Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan kéne közölnöm a szüleim...

Hogyan kéne közölnöm a szüleimmel?

Figyelt kérdés
A szüleim elváltak, anyával élek. Nagyon szeretnék apához költözni. Nemtudom ezt hogyan kéne velük közölnöm, esetleg rákérdeznem a dologra. 6 éves korom óta anyával lakom, van 2 féltesóm, az egyik 5 éves a másik 2 hónapos. Most megyek 8.-ba, úgy terveztem, hogy kijárom az általánost és utána mennék apához. Igazából apával 3-szor, 4-szer találkozok egy èvben. Sokkal apásabb vagyok, ezért is szeretnék vele élni. Nemtudom mit szólnának hozzá, anyát sem szeretném megbántani, hogy ennyi év után "itt hagyom". Persze nem hagynám itt, sokszor látogatnám, ez alap. De sokkal könnyebb lenne. Nekem is és anyának is. A kicsi is rengeteget sír, anyának nem igazán jut rám ideje, a nevelő apum igazából kedves, de akkor se tudja apát helyetesítteni. Anya mikor ideges rám szokta mondani hogy "miért nem mèsz apádhoz?" "ha nem tetszik menj apádhoz!" stb. de ezt nemhinném hogy komolyan gondolná. Segítsetek légyszi! Hogyan tudnám ezt velük normálisan megbeszélni?
2017. aug. 27. 00:45
1 2
 1/19 anonim válasza:
33%
Nem tudom a pontos tenyeket, de nekem is ilyesmi volt a helyzetem es en is akartam apumhoz menni, viszont maradtam mivel a gyengebbik nemet kell segitenem 😊
2017. aug. 27. 00:52
 2/19 anonim ***** válasza:
37%
2017. aug. 27. 00:55
 3/19 anonim válasza:
71%

Egy nyugodtabb pillanatában ülj le vele, és mondd meg neki egyenesen. Ha igazán szeret téged és tiszteletben tartja a kívánságodat, akkor megengedi majd, hogy átköltözz.

Nyilván nem fog neki jól esni, de remélhetőleg a te boldogságodat fontosnak tartja annyira, hogy beleegyezik a dologba.

2017. aug. 27. 01:36
 4/19 anonim ***** válasza:
91%
A helyedben először apukámat kérdezném meg, hogy mit szólna ehhez az ötlethez.
2017. aug. 27. 01:58
 5/19 anonim ***** válasza:
92%
Amúgy ő nagyon messze lakik, vagy miért csak évente 3-4 alkalommal találkoztok?
2017. aug. 27. 02:00
 6/19 anonim ***** válasza:
57%

Szia!

Nekem is elváltak a szüleim, és én is most megyek 8.-ba. Én úgy oldom meg az apumhoz költözést, hogy középsulikat csakis arra keresek, majd a felvételi előtt közlöm anyummal, hogy ez és ez van. Én így tervezem, de még nem tudom, hogy, hogy fog sikerülni...

2017. aug. 27. 02:08
 7/19 anonim ***** válasza:
78%
Ha évente 4X találkozol apukáddal, az azt jelenti, hogy szeret, de jó neki az, ha legközelebb csak 3 hónap múlva lát. Így nem biztos, hogy örülne az ötletnek. Nála lenne hely? van élettársa? beszéltetek már erről korábban?
2017. aug. 27. 03:20
 8/19 anonim ***** válasza:
68%

ha ilyen ritkán látod apádat, koránt sem biztos, hogy nála jobb helyed lenne. Kiszámíthatatlan a dolog, az, hogy évente párszor jól érzed magad még nem azt jelenti, hogy a mindennapokban is kibírnátok egymást.

Előbb inkább anyáddal tisztázd a problémákat, lehet, hogy minőségi változás lesz a kapcsolatotokban.

2017. aug. 27. 03:26
 9/19 anonim ***** válasza:
89%
Először apádat kêne eről megkérdezni hogy válalja e a nevelésedet oda költözhetsz e .
2017. aug. 27. 05:05
 10/19 anonim ***** válasza:
60%
Biztos vagy benne, hogy apukád szeretne téged nevelni? Ez az évi 3-4 találkozás nem valami bíztató. Szerintem jobban járnál, ha inkább segítenél anyukádnak. A síró babát te is felveheted. Egy ilyen pici babának sokszor csak annyi kell, hogy testközelben legyen. Megszoptatni nyilván nem tudod, de ha tápszeres, akkor meg tudod etetni. El sem hiszed, hogy mekkora segítség lenne ez anyukádnak. Az 5 évessel meg jól lehet már játszani. Menjetek ki a játszótérre labdázni, frizbizni. Otthon festhettek, gyurmàzhattok, rajzolhattok. Kezdjetek el Halloweenre készülődni. Készítsetek díszeket. Neked is jó móka lenne, anyukádnak meg óriási segítség. Kicsit fellélegezne, és több ideje maradna rád.
2017. aug. 27. 07:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!