Válás után a volt feleségemmel maradt a fiam. Mivel én olaszban dolgozok. Havi 45 ezer gyerektartást fizetek + a menzát + foci edzést + rajziskolát. Mennyi lenne az elég egy gyerekre havonta? 160 ezret kért beiskolázásra.
Én elváltként azt nem értem,miért kér beiskolázásra külön pénzt? Fizeted a gyerektartást,azon felül semmit nem vagy köteles fizetni! Ha veszel a gyereknek valamit,veszel,ha nem,nem! Ez a te döntésed!
3 gyereket felneveltem egyedül,soha nem kértem külön pénzt,igaz nem is kaptam volna! :D
Vedd meg a gyereknek, amit gondolsz, fizesd ki a menzáját, stb.
A gyámügyes fenyegetés egy vicc, le fogják pattintani.
Öröm látni, hogy így gondoskodsz a gyerekről, mint kötelességed is. De én elgondolkodnék egy elperlésen, ha ilyen rossz a helyzet.
Havi 45 rohadtul nem elég egy gyerekre, az fedezi a rezsit meg kaját esetleg, de lehet, azt sem.
Beiskolázás...
táska 6000 ha nem szart akar venni, ami szétszedi a gerincét
tolltarto 1000 legalább
rajzra: szinesek, festék, tempera, ecset, rajzlap, szines lap, irolap
matekre: korong, pálcika, ora, dobokocka
tornadressz vagy sulipolo, cipö
füzetek, meg a sok szar, amit még kérnek...
Simán van egy 30- ban, söt, jo a 160 eléggé sok :)
Amit fizetsz, az bőven elegendő a részedről.
A volt feleségedet nem neked kell eltartanod!
Illetve közös a gyerek, ami nem azt jelenti, hogy csak kizárólag te vagy az, aki megvesz mindent a gyereknek. Fele arányban szálljon be ő is a gyerek dolgaiba és akkor meglesz mindene a gyereknek.
Akkor neveld te a gyereket, de gondolom, az már nem pálya neked, karriert ott hagyni, du. 4- kor lelepni a munkahelyről, főzni, mosni, tanulni, ápolni...
Próbáld ki, neveld te... Utána megtudod, mi mennyi....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!