Ez most normális? Tényleg így kellett viselkednie anyámnak?
Egyetemista vagyok még itthon lakom, de elkezdtem dolgozni iskola mellett. Ma dolgozni mentem és nem mentem be suliba (egyiken sincs katalógus). Ez ma kiderült és anyám üvöltözött velem, fenyegetőzött, elhordott mindennek csak azért, mert én nem mentem suliba egy napig. Azzal érvel, hogy sokba kerül az egyetem (aminek minden egyes forintját apukám fizeti, külön kasszán vannak, anyám sose járult hozzá pénzzel). Előadásra nem kötelező járni, egy a lényeg: levizsgázzak. Elmondtam neki, de ő azt mondta, aki nem megy be 1x, az nem tudja megtanulni.
Tényleg neki volt igaza?!
Anyukád biztosan nem érti, hogy nem kell minden órára bemenni egyetemen. Ő abból indul ki, hogy középiskolában lógás, ha hiányzol.
Én a helyedben diplomatikusan fogalmaznám meg, hogy nem mentem be. Pl. ma nem volt órán, ma nem volt egész nap órám, ezért délelőtt/délután dolgoztam. Valami ilyesmi :)
Ez nem hazugság, hanem védekezés az értelmetlen veszekedés ellen.
Nem kell bemennie. Ha be kéne, akkor lenne katalógus. Nem lóg, hanem dolgozik.
Jó ég! És most tényleg itt fogod kideríteni, hogy neki van-e igaza?
Felnőtt ember vagy! Ha tudod, hogy neked van igazad, miért kell felhúzni magadat? Attól, hogy valamiben (bármiben!) neked van igazad, még egy csomó ember van a világban, aki nem hiszi el. Igen, köztük vannak időnként a szüleid is. Hol az egyik, hol a másik, hol meg mind a kettő egyszerre.
Fel kéne nőni. Leszaromtabletta. Vizsgázz le, azzal foglalkozz! Ne hagyd magad felhúzni, csak fölöslegesen felemészti az energiáidat, amit a tanulásra is fordíthatnál.
Most kezdted az egyetemet? És ő járt egyetemre? Lehet, hogy azért hiszi, hogy nem tudja megtanulni, aki egyszer nem megy be, mert még nem bizonyítottad be, hogy de igen, ő meg nem is járt egyetemre sose, azért hajlamos túlmisztifikálni. Legyél hozzá türelmesebb. Jót akar neked, csak félt. Örülj neki!
5-ös: "Anyukad korosztalya nem ismeri az egyetemet"
Két random egyetem:
BME: alapítva 1782-ben
ELTE: alapítva 1635-ben
Félve kérdezem meg: szerinted hány éves az anyja a kérdezőnek? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!