Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kezdö futonak 1 ora alatt...

Kezdö futonak 1 ora alatt hany km lenne a normalis?! Keszülök egy felmaratonra es 1 orakat futok alltalaban 8 km teszek meg. Eröltessem vagy ez eleg?

Figyelt kérdés

2016. jan. 19. 07:33
 1/6 anonim ***** válasza:
70%

Hogy érted, hogy elég vagy erőltessed?

Ez nagyon nem lesz elég a félmaratonhoz, nem fogsz tudni 21km-et futni, ha edzéseken 8km-eket futsz. Így sosem találkozol azzal, hogy 15km felett majd elkezdesz görcsölni esetleg, hogy fáradsz, és 8km-es futásokkal a többség nem is tud felkészülni egy felesre (igen, van akinek összejön minden felkészülés nélkül is, de az átlagot nem ők alkotják)

A legtöbb félmaratonnak 2:30-as szintideje van, ennek teljesítéséhez valamivel 8km/h felett kell futni, te pedig jelenleg pont ennyit tudsz. Ehhez vedd hozzá azt is, hogy lassulni fogsz a táv második részében, hogy meg fogsz állni frissíteni, hogy néhol feltarthatnak másik futók.

Egy szó mint száz próbáld meg megcélozni első körben a 10km futást kb 1:00-1:12 között, és néha fuss 1-1 hosszabbat, mondjuk 15km-et.

Egyébként meg nagyon sok félmaratoni edzésterv van a neten, tölts le egyet, és kövesd, az a legjobb.

2016. jan. 19. 08:10
 2/6 anonim ***** válasza:
A félmaraton/maraton egy kínzás a szervezet számára, nem lehet rá felkészülni... Ha 1 órát tudsz futni, akkor már valószínűleg le tudsz gutni egy félmaratont is, én 1 óra alatt 9 km-t futok, soha nem fuzok 1 órát edzésen max 40 percet, évente 2-3 maratont is lekocogok.
2016. jan. 19. 08:29
 3/6 anonim ***** válasza:
Maratonnak félmaratonnak meg nem az a célja, hogy szintidő alatt fusd le...
2016. jan. 19. 08:32
 4/6 A kérdező kommentje:
1.Kommentelö en csak annyit irtam, hogy most kezdtem el, es kezdesnek par heti amig a szevezetem hozzaszok a terheleshez szerintem eleg 1 ora es 8 km, ugy gondoltam, hogy ezt fokozatosan viszem fel, hisz marcius aprilis elött, ugyse futom le van meg 3 honapom arra, hogy 15 kilometereket fussak. Ahogy irtak nekem, nem az idö szamit, inkabb az egyenletes futas es az elmeny. szval felöllem lehet 3 ora 20 perc is a lenyeg, hogy megvan.
2016. jan. 19. 09:03
 5/6 anonim ***** válasza:

"zval felöllem lehet 3 ora 20 perc is a lenyeg, hogy megvan."

Ok, azt nem mondtad, hogy magadban akarod futni, a legtöbb rendezvényen ugyanis felvesz a záróbusz ha átléped a szintidőt.

2016. jan. 19. 21:50
 6/6 anonim ***** válasza:
ui: egyébként amerikában vannak 8 órás szintidővel maratonok, marha büszkén teljesítik az emberek, és vallják magukat maraton futónak, pedig valójába az már csak egy közepesen komolyabb teljesítmény túra...
2016. jan. 19. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!