Milyen logikus magyarázt van rá erre a reakcióra?
Jobban szeretik a kicsit.
Én mondjuk a nagy helyében szájon kpatam volna a tesót, nekem ne ordítson.
Az a baj, hogy ezzel a viselkedéssel a kicsibe azt nevelik bele, hogy a saját bűnéért másokat lehet hibáztatni, felelősségre vonni. Majd simán el fog követni súlyos vétkeket életében és csodálkozni fog később, ha őt fogják miatta leoltani, nem másokat. Sok pofont fog még később kapni a kicsi - immár nagyként.
A nagy meg el fog menekülni onnan, kivéve, ha túl békés természetű, akkor meg lesz@rja.
Akkor módosítok:
- szájon kenném, és utána összeszedném a zsebpénzemet és lelépnék otthonról
Ennyi, az idióta hülyegyerek húgom nehogy már tönkretegye az életemet.
Én is szájon vágnám azt hiszem... legalább lenne miért szidniuk a szülőknek :-)
Így is, úgyis a nagy a hibás, akkor meg nem mindegy, miért szidják?
Ha a kicsit jobban szeretik, az még nem ok erre. Attól még normális viselkedésre meg kellene tanítani.
Feltéve, hogy szülők nem hülyék:
1. Túlféltik és emiatt nem engedik korlátozni, megfegyelmezni.
2. Vagy valamit kompenzálni akarnak (ha pl. volt egy meghalt lánytestvér előtte vagy az egyik szülő elvesztette a gyerekkorában a lánytestvérét).
3. Valamiért megingott/nem is volt az idősebb testvérnek szavahihetősége. Emiatt nem hiszik el a kisebbik vétkességét. Vagy csak a nagyobbat így büntetik valamiért.
Hosszabb távon ezért a kisebbik testvér fizet meg a rosszabb társas kapcsolatok révén. (feltéve, hogy egészséges, nem meghunyászkodó vagy sérült emberekkel akad össze).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!