Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyűlöl az anyám, mit tegyek?

Gyűlöl az anyám, mit tegyek?

Figyelt kérdés

22 éves lány vagyok, egyetemistás, most kezdem az első évet mesterszakon.

Sajnos az egyetem mellett csak annyit tudok keresni diákmunkával, hogy a kollégiumot és a kajám épp hogy ki tudom fizetni, viszont emellett nem tudok félretenni. Az egyetemen államilag finanszírozott szakon vagyok, az átlagom eddig még mindig 4,8 felett volt.

De anyámnak ez semmit sem ér. Szerinte csak azért járok egyetemre mert lusta vagyok dolgozni. Ez persze nem igaz, csak kell a diploma ahhoz, hogy azt dolgozhassanak, amit szeretnék. Esélyem sincs elköltözni otthonról, a kollégiumban még nem élhetem le az egész életem...

Ráadásul minden szünet, hétvége amikor haza kell jönnöm arról szól, hogy azt hallgatom itthon, hogy mekkora szar vagyok mindenhez. Anyám olyan mély undorral néz rám kiskorom óta, hogy erre nincsenek szavak. Tényleg ki nem állhat és ezt minden apró gesutusával próbálja közvetíteni felém. A kaját is sajnálja tőlem, szerinte kövér vagyok és ne egyek annyit (165 cm vagyok és 52 kiló). (Anyám egyébként ugyanilyen magas és 90 kg...) Ha ő térít az asztalnál, nekem állandóan "elfelejt" téríteni, ha bármit véletlenül elrontom, elkezd velem ordibálni, olyan szavakat mond, amiket ide nem tudok leírni, mert sérti az oldal alapelveit.

Van 3 öcsém, velük teljesen normális anyám kapcsolata, őket szereti, bármit is csinálnak. Az ikrek 20 évesek, a kisebbik öcsém pedig 15. Nekik tényleg szinte mindent szabad, drága sportokat űznek, amit természetesen anyám fizet és bármilyen hülyeségbe keverednek, rájuk sosem haragszik meg igazán.

Apukám külföldön dolgozik, 3 havonta jön haza néhány napra, szóval ő kimarad ezekből a dolgokból, nem nagyon tud segíteni nekem.

Én már nem bírom, ami itt folyik... Olyan hangnemben beszél velem anyám, hogy legszívesebben felkötném magam. Nem tudom, hogy mit csesztem el ennyire, de mindig is ilyen volt velem, már kiskoromtól fogva. Mi a baj velem? Én már mindent megpróbáltam, de semmi sem jó neki...

2017. aug. 24. 20:47
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:

*egyetemista

Bocs, automatikus javítás.

2017. aug. 24. 20:48
 2/19 A kérdező kommentje:

Úúú, több hiba is van benn, bocsi :(

Egyetemistás = egyetemista

Dolgozhassanak = dolgozhassak

Gesutusával = gesztusát alatt

Térít = terít

Talán ezzel érthetőbb

2017. aug. 24. 21:00
 3/19 anonim válasza:
100%
Vannak szülők, akik nem alkalmasak szülőnek. Ne magadban keresd a hibát.
2017. aug. 24. 21:10
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha külföldön dolgozik, akkor mondd meg neki ezeket talan o ad kis penzt

Anyaddal meg ne foglalkozz

Lehet hogy mivel te vagy a legidősebb, ezert "nem terveztek" es azert nem szeret

2017. aug. 24. 21:16
 5/19 anonim ***** válasza:
0%
Na látom te is egy követelődző egyetemista vagy. És mi lenne ha elmennél dolgozni és nem anyádon élősködnél? Többet ér mint egy büfészak.
2017. aug. 24. 21:22
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom hogy ilyen anyukad van!

Tőle már rákérdeztél miert bánik igy veled?

2017. aug. 24. 21:34
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Az anyád azért neheztelne rád, mert lánynak születtél és nem fiúnak? Ha igen, akkor eléggé szánalmas. Mindenesetre szomorú, ha egy szülő ok nélkül utálja a gyermekét, az apádról meg csak annyit tudok mondani, hogy ő se lehet különb, ha ennyire kerüli a saját családját.

Egyébként, ha felmondod a szerződést a diákszövetkezetnél, akik által dolgozhatsz és az egyik áruházi üzletláncban állandósnak állnál, el tudnád intézni, hogy részmunkaidőben dolgozhass és ilyenkor sokkal többet tudsz keresni. Pl.: A lidl-ben az állandósoknak a nettó órabérük kimondottan jó és e mellé még kapnak havi bérletet is (ami neked diákként 3500 ft). Néhány egyetemista ismerősöm így csinálja és sokkal jobban járnak vele. Szerintem gondold meg.

2017. aug. 24. 22:13
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem lehet vele beszelni.... Hat en irnek neki egy levelet, ami kb. igy nezne ki, mint ez. Volt kedves valaha anyuka? Megprobalnek csak akkor hazamenni, ha apuka is otthon van. Vagy a baratommal menni, hatha akkor disztingvalja magat. A testvereiddel jo kapcsolatod van?
2017. aug. 25. 00:38
 9/19 anonim ***** válasza:
0%

8-as. Ne haragudj kérlek a hangnemért. Már látom, hogy kivel van dolgom, porszem vagyok én hozzád képest. Kérlek taníts Ó Mester! Vezess be a modern pedagógia alapjaiba, add át rutinod s tapasztalatod! Nem vagyok méltó arra sem, hogy rád emeljem szemem pillantását, kérlek emelj fel a földről s oszlasd el elmém ködként gomolygó szürke homályát.

Kérlek... segíta rajtam

Üdv., egy földi halandó csúszómászó porban született rinyáló ès követelőző tini-szülő.

2017. aug. 25. 07:44
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Azt a provokatív barmot nem is kell figyelembe venni, jelentettem, amúgy.

Kérdező, ez van, az öcséidet jobban szereti, mert fiúk.

Engem is leszar apa kb., mióta a mostohaöcséim a képbe kerültek. Onnentól ők a királyok, én meg vagyok, oldjam meg az életemet.

Egyszer megmondta, hogy sajnálja, hogy nem fiúnak születtem - 22 év után...

De megoldottam az életemet, 1000km-re költöztem és félévente 1-2 órára megyek haza. Ennyi, felőlem azt csinál, amit akar.

2017. aug. 25. 09:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!