Mellém kellett volna állnia a vitában?
A cipőm nem a helyén volt, ezért a nevelő apám arrébb rugdosta. A nyomok alapján durván. Kiakadtam, hogy miért nem emelte mondjuk fel, ahelyett hogy belerúg.
Mondta, hogy útban volt, mire én azt, hogy én is megrugdosom a cipőjét és egában leszünk.
Anyám persze leb .szott engem, hogy nem csinálhatom. Szerinte, az semmiség, hogy a nevelő apám megrugdosta a cipőmet és felejtsem el, de azért én ne merészeljem. Az bánt, hogy nem állt ki mellettem, egy rossz szót sem mondott a nevelő apámnak.
Elég jellemző, hogy a szülő a másik szülő mellé áll a vitában, mert fordított esetben ő sem akarja, hogy a másik szülő vele szemben a gyerek mellé álljon.
Csak ezzel az a baj, hogy háborús logika: össze kell tartani az ellenséggel (a gyerekkel) szemben. És az elég baj, ha a gyerek (akár a nevelt gyerek) ellenség.
valóban nem kellet volna állást foglalnia.
te meg nyugodtan rugdosd nevelőapád cipőjét...mikor senki nem látja :)
Ilyenkor a diplomatikus megoldás az, hogy mindkettőtöknek igazat ad; te mi a francért hagyod szanaszét a cuccaidat, ő meg milyen jogon tesz kárt a holmidban. Problem solved.
Egyébként meg eléggé gyerekes felfogás, hogy akkor te is megrugdosod a cipőjét. És akkor mi lesz? Helyreáll a csí a
szobában? Vagy mi lesz?
Ne is rugdosd a cipőjét.
Szarj bele inkább egy jó krémeset.
Anyád eszét elveszi a farok, ezt szokd meg.
Sajnos nem minden "szülő" alkalmas arra, hogy ha képbe kerül az új társ, akkor szülőként funkcionáljon továbbra is.
Apám is, ahogy képbe került mostohaanyám, megszűntem neki létezni.
Idestova 10 éve jó, ha háromhavonta felhív, hogy mi a helyzet, és ha én keresem, sokszor fel sem veszi, mert... és kifogáshegyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!