Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normalis, amit a lanyom csinal?

Normalis, amit a lanyom csinal?

Figyelt kérdés
25eves a lanyom,dolgozik,kulfoldon el teljesen normalis lany.,De egy munkahelyen 1-2honapot szokott kb tolteni,utana az osszes penzt elutazza,mert "kalandra vagyik".Aztan uj munka kereses,anyagi szenvedes stb.Viszont a kor mindig ugyanaz...Amikor mondom Neki,hogy azart lehetne mar valami,tartos munka,vagy tanulas...legtobbszor nem erdekli.Egyedul akarja bejarni a vilagot,ez mindennel fontosabb most Neki. Amikor nincs penze akkor ki szoktam segiteni az uj munkaig,de szerintem 25evesen mar lehetne az,hogy akkor osszegyujt tobbet,es kevesebb helyre megy,aztan ujra gyujt hozza,es ujra megy stb.Vagy ez igy jo? Meg fiatal,hagyjam?

2017. szept. 3. 23:26
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
64%
Nem normális, de az még nem jelenti azt, hogy rossz, csak a szokásostól eltérő. Amíg megteheti, tegye, de nem tőled kéne erre pénzt kérnie (mármint ha elfogy a pénze), lehetne előrelátóbb, megfontoltabb, de az utazgatással semmi baj nincsen. Irigylem.
2017. szept. 4. 12:18
 22/28 anonim ***** válasza:
53%
Az ilyeneket hívják úgy, hogy job-hopper, és kifejezetten utálják őket a munkaadók. Ha látják az önéletrajzában, hogy már vagy a tizedik munkahelyén van, kapásból be se hívják interjúra, mert tudják, hogy náluk sem maradna meg tovább egy-két hónapnál. Szóval nagyon rá fog erre fázni előbb-utóbb a lányod. Eljön az az idő, amikor majd már nem talál munkát emiatt. Akkor mit fog csinálni?
2017. szept. 4. 15:47
 23/28 anonim válasza:
87%
Utolsó miért Te mindig a valóságot írod az önéletrajzodba? :D A kérdésre válaszolva,meg utazgathat a saját pénzéből úgy,hogy utána kihúzza a következő útig.Ennyi idősen már ez lenne normális :)
2017. szept. 4. 17:29
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Hogy mi a normális, az relatív. Ami nekem normális, az lehet a másiknak elképesztő. És fordítva.

A lányod elég bátor, és irigylésre méltó, hogy mer úgy élni, ahogy akar, még akkor is, ha az emberek többsége ezt nem érzi normálisnak. Hagyjad? Megteheted, hogy nem hagyod?

Ismerek ilyen embereket, igaz nem magyarok. Járják a világot, hátizsákkal, ha elfogy a pénzük, dolgoznak egy kicsit, aztán továbbmennek. Hol Japánból, hol Costa Ricából kapok tőlük képeslapot. Részben irigylem őket, mert nincsenek kötöttségeik, részben nem értem őket, mert nem fontos nekik, hogy otthont teremtsenek.

Ismertem olyant is, aki a vándorlásai során talált hozzá hasonló társat. Aztán végül csak letelepedtek valahol. Igaz, azóta nem írnak.

2017. szept. 4. 18:22
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
Vannak magyarok is ilyenek.:-) Egyébként ha annyit megtenne a lányod, kérdező, hogy megtanul valami olyan tevékenységet, amit távmunkában is lehet végezni, akkor akár élete végéig elutazgathatna, mert nincs helyhez kötve. Internet most már szinte mindenhol van, Afrika jó részén is, a fejlett világban alap, Ázsiában se nagyon találsz már olyan szállást, ahol nincs legalább emailezésre elegendő wifi. Az önfenntartáshoz pedig a világ jó részén meglepően kevés pénz is elég, csak odajutni kerül(het) viszonylag sokba. Ázsiában szuper helyeken laktam pár ezer forintért, a helyiek által látogatott (és nem a turistás) food courtokban néhány százért isteni kajákat ettem, a helyi tömegközlekedés is fillérekbe kerül. Pont ezért akarok úgy visszamenni, hogy több időm legyen, néhány hónapos utazás annyiban van, mint egy európai 2-3 hetes nyaralás, és csodálatos élmény.:-)
2017. szept. 4. 18:37
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
30-35 évesen bőven elég lesz neki megállapodni. Mégis mikor élje ki magát, ha nem húszon évesen???
2017. szept. 4. 19:29
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

25 évesen még nem idős, ami inkább baj szerintem, hogy ha jól értem, nincs diplomája, szakmája. Szép élményeket szerez és erős, talpraesett lesz (bizonyos értelemben), de ez sokszor és sokmindenhez nem elég, pl. nem lehet belőle lakást venni. Én is hasonlóan kalandvágyó voltam, bár én tanultam is szerencsére, de utólag már sokmindent bánok, pl. a kitolódott családalapítást, és hogy nem vettem időben lakást, akár hitelre. Nagyon gyorsan elmennek így az évek, és az ember érzi, hogy sokat gazdagodott és sokminden történt vele, de a rideg hétköznapokban, mikor az ember megállapodik, ennek a tudásnak nem sok hasznát veszi és rettenetesen le lesz maradva a kortársaitól egyéb tekintetekben.

Nem kér tőled sok pénzt, az tényleg szinte semmi nyugati szemmel, amit tőled kap, én simán odaadnám a gyerekemnek, akkor is, ha nem szorulna rá, szóval szerintem nem ebben van a hiba. Arra figyelj, hogy max még 2 évig csinálja ezt, és legalább angolul és plusz egy nyelven tudjon felsőfokon addigra. Akkor mindig lesz munkája, tanulni pedig akkor is még el tud kezdeni levelezőn, ha lesz benne elég kitartás.

2017. szept. 4. 21:29
 28/28 anonim ***** válasza:
66%

Nem normális.

Legközelebb ne segítsd ki, ha kunyerál.

Felnőtt ember, van állása is, addig nyújtózzon, amíg a takarója ér. Ha felmond, neki nem lesz jövedelme.

2017. szept. 4. 23:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!