Hogyan vennétek rá a 2-os kislányotokat tesizni?
Ismerős helyzet. Én első osztályban voltam 50 kg. Utáltam tesizni mivel a többiek kinevettek és kigúnyoltak miközben csináltam a feladatokat. Mindig én voltam az utolsó, ami nagyon nyomasztó volt számomra. Mikor pedig csapatjátékokat játszottunk engem sosem választottak a súlyom miatt, ami érthető hiszen nyerni akartak, én viszont lassítottam őket. Szép lassan megutáltam a tesi és úszás órákat, mikor nem írtak nekem felmentést akkor volt hogy hamisítottam (ami tudom hogy csúnya dolog, átírtam a dátumot). Családi támogatásra nem számíthattam, mert nálunk mindenki túlsúlyos (apum 160-170 kg, anyum 120, bátyám 140 kg). Iskolaorvos elküldött kivizsgálásra, de semmit nem találtak hiszen a zabálástól és a nulla sporttól voltam dagadt, bálna, betontömb, ahogy jobban tetszik :D Minden évben feljött rám plusz 10-15 kg. Gimis koromban már ellógtam 1-2 tesi órát. Utáltam egyrészt azért mert kissé paranoiás voltam, azt gondoltam hogy mindenki engem figyel és rajtam nevet miközben bénázok, talán kiskoromból maradt vissza ez az érzés, másrészt pedig időpazarlásnak gondoltam, helyette inkább tanultam és nem érdekelt az egészségem 18 évesen 130 kg voltam/vagyok. Nyár elején anyukámnak tüdőembóliája volt, ami legfőképp a túlsúlyának volt köszönhető, ekkor döntöttem el hogy változtatni szeretnék az egészségem érdekében. Elkezdtem kocogni először reggelente 10-15 percet, aztán napról-napra egyre többet, míg mostanában már reggel-este 50-50 percet futok. Persze az étrenden is változtattam viszont nem tiltottam el magamtól semmit, csak mindenből sokkal kevesebbet eszek, pl mikor húslevest csinálok, akkor nem úgy eszem mint régen hogy tele tésztával csalamádésan, hanem csak répával, petrezselyemmel és hússal. 2 hét alatt 6 kgt fogytam, amire büszke vagyok, amin viszont még változtatnom kell hogy ne minden nap álljak rá a mérlegre ..:D
Na szóval ennyi elég volt belőlem, csak jó érzés volt leírni, a kérdésre térve én is örültem volna ha a tesóm ennyire figyelt volna rám, szerencsés a húgod. Próbáld meg rávenni a mozgásra, kérdezd meg hogy nincs e kedve elsétálni veled erre-arra, először egy kis intenzív séta is haladás lenne. Aztán csökkenteni kéne az édességadagot, 1 nap 1 kocka csoki vagy ilyesmi. Tudom hogy ezek nem a leghasznosabb tanácsok, de ennyire futotta. :D Sok sikert hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!