Hogyan vennétek rá a 2-os kislányotokat tesizni?
A szülők azt tudják, hogy a kislány kb.életveszélyes állapotban lesz hamarosan, ha még pár kilót hízik?
Nagyon sürgősen orvoshoz kellene vinni. A tesióra meg valószínűleg már több kárt csinál, mint hasznot, ekkora felesleggel a futás egyáltalán nem egészséges sem a szívnek, sem az izületeknek. Ide szakember segítsége szükséges, hogy a gyerek le tudjon fogyni.
Egyébként a szülők azt gondolják, hogy az ő zsírdisznó életmódjuk a követendő példa? Szeretnék ők is, hogy a kislányuk majd 11-12 évesen 80 kg és netán cukorbeteg legyen?
Mindenki akkor jön rá, amikor már túl késő.. Mondd a hugodnak, hogyha nem kezd el mozogni, és kondiban tartani a súlyát, akkor lőheti magát szurival (közben bökdösd a combját), és nem ehet édességet, mert megfog halni.
Hidd el azonnal feleszmél rá..
Ne haragudj, de saját erdeked a heti 5 tesi, ami semmi mozgás amúgy.. Mi lesz belőled 10-20 év múlva? Jarokerettel fogsz közlekedni?
55 kilóval pont, hogy hol lehet futni, ha nem hiszriznel. Szülők legyenek etelyesebbek és beszélgessenek el a gyerekkel.
Na de miért nem akar tesizni?
Nem lehet, hogy bántják, csúfolják az iskolában esetleg, és azért nincs kedve hozzá? Csak azért, mert én is így voltam. Eleinte szívesen tesiztem, de ügyetlen voltam, ezért folyton nevettek rajtam, és senki sem akart velem egy csapatba kerülni, így a végére már a hányinger fogott el, ha tesiznem kellett, teljesen megutáltam. Akkor én is a felmentésre hajaztam. Végül 18 évesen kezdtem el itthon edzeni és diétázni.
Szerintem egy pszichológus sem ártana, aki kideríti, hogy a kislány miért nem akar tesizni. Ne haragudj, de ha egy gyermek ilyen erőteljesen hisztizik valami miatt, annak biztos, hogy komolyabb oka van.
21/L
"Szerintem egy pszichológus sem ártana, aki kideríti, hogy a kislány miért nem akar tesizni."
Nem pszichológus kell ide, tök egyértelmű, hogy miért nem akar tesizni: mert akkora, mint egy ház és ekkora túlsúllyal élni sincs kedve az embernek, nem hogy futkározni. Emellett valószínűleg csúfolják is a súlya miatt, nade ezen is lehetne segíteni, ha lefogyna.
A gyerek másolja amit a szülőktől lát.
Kedves kérdező első körben a szüleid fejében kellene rendet tenni.
Meg győzni őket veszélyeztetik a saját és a húgod életét.
Ők ha változtatnának életmódot akkor tesódat is rá tudnák venni ,hogy sportoljon és egészséges ételeket egyen. :)
Hajrá. Ne add fel.
Első a szüleid megváltoztatása :)
Ez nem kívánságműsor: ez a gyerek beteg.
A szüleinek el kell magyarázni, hogy a gyerekük hamarabb fog meghalni, és addig is egyre betegebb lesz.
Obezitológus, étrend-összeállítás és hati 3-4 sport.
Előszőr is a szüleidet kéne meggyőzni, hogy ha így folytatják azt sem élik meg, hogy a tesód leérettségizzen. A tesódról nem is beszélve.
Az étkezésen változtatni kell, manapság annyi mindent lehet kapni, hogy kb minden ételt el lehet készíteni diétásan is.
A húgod géphasználatát korlátozni kell, pl hétköznap 2, hétvégén 4 órára( ez is rengeteg). Szadidódben pedig neked kéne vele ejárni biciklizni, sétálni, úszni. Ez nem a te dolgod lenne, de sajnos a szüleidet nem érdekli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!