Szülők! Ti elengednétek a 18 éves lányotokat elutazni egy 100 km-re levő városba?
Én vagyok a 18 éves lány. Pestre szeretnék utazni 1 napra a barátnőmhöz akit már régen láttam. Anyukám betegesen félt engem szinte mindentől és mindenkitől. Szeretném meggyőzni őt valahogy.
Szülők, ti elengednétek a lányotokat?
Nem ismerem Pestet ez tény, de egésznap barátnőmmel lennék.
Nekem annyira furcsák ezek a kérdések.
Nagyon sokan 14-15 évesen másik városba mennek gimibe/középsuliba, hetente ingáznak több száz km-eket, szülőktől távol laknak hétközben stb..
Ezek nem annyira meredek dolgok, teljesen természetes, hogy a kisebb falukból a megyeszékhelyekre mennek tanulni 14-15 évesen. El kell engedni a gyerek kezét és megbízni benne. Ha nem életképtelennek lett nevelve, akkor nem lesz gond.
18 évesen nem is értem ez miért kérdés.
Ugyancsak másokat hoznék fel példának. Rengetegen költöznek külföldre közvetlenül a gimi után , 18-19 évesen. Egy idegen országba, egyedül.
Nekem nevetséges, hogy az kérdés, hogy 100 km-re elengedjenek -e..
Ekkora távolságot általánosban ötödikesként is megtettem egyedül tömegközlekedésen. Persze nem volt könnyű az elején, de nincs mindig ott anyu és apu.. Önállósodni kell, nem burokban élni.
3-mas szeretnék önállósodni! Anyukám szinte semmit sem enged. Vonaton egyedül még nem is voltam... még az osztálykirándulásra is alig akarta elengedni (Pestre mentünk akkor is).
Napokban még azt is mondta hogy senkivel sem találkozhatok nélküle.:( Szó szerint nem enged semmilyen mértékben önállósodni, azonnal megakar állitani mindenben.
Viszont 18 vagyok, igazából már nagykorú, szóval szerintem is természetesnek kéne lennie...:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!