Válás után a volt feleségemmel maradt a fiam. Mivel én olaszban dolgozok. Havi 45 ezer gyerektartást fizetek + a menzát + foci edzést + rajziskolát. Mennyi lenne az elég egy gyerekre havonta? 160 ezret kért beiskolázásra.
28!
Ha az anyuka mondjuk kapta az FHT -t, akkor az pont elegendő jövedelem a bíróság szerint a gyerek neveléshez, hiszen azonos az összege a gyessel illetve a mindenkori öregségi nyugdijminimummal. Plusz családi pótlék és a majdani gyerektartas, már meg is van, nem kell oda több.
"A mártírapák sztorijait, akiket kizsákmányol a gonosz exfeleség pedig mindig ilyen cinizmussal fogom kezelni, mert sokszor a töredéke sem igaz. " - én az anyucikákkal vagyok ugyanígy...
".. mi a legnagyobb problémád? Hogy fizetned kell ami sérti az önérzeted..." " egy nagy túróst, azt csak anyucika akarja elhitetni Kérdezővel... én a helyében közölném anyucikával, hogy mivel ilyen pofátlan némber volt, ezentúl a tartásdíjat kapja fillérre, és azon kívül egy büdös vasat se... mert nézze hülyének a saját kedves szüleit, akik ilyen gerinctelen senkivé nevelték... és ennyi. Aztán mehet panaszra felőlem ahova és akihez akar... az ilyen nőszemélyekkel így kell bánni.
Szia!
Én a helyedben nem pénz formájában intézném ezeket a dolgokat. Az iskolát például felhívnám, hogy innentől te fizeted a gyereked ebédjét, adjanak egy számlaszámot, küldjék ki mailben az összeget, és akkor időben, rendesen fizetve lesz. A ruhákkal sajnos nem tudsz mit tenni, ha ő eladja, de a 45-ön felül próbálj inkább tárgyakkal, megfogható dolgokkal segíteni a gyermekednek. ( Egy szatyor gyümölcs, tejtermékek, vitaminok, ha kell, gyógyszer, játékok, stb).
Fenntartással kezelem az ilyen kijelentéseket. Az exem bírósági beadványokban toporzékolva követeli magának a gyerekeket (19 hónapja tart a perünk!), mondván neki joga van a láthatáshoz. 19 hónap alatt 1(!!!) db normális hétvégét (péntektől-vasárnapig) nem volt hajlandó a gyerekekkel tölteni, pedig direkt kértem, hiszen dolgozom, egyedül vannak sokszor. Csak azért se. Tartásdíjat nem fizet (mondván nincs még ítélet).
Szóval igen, a különélő szülőnek sokkal könnyebb, kedvére mehet bárhova - annak nem könnyebb csak, aki valóban szereti a gyerekeit!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!