Én vagyok a szívtelen a szüleimmel?
Szóval idén elmentem nyáron dolgozni hogy vegyek egy telefont.
Emlékszem előtte volt vagy 10-15e forintom lerakva viszont anya elkérte, hogy majd visszaadja. Jó odaadtam aztán valamikor vissza is adta de elég kedvetlen volt szinte mérges volt rám. Én meg már majdnem nem kértem de úgy voltam vele kell mert hát nem szoktak adni maguktól. Szóval azt el is költöttem már ezt csak hozzátettem hogy nem ez az első eset.
Most mikor dolgoztam a fizum egy részét megkaptam mert másik hónapba esett egy kis idő belőle, szóval a 100-ból megkaptam 40-et külön most 10-én. (már befejeztem az 1 hónapot mert csak annyira vesznek fel diákokat de jövő hónap 10-én kapnám meg a másik részt) Ezt meg apám elkérte nemrég hogy leműszakiztassa a kocsiját és azt mondta ha utalják a 60-at neki (mert az ő kártyájára megy a fizum) akkor egybe ideadja a 100-at. Mondom ebből nem sok jó lesz de na nekem mindegy odaadtam. Hozzáteszem vagy 23 volt de nem kértem vissza mondom kellesz másra nekik mert ki voltak fogyva meg nem akartam veszekedni ezen is. Aztán most meg az van hogy elkezdi nekem hogy "legalább annyi könnyebbséget adj hogy akkor x-ért akarsz telefont venni (mert elmondtam neki a pontos árát amit rá akarok szánni) és csak annyit adok oda a többit meg majd szeptemberbe. Hát ezen meglepődtem mondtam neki hogy úgy beszéltük egybe adja ide. Mert ugye mivel új telefon akarok hozzá memóriakártyát venni, tok, védőfólia, ami kell és mondom hogy nem ezt beszéltük erre még ő haragudott meg meg anya elkezdi hagyjad már add neki oda egybe nem látod milyen? Hát csak néztem egyet mondom ilyen nincs. És én érzem magam rosszul. (amúgy mindketten dolgoznak de sose tudják beosztani a pénzt) Most is azért mentem már el dolgozni hogy vegyek egy jobb telót, mert eddig az összeset tesóm hagyta rám meg a legújabb is egy olcsó ballagásipénzes telefon ami hozzáteszem már nem is működik.
Anya eleve az elejétől fújja hogy inkább ruhára költenék, meg mindig a szememre hányják hogy meg sincs a pénzem de már elköltöttem meg minek nekem olyan drága telefon (másoknak 3x ennyiért van az osztályban), meg majd ellopják a telefonomat, meg hasonló hülyeségekkel idegesítenek folyamatosan. Most akkor én vagyok a rossz? Jogosan érzem magam rosszul? Én vagyok a pénzéhes? Mert már ezt is megkaptam azóta.
Legközelebb nyitsz egy saját számlát és odakéred a pénzedet.
De ha a szüleidnek ennyire nincs pénze, akkor valamennyire érthetö, ha nem örülnek, ha olyasmire költöd, ami nem feltétlen szükséges.
Anyakent mondom, a 17 eves lanyomtol en sem vennem el a penzet...akar mennyire is szarul allnank anyagilag.
De meg ha nem lenne mas valaszasom, es ha nagyon kene kolcson, biztos, hogy igy adnam elo, mint ok....furcsak a szuleid az biztos.
Egyikőtöket sem akarom megsérteni, de ti nem tudtok jól bánni a pénzzel. Ha neked van egy célod (mint most egy új telefon), akkor saját érdekedben ne költsd el másra a pénzed. Ha tudod, hogy szüleid sem tudják jól beosztani a pénzt, akkor ne adj nekik kölcsön.
Nincs veled semmi gond, 17 évesen még én se tudtam jól beosztani a pénzem, viszont ha megvan az akaraterő, akkor javíthatsz a szokásaidon, hiszen ez a te életed és a te döntéseid. Szüleid aligha változnának meg ebből a szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!