Normalis, amit a lanyom csinal?
Szerintem ez így teljesen rendben van. Ha ebben leli örömét, hát tegye.
Fiatal még, nagy a kalandvágy, engedd hadd menjen de csak ésszerű keretek között. Ha őt nem zavarja hogy hó végén szegénység van akkor nincs semmi gond.
Azért mert fiatal én nem gondolnám úgy hogy ez a helyes, akinek megengedi az anyagi helyzete hogy úgy utazzon kontinensről kontinensre hogy mellette a háza, drága autója megmaradjon és az életében különösebb változás ne következzen be, az elfogadható, majdnem hogy a saját társadalmi rétegében átlagos.
De a lányod mondhatni felrúg mindent csak azért hogy most elmenjen valahova. Én tuti nem csinálnám, lehet maradi vagyok de azt szeretem ami fix, sose próbáltam meg az átlagnál magasabb anyagi helyzettel rendelkezők életét élni.
Lehet valahol azért is csinálja ezt, mert tudja hogy van háttér segítség ha pénz kell. Ha innentől nem adnál neki, és megindokolnád hogy miért, lehet rájönne hogy abba kell hagyni ezt.
25F
Ez teljesen oké, ha saját maga oldja meg, és nem tőled kunyerál 25 éves, dolgozó nőként pénzt a megélhetésre. Magam is tervezem, hogy hátizsákkal bejárom néhány hónap alatt Ázsiát, de magam szedem össze a fedezetet rá. Vannak jó blogok a témában, itt megtalálod összegyűjtve, küldd el neki:
Utazni nemcsak spórolt pénzből lehet, önkéntes vagy időnként fizetős munkát végezve is. ha a lányod meg akarja ismerni a világot, támogasd benne azzal, hogy segítesz neki ötleteket gyűjteni, hogyan teheti ezt meg.:-)
Nem, nem normális... meg lehet ezt oldani úgy is, hogy nem mondunk fel 1-2 honap után.....
De én is had kerdezzek, milyen erzés, higy mig ő beutazza a világot, te meg dolgozol, hogy kisegitsd amikor eppe a nagy buli közben elfogy a pénze?
Ezt jó játszani 1-2 évig, de hosszútávon nagyon csúnya vége lehet. Mi lesz, ha megint lenullázza magát, és pont nem fog munkát találni, te pedig valamiért nem tudod kisegíteni? Éhen hal, meg megy koldulni az utcára?
Ráadásul előbb-utóbb el fognak fogyni a lehetőségei, nincs minden városban mindig 50 szabad munkahely, és pláne
nem fognak kapkodni egy 25 éves magyar csaj után, akinek nincs szakmája, és az önéletrajzában már ott van 30 munkahely, és mindenhol csak 1 hónapot töltött...
jó dolog az utazgatás és persze, élni kell, kihasználni a lehetőségeket, de ezt megtehetné még 30 évesen is, és addigra lehetne valahol több éves stabil munkaviszonya meg félretett pénze, és nem az anyjától kéne koldulnia.
Én elbeszélgetnék vele erről, nagy rába**ás lehet a vége, ha mindig arra alapoz, hogy majd anyuci kihúzza a csávából és utazgathat nyugodtan, költheti a pénzt az utolsó centig, és otthagyhat akármennyi munkahelyet.
Egy értelmes 25 éves nem mer hosszútávon így élni, ha ezt ő tarthatónak gondolja, és nem lenne hajlandó változtatni, akkor többet nem segíteném ki anyagilag. Bármikor hazajöhetne és segítenék neki munkát találni, sőt, a tanulásban is támogatnám, de azt elfelejthetné, hogy ezt az életmódot anyagilag vagy bárhogy támogassam. Hosszú távon semmiképpen.
Ha ennyire nem érdekli, akkor vonuljon el hippinek, járja egy lakókocsival a világot, és szerezzen pénzt utcazenélésből, éljen napról napra, élvezze az utazgatást, aztán kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!