anyukád gondolkodása is más, mint az enyém, vagy a szüleimé. Csak gondoltam megvilágítok egy másik aspektust is, amelyikben a felnőtteket, pláne a szüleinket, tiszteljük.
"És édesanyádnak valóban nem kell ilyen esetben kiállnia melletted, hiszen most ő a nevelőapáddal együtt felelős a te nevelésedért."
No meg a lakás berendezéséért. Hogy legyen annyi rakodóhely, hogy mindenki el tudja rakni a holmiját. Ha ezt nem oldották meg, akkor mit pattognak, ha nincs elrakva a cipője?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!