Hogyan vennétek rá a 2-os kislányotokat tesizni?

Ebben a korban nem fogja még fel, hogy mekkora veszélynek teszi ki magát cukorbetegség tekintetében. A fiúk sem számítanak. Még. Amikor meg igen, akkor valószínűleg önbizalomhiánya lesz. A média majd megalapozza ezt. Akkor meg az édességgel kompenzál.
Példamutatás, példamutatás. Esete válogatja, esetleg te is felül tudod írni a rossz tulajdonságait, de ez a túlsúlyos, nem mozgó szülők mellett, akik ráadásul édességgel etetik, nagyon nehéz lesz.
Nem írtad a testparamétereidet, de remélem, te normálközeli vagy. Ha mégsem, akkor a te fogyási/edzési példád lehet a leglátványosabb eszköz. Plusz, ha közben mondod is miért teszed ("Egészséges akarok lenni hosszú ideig.", stb.), az a tuti.

basszus, ez súlyos. és a nagyobb gond a szülők hozzáállása, ők is nagyon el vannak hízva, ők nem látják a gondot...nem is tudom, mi lenne jó (mert nyilván a szülői példamutatás lenne a legjobb, de hát rájuk a jelek szerint nem lehet számítani).
talán tényleg a háziorvos, aki megmondaná a szülőknek (hátha felébrednek), hogy milyen veszélyeket rejthet a kóros elhízás.
bakker, 7-8 évesen 55 kiló, én vagyok 57 kiló, 42 évesen ...

1. -2.os gyerekek órán kiütöznek játszanak ,fogócskáznak mit nem lehet ebben szeretni max ugrókötél felmérés ami a legnehezebb de mit lehet ebben utálni ne mentsék fel mert akkor semmit nem mozogna...
Nem ismerem de ha együtt elmennétek szülőkkel akár biciklizni turázni azis egy mozgásforma lehet élvezné és felállni a gép elől ne neveljünk zombikat.

Én magasabb gyerek voltam az átlagnál, de abban a korban 34 kiló voltam és szintén utáltam a sportot. Viszont volt egy nálam alacsonyabb 42 kg súlyú osztálytársnőm. Akkor volt baj a szívével. A fiúkkal nem volt problémája, vannak, akiknek a Vénusz-szobor testalkatú lányok jönnek be. :)
Visszatérve a kérdésedre, lehet, hogy a tesód valóban beteg, ki kellene vizsgáltatni. A számítógép-használatot korlátozni kellene. A sport nem lesz mindenkinek a szíve csücske, bárhogy is szeretnék. Viszont azok alapján, amit leírtál, az egészségéért van ok az aggodalomra.

Hogy őszinte legyek, abszolút meg tudom érteni a lányt, hogy utálja a tesiórát. Heti 5 alkalommal lenyomják ezt a sz_rt a lány torkán, a tanár is lesz_rja az órákat, mert már bele van fásulva, ráadásul minden egyes tesiórán kudarcélmény éri, mert ez számára olyan, mintha egy verseny lenne az osztálytársaival, amit mindig elbukik. Ja, és még a belét is kiköpi, csak úgy extra poénként. Arról nem is beszélve, hogy minden bizonnyal gúnyolják is az osztálytársai, kiközösítik, és hogy feltegyék a pontot az i-re, kegyetlenül meg is alázzák. Kétlem, hogy lenne olyan ember, aki ilyen körülmények közt szívesen tesizne.
Biztos van olyan sport, amit szeret. A trükk az, hogy ezt úgy kell előadni számára, hogy nem egy sport, hanem kikapcsolódás, szórakozás, játék. Ne legyen benne semmiféle megmérettetés, az a lényeg, hogy önmaga lehessen végre egy kicsit és élvezze azt, amit csinál. Ha például szeret strandra járni, heti két alkalommal felkérhetnétek neki egy úszásoktatót.
Szerintem itt nem a kislánynak kellene változnia, hanem a szülőknek.
23/F

Nekünk is van a családban egy rokon kisgyerek, aki nagyon nagyon kövér. Náluk is ugyanez van, hogy az anyja viszi haza mázsaszámra a chipset, csokit, sütit, tiszta vizet szerintem még életében nem ivott, az iskolába minden reggel egy liter kólát visz vagy valami rostos levet, ami tele van nyomva tartósítókkal meg cukorral..Ő 11 éves, kb 140 cm és majdnem 70 kiló. Őt az anyja most készül beíratni úszásra, ugyanis egy ennyire kövér embernek már nagyobb kára származik a futásból, mint haszna, a térdízületei fogják bánni, ha ekkora súllyal futtatják..
Szóval én az úszást javasolnám, már csak azért is, mert én is világ életemben gyűlöltem mindenféle sportot, utálok leizzadni, aztán büdösen, ragadós bőrrel ülni a nap hátralévő részében...Úszni viszont még én is szeretek, épp emiatt, hogy nem izzadok le közbe, nem leszek utána büdös, mégis minden izmot megmozgat kb. Szerintem a szóban forgó kislány is nagy eséllyel szeretni fogja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!