Nem kellett volna elfogadnunk a pénzt?
Én és öcsém úgy nőttünk fel, hogy anyánk szeszélyeinek voltunk kitéve (folyton megalázott, vert és kínzott minket, féltünk hazajárni stb). Válás után - 7 évvel ezelőtt -, apánkkal maradtunk.
Évekig nem beszéltünk, anya nem keresett minket, gyerektartást pedig soha nem fizetett, a ballagásainkra sem jött el, pedig a család nem rekesztette ki, és főleg öcsémnek esett mindez nagyon rosszul.
Mostanában úgy tesz, mintha rájött volna, hogy vannak gyerekei. Áthív magához sokszor (aztán utolsó pillanatban lemondja, de mindegy), és karácsonyra adott egy-egy ötezrest nekem és a testvéremnek. Elfogadtuk, anyánk pedig megint hívott volna most magához, de öcsém megmondta neki, hogy felesleges, úgyis épp jönni fog hozzá a szerelő vagy rájön, hogy takarítania kell (ezek voltak az ürügyek, zsinórban 5x mondta le a találkozót), úgyhogy köszöni, de nem szervezi át a hétvégéjét emiatt.
Anyánk most ki van borulva, hogy csak a pénze kellett nekünk, hálátlan mocskok vagyunk. Egyébként szerintem ninc ebben semmi rossz, visszakapni nem akarja, mert bevágta a hisztit, de ez a legkevesebbnél is kevesebb, mint ami igazából (legalább törvény szerint) járt volna nekünk, és akkor nem beszéltünk még az olyan megfoghatatlan dolgokról, mint a törődés vagy a szeretet.
Szerintem nem gond, hogy elfogadtátok. Esetleg öcséd lehetett volna kíméletesebb, amikor fogalmazott, de megértem, hogy miért nem volt az.
Anyukádnak nem sok joga van hisztizni emiatt, esetleg mondhatjátok, hogy ti ekkor és ekkor értek rá, és ha van kedve, akkor elmehettek kirándulni, moziba vagy bárhova, ha van kedve akkor csatlakozhat.
Nem baj hogy elfogadtátok.
Nem neki kène hisztizni..hány èvesek vagytok?
Fiatal felnőttek vagyunk mindketten, és főleg öcsémet féltem. Ő kisebb volt nálam, amikor a válás történt, és nagyon hiányolta anyát, de még most is rosszulesik neki ez a játszmázás, amit ez a nőszemély művel. Emiatt fogalmazott ilyen nyersen, anya pedig mindent tagad, szerinte ő jó anya volt. Istenem. :/
Köszönöm a válaszokat.
Én visszaadnám neki a pénzt és részemről ennyi lenne a dolog.
5 ezer forint semmi,főleg,hogy évekig felétek se nézett,kimaradt az életetek minden szakaszából.
De ő ezt is látszik hogy sajnálta nektek adni,úgyhogy én visszaadnám aztán ennyi volt.Ha évekig megvoltatok nélküle,eztán is meglesznek.
De mondom,sokat elárul róla,hogy egyből hozzátok vágta,hogy csak a pénze kellett,meg hálátlanok vagytok..Lol..Nagyon gáz.
Inkább ő a hálátlan,hogy 5x egymás után mondja le a találkozót..Örülnie kellett volna,hogy egyáltalán szóba álltok vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!