Válás után a volt feleségemmel maradt a fiam. Mivel én olaszban dolgozok. Havi 45 ezer gyerektartást fizetek + a menzát + foci edzést + rajziskolát. Mennyi lenne az elég egy gyerekre havonta? 160 ezret kért beiskolázásra.
Lorem a gyereknevelés lényege nem az anyagi dolgok.. amelyek ugyan már, miért ne feleződnének? - Ismerős a helyzet, hogy az anya elmarja az apát a gyerek mellől és mindent lehúz róla anyagilag? A kérdező szereti a fiát, és szenved ettől, hogy a szép részéből kiszorult. A másik részből meg túlzásba esik az anya. Jópofa volt az 5-ös a számolókorongos kis költségvetés (a gyerek nem elsős, és a kérdező már így is túltett a kötelezőn - mindent ő vesz...)
Kérdező, zárd el a pénzcsapot.
Utolsó előtti egy ostoba, korlátolt nőszemély. Biztos nem véletlenül dolgozik az apa külföldön. Egyrészt biztos elege volt, hogy balkáni fizetés mellett nyugati árak vannak, másrészt sajnos a legtöbb értelmes ember már kivándorolt valahova és egyre több lesz az olyanok aránya, mint ez a nőszemély. Siralmas az ország jövőjére nézve.
Tudod ki költözne Magyarországra vissza nyomorogni.
Egyet nem szabad elfelejteni attól függetlenül, hogy kinek mit diktál itt az önérzete: azaz mi van a bírósági végzésben kikötve? Nálunk ugyanis úgy van leírva, hogy a havi %/fix gyerektartás mellett az iskolával, egészségügyi dolgokkal és szakkörökkel kapcsolatos költségek is feleződnek.
Az a mérvadó, amit a kérdező a bíróságon aláírt. Elő kell kaparni a papírokat és átnézetni ügyvéddel. Hogy ki mit gondol helyesnek és mit érez (kihasznál, deszemét), az itt érdektelen. A papír lesz a döntő.
Addig ne nyugodjon meg a kérdező, amíg ezek a dolgok nincsenek kiderítve.
15-ös: belegondoltál már abba, hogy apukának lehet bármilyen munkája, mert őt nem köti a gyerek, de az anyának meg kell elégednie olyannal, még akkor is, ha kevés a fizetés, ahol belefér a gyerek is?
Nekem volt már olyan munkahelyem, ahol napi 12 órát húztam le és a gyerek kárára ment. Ott is hagytam, mert nem működött a jó fizetés.
Nem azért szültem, mert bébisitternek akarom átadni a gyereket, és ez lemondással jár.
Nekem soknak tűnik az anya által kért összeg, de nem ismerem, nem tudom milyen helyzetben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!