Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek hogy anya ne...

Mit tegyek hogy anya ne legyen velem ilyen szigorú? 14/L

Figyelt kérdés

Igazából elegem van anyából, mert olyan szigorú velem mindig. Állandóan ordítozik, nem lehet vele semmit megbeszélni normálisan mivel mindig tiszta idegesen válaszol. Most például megbeszéltük már a hét elején, hogy holnap itt alszik nálam a legjobb barátnőm, amit már le is szerveztem vele, de erre anya az utolsó pillanatban lemondta. Az okát nemtudom igazából, mert semmi rosszat nem csinálok. Hiába probálom kiszedni belőle, hogy mièrt nem csak egy NEM-et vág rá idegesen. Hát jó, csak most félek hogy megharagszik rám a barátnőm ez miatt, amit nagyon nem szeretnék mivel ő a lelki támaszom mindenben, de az ilyen fajta témák szerintem nem igazán a barátságunk témái, ezért nem igen hozom fel nála, meg őszintén megvallva szégyenlem, hogy ilyen anya. Az ő anyukája teljesen más. Most abban reménykedem, hogy egy másik időpontba bele megy anya még a nyár folyamán.

Soha nem volt anya-lánya kapcsolatunk amit nagyon gáznak tartok, mivel szivesen megbeszélnék vele dolgokat, de mint említettem vele nem lehet normálisan.

Nemtudom mit kéne tennem még ilyenkor nyáron se lett kicsit lazább, ugyanolyan kemény, mint iskola időben. Ha kiabál velem nem merek visszaszólni, mert akkor elveszi a telefonomat vagy kikapcsolja a wifit. Suliidőben mindig kikapcsolja a wifit és még a telefonomat is elveszi. Reggel megkapom, mivel buszozom, hogy tudjam hívni ha bármi van. Hétvégéken visszakapcsolja persze, de a barátnőimmel és az apukámmal(a szüleim elváltak) nagyon szeretnék beszélni.14 èves vagyok könyörgöm. Ha még rosszul is tanulnék, de egyáltalán nem vagyok rossz tanuló. A telefonomat se nyomkodom gyakran, de ilyenkor a nyári szünetben azért jól jön. Mit tudnék vele tenni, hogy ne legyen velem ilyen szigorú?

#család #probléma #anya #anya szigorú
2017. aug. 24. 22:37
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

A barátnőddel mindenképp őszintén megbeszélhetnéd. Ha igazi barát, nem kell, hogy ciki legyen előtte, és meg fogja érteni, hogy az anyukák nem egyformák.

Igaz, ez az anyukád szigorúságán nem segít, de a helyzeted máris jobb lenne tőle.

2017. aug. 25. 12:27
 12/12 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem nem jogos, hogy amiatt akadsz ki, mert nem engedi a barátnőd ottaludni. Persze, eleve nem kellett volna megígérnie, elhiszem, hogy utólag neked kínos, de meg kell értened, hogy anyukáddal együtt laksz, és lehet, hogy munka után fáradtan már nincs kedve egy "idegent" kerülgetni otthon. Amit még írtak, esetleg pénzhiány is lehet az oka, biztos kellemetlen lenne neki, ha nem tudná valam finommal megkínálni őt (ha ez az oka). Ha a barátnőd meg nem érti meg, hogy anyukád nem engedi, akkor el kéne gondolkodnod, hogy igazi barát-e. Plusz ha az ő anyukája engedékeny, akkor miért nem aludtok nála?

A wifi dologgal kapcsolatban viszont igazad van, tapasztalatból mondom, hogyha tiniknél ilyen ócska módszerekhez nyúlnak, azzal pont az ellenkezőjét fogják elérni - ha velem ezt csinálták volna én tuti csak azért sem tanultam volna. Plusz a kérdező elmondta hogy nem tanulás HELYETT, hanem MELLETT netezik.

A telefonodat elvenni pedig egyszerűen nincs joga, hiszen magántulajdon, és hiába váltak el a szüleid, apukáddal te még beszélhetsz.

Szerintem is próbálj meg vele beszélni. Így leírás alapján nem tűnik anyukád extra szigorúnak, nem tudom, mennyire szól bele öltözködésbe, sminkelésbe stb. de hidd el, vannak messze durvább szülők.

2017. aug. 26. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!