Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mennyire normális,...

Szerintetek mennyire normális, hogy a 19 éves lányom napi 10 órákat alszik?

Figyelt kérdés
elmegy 12 re egyetemre, hazaér 19órára, eszik, tanul és lefekszik aludni. máskor elmegy 9-re egyetemre, hazaér délután, eszik, elmegy edzésre, este hazaér, tanul, alszik (ilyenkor 10 körül már elálmosodik és 11 kor már megy aludni, reggel az iskolától függ mennyit alszik...hétvégente ha megnéz egy filmet vagy bármi, akkor is elalszik közben 11 körül, lefekszik aludni és reggel 9 ig simán alszik....van hogy délután is alszik 1 órát
2016. ápr. 19. 10:14
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
79%
Én is 19 éves vagyok, egyetemista. 8 órákat szoktam aludni és van, hogy kevés, mert másbap olyan vagyok, mint a mosott szar. Szerintem normális ha annyit alszik.
2016. ápr. 19. 10:20
 2/21 anonim ***** válasza:
84%
szerintem normalis. anno en is igenyeltem az alvast ugy hogy alig voltam otthon
2016. ápr. 19. 10:20
 3/21 anonim válasza:
79%

Teljesen rendben van. Én is simán alszok napi 10 órát, ha megtehetem. Egyetemistaként sajnos sokszor csak 6 órákat alszom, mivel a kollégiumi szobatársaim későn fekszenek (hajnali 1-2), zajban meg nem tudok aludni.

DE nyáron van, amikor 11-12 órát is alszom és még utána is tudnék aludni. Hozzáteszem hogy nyáron szedem az allergia gyógyszerem minden este, ami szerintem nagyfokban rásegít.

2016. ápr. 19. 10:30
 4/21 anonim ***** válasza:
66%
Kn én is így éltem az egyetem alatt. Szerintem nagyjából normális.
2016. ápr. 19. 10:30
 5/21 anonim ***** válasza:
22%
26 éves vagyok hétfőtől péntekig dolgozom 05:00-09.00-ig 10:00 mire hazaérek,kedd csütörtök suli(esti) (10:30 körül eszek elkészülök és megyek a buszra 13:50-re, 3ra kell mennem suliba, és este 7-8-ig ott vagyok!jó esetben 9re hazaérek, ekkor már nem szem,hanem tusolok és fekszem le aludni! Szombaton 03:00kor kelek 04:30-ra megyek ismerösömhöz akivel együtt dolgozomn szóval beérünk 05:00ra és 14:00ig ott vagyok,haza érek 14:30-45 között eszem és lefekszem aludni,másnap (vasárnap 9-10)-ig! és ha nincs sulim akkor én is szoktam aludni délután,vagy délutántól másnap hajnalig! Nem vagyok elkényeztetve se semmi,mert közben itthon is van dolgom+ barátommal is szoktam találkozni /nem is keveset/ ! Senkit nem zavar hogy alszom,soha nem tették szóvá itthon a szüleim! És hogy öszinte legyek,másnak a véleménye meg nem érdekel
2016. ápr. 19. 10:35
 6/21 anonim ***** válasza:
24%
Itt az a gond nincs barátja, akkor nem aludna ennyit.
2016. ápr. 19. 10:48
 7/21 anonim ***** válasza:
69%
Az ember átlagos alvásszükséglete napi 7-8 óra. A 10 óra ennél nem sokkal több. Főleg ha hozzávesszük, hogy ha valaki odateszi magát az egyetemen, az azért tekintélyesen ki tudja fárasztani.
2016. ápr. 19. 10:48
 8/21 anonim ***** válasza:
33%

Attól, hogy vannak, akik ilyen sokat alszanak, még nem normális. Egy csomó statisztikailag igazolt összefüggés van (értelemszerűen felnőttek körében) a 9 óránál rendszeresen hosszabb alvás és különféle krónikus betegségek, vagy azok kialakulásának kockázata között. Többek között ilyen az angina, cukorbetegség, depresszió, vagy egy keringési rendszert érintő enyhe gyulladásos állapot. Ezek a legfontosabbak, de a lista ennél hosszabb.

Az ok-okozati összefüggéseket többnyire nem ismerjük, tehát nem tudjuk, hogy a hosszú alvás okozza-e az egyes betegségeket, vagy fordítva, csak azt, hogy a sok alvás általában nem jó jel. Kivételek vannak, lehet, hogy a lányod csak szokatlanul nagy alvásigényű, és makkegészséges marad egész életében, de azért nem árt tudni.

Még egy valami: nincs apneája a lányodnak? Ha nem horkol, akkor nem valószínű, de ha igen, akkor nőként 10-20% esélye van rá (férfiaknál kevesebb). Az apnea egy légzéskimaradással járó alvászavar. Kevésbé pihentető alvást okoz, amiből emiatt több kell az embernek, és még így se regenerálódik a szervezete úgy, mint normálisan, ami hosszú távon szintén csomó apró, aljas komplikációt okoz. Szóval ha horkol a lányod, én biztos ami biztos alapon alvásdiagnosztikára küldeném, mert a horkolás és sok alvás együtt elég gyanús páros.

2016. ápr. 19. 11:02
 9/21 anonim ***** válasza:
80%
Vitamin és vas hiány is okozhat fáradságot, álmosságot és több alvást.
2016. ápr. 19. 11:40
 10/21 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem 10 óra nem túl sok alvás. Az nem alszik ennyit, akinek nincs rá lehetősége, meg pár fehér holló. A "van rá lehetőségem"-be nem számít az bele, hogy néha tudnál annyit aludni, mert ha be van állva a szervezeted arra, hogy neked mindig mikor kell kelni, akkor az nem úgy működik, hogy hirtelen néha, egy-két alkalommal átáll arra, hogy jé alhatok akár plusz 3-4 órát is.
2016. ápr. 19. 12:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!