Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mennyire normális,...

Szerintetek mennyire normális, hogy a 19 éves lányom napi 10 órákat alszik?

Figyelt kérdés
elmegy 12 re egyetemre, hazaér 19órára, eszik, tanul és lefekszik aludni. máskor elmegy 9-re egyetemre, hazaér délután, eszik, elmegy edzésre, este hazaér, tanul, alszik (ilyenkor 10 körül már elálmosodik és 11 kor már megy aludni, reggel az iskolától függ mennyit alszik...hétvégente ha megnéz egy filmet vagy bármi, akkor is elalszik közben 11 körül, lefekszik aludni és reggel 9 ig simán alszik....van hogy délután is alszik 1 órát
2016. ápr. 19. 10:14
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
84%

"máskor elmegy 9-re egyetemre, hazaér délután, eszik, elmegy edzésre, este hazaér, tanul, alszik (ilyenkor 10 körül már elálmosodik és 11 kor már megy aludni, reggel az iskolától függ mennyit alszik"

Ez egy teljesen korrekt napirend.

Miért, szerinted meddig kéne fönt lennie? Más szülő meg azért fogja a fejét, hogy a gyereke mindig éjjel kettőig fönt van.

A lányod teljesen normális életet él, edzés után én tanulni sem bírnék nekiállni. Este 11-kor jó, hogy elalszik a tévén, ez is mutatja, hogy a szervezete a normális időben való lefekvéshez szokott hozzá.

Hétvégén, ebéd után teljesen természetes, hogy valaki alszik. Bár mindennap megtehetné!

Szerintem ez a 10 óra nemigen jön össze, inkább arról van szó, hogy VAN OLYAN éjjel, amikor 10 órát alszik.

Majd ha ötvenéves lesz, akkor akár fél éjszaka ébren lesz, de nem az az egészség jele, hidd el!

2016. ápr. 19. 12:19
 12/21 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem ez rendben van. Van akinek 6 ora is eleg, van akinek 10 kell. Nincs kobe vesve a 8 ora alvas. Ugy, hogy tanul es edz is ertheto, ha faradt.
2016. ápr. 19. 13:42
 13/21 anonim ***** válasza:
79%

teljesen rendben van.

33 éves vagyok, az alvásigényem min. 10 ora :D az egy dolog, hogy nem mindig tudom megvalositani..de például, amikor nem dolgoztam, akkor simán aludtam 12-14 orát is.

2016. ápr. 19. 14:19
 14/21 anonim ***** válasza:
72%

Leírom a saját történetemet:

Nekem is világéletemben 10 óra körüli alvás kellett. Négy évvel ezelőtt a feleségem, azaz akkor még barátnőm folyamatos unszolására a horkolásom és furcsa lélegzésem miatt elmentem megnézetni magam. Orrsövényferdülés, orrpolip. Elküldtek egy poliszomnográfiás alvásvizsgálatra, ahol egyből megállapították, hogy apnoém van, de műtéttel valószínűleg megszüntethető. Egy hét múlva már túl is voltam az orrsövény + FESS műtéten, ami amúgy a várakozásaimhoz képest egyáltalán nem volt gáz.

A lényeg hogy szinte azonnal, még bőven a gyógyulási időszakban megváltozott a bioritmusom. Elkezdtem hét-nyolc óra alvás után magamtól, hajnalban felkelni. Ebből rövid úton teljesen fix hét óra lett, a feleségemmel együtt kelek és későn fekszem, ami előtte elképzelhetetlen volt. A legdurvább hogy gyakorlatilag varázsütésre ment az egész.

Életem legjobb döntése volt a kivizsgáltatás és műtét. Konkrétan úgy tekintek rá, hogy 10%-kal meghosszabbodott az életem, mivel annyival többet vagyok fent. És nem vagyok fáradtabb, sőt. Ha hétvégén kirándulunk, vagy hulla fáradtra teniszezem magamat, akkor is max fél órával alszom többet, de általában semennyivel.

Szóval lehet, hogy a lányodnak semmi baja, de lehet, hogy mégis van. Én arra hajlok, hogy az emberi szervezetnek nincs szüksége állandó 10 óra alvásra vagy ha mégis, akkor ott lehet hogy tényleg van valami gáz. Ezt egykori hétalvóként mondom neked, meg mindenkinek aki itt a válaszokban írja hogy ő is ilyen sokat alszik. Utólag mindig megdöbbenek, ha belegondolok hogy mennyi idő ment el az életemből alvásra, a saját esetemben sajnos tök feleslegesen.

2016. ápr. 19. 17:55
 15/21 anonim ***** válasza:
64%

Azért, mert NEKED nincs szükséged 10 óra alvásra, az nem azt jelenti, hogy az emberi szervezetnek úgy általában nincs. Korcsoportonként egyébként is eltérő, hogy mennyi alvásra az átlagos javasolt és mennyi az, ami még normális lehet. Egy 19 évesnél napi 10-11 óra is teljesen normális lehet, főleg egy olyannál, aki edz, tanul, jön-megy, nem csak egész nap döglik.

[link]

2016. ápr. 19. 19:15
 16/21 anonim ***** válasza:
58%
Teljes mértékben. Ahogy leírtad nagyon tömött, stresszes élete van, és nincs ideje kikapcsolódni. Ez teljességgel megmagyarázza a nagyobb alvásigényt.
2016. ápr. 19. 19:53
 17/21 anonim ***** válasza:
47%

De azt azért ugye látod, hogy a 7-9 órán kívül eső, "may be appropriate" sávról beszélünk, a válaszok egy-két kivétellel pedig abból állnak, hogy "ugyan már, teljesen normális". Ja, az esetek egy részében normális, a másik részében pedig nem.

Egy aggódó anya teljesen jogos kérdéséről beszélünk, amire látatlanban egyikőnk se tudhatja a választ. A napi 10 óra olyan határeset, ami legalább annyit megérdemel, hogy legyintés helyett elgondolkozzanak az okán. Aztán ha nem találnak semmi egyéb velejáró tünetet, akkor megnyugodjanak: ilyen a lány, sokat alszik, kész.

Az egész nap döglésről annyit, hogy tapasztalatom szerint pont az aktív emberekre jellemző kevésbé a fél nap rendszeres átalvása. Ahogy az előttem szóló #13-as is írta: munkanélküliként aludt magához képest is sokat. Úgyhogy az aktivitás nem sokat magyaráz, a világon emberek milliárdjai élnek fizikailag és/vagy szellemileg tevékeny életet átlagos mennyiségű alvás mellett.

Különböző embereknek különböző az alvásigénye, ez tiszta. Én csak leírtam a példámat olyan emberként, aki egy kisebb, elsőre ártalmatlannak tűnő elváltozás miatt mindkét oldalt megjárta. A sok "minden oké, minden oké" mellett legyen hadd férjen meg ez is. Ha véletlenül a csajnál is találnak valamit, már megérte, nem?

2016. ápr. 19. 20:00
 18/21 anonim ***** válasza:
0%

Mondjuk az elég durva, hogy másnak kellett megtalálni a te orrsövényferdülésedet. Nem mindenki ilyen amatőr.

És igen, még a 11 óra is normális lehet. Nem hogy tíz. Egy olyannak, aki sportol, egyetemre jár, otthon is tanul mi ezen a kérdés, hogy vajon nála normális-e? Még most hagyta el azt a kort, amikor a 10 óra alvás nem csak normális lehet egyéneknél, hanem az is.

2016. ápr. 19. 20:30
 19/21 anonim ***** válasza:
46%
Én több, mint 10 évvel idősebben is szoktam ennyit. Sőt, még többet is akár.
2016. ápr. 19. 22:28
 20/21 anonim ***** válasza:

örülj, hogy aludhat ennyit, én egyetem mellett 3 órákat aludtam, mivel szüleimet el kellett tartani

amúgy meg normálisnak hangzik

2016. ápr. 20. 00:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!