Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy lehet feldolgozni, hogy...

Hogy lehet feldolgozni, hogy gyűlöl vaz anyám?

Figyelt kérdés

Mindig így volt, egészen kicsi koromtól, szóval tényleg nem értem miért. 20 éves lány vagyok, életemben egyszer nem dicsért/ölelt meg, soha semmi nem jó neki amit én csinálok. Ahogy hozzám beszél, hallani lehet a hangjában az undort. Nem lehet vele megbeszélni, még soha életemben nem beszélgettem vele, mert nem hallgat meg, vagy pedig kiröhög, amikor a támogatására lenne szükségem.

Ráadásul ez kihat az összes emberi kapcsolatomra, félek megbízni az emberekben, mert úgy vagyok vele, hogyha a saját anyám gyűlöl, akkor más miért szeretne?

Hogy lehet ezen túllépni?

2016. máj. 13. 21:35
 1/9 anonim ***** válasza:
60%

Határozottan, de nem lázadóan leülteted egy székre, leülsz vele szemben és igenis elmondod neki, hogy mit érzel. Tudnia kell! Ha kiröhög, hát röhögjön, de legalább hallgasson végig. Ha már gyereket akart, azzal jár felelösség is.

A bizalomról meg annyit, hogy attól, hogy anyád szemét, nem mindenki az.

2016. máj. 13. 21:52
 2/9 anonim ***** válasza:
75%

Nem csoda,ha kihat az emberi kapcsolataidra.

A szociális készségeket a szülőktől tanulja az ember,mint szinte mindent.

Túllépni?

Nehezen.

idővel talán belátja,hogy lehetett volna jobb anyád is.

2016. máj. 13. 22:10
 3/9 anonim ***** válasza:
66%
Az ilyenek minek szülnek??? Törődj magaddal és apuddal. Szánalmas és gyerekes.
2016. máj. 13. 22:46
 4/9 anonim ***** válasza:
91%
Apuka hun van?
2016. máj. 14. 01:04
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Hány év van köztetek?

Amúgy tesód van?

Szakembert keress fel, mert láthatólag egyedül akarsz ezen túllépni.

Vagy csak azt hiszed, túl akarsz rajta lépni, de közben meg ezen valahol mélyen belül azt érted, hogy reméled, hogy megváltozik.

Pont miatt lenne érdemes egy szakit felkeresni.

2016. máj. 14. 04:39
 6/9 anonim ***** válasza:

Azt kell belátnod, hogy anyád nem azért nem szeret, mert olyan vagy, amilyen - tehát nem benned található ennek az utálatnak egy forrása, hanem őbenne. Egy kisgyerekben ugyanis semmi utálnivaló dolog nem lehet. Akármilyen gyereke lett volna, ő valószínűleg ugyanígy utálta volna. Nem te tehetsz az egészről.

Minél hamarabb végleg hátat fordítasz neki, és elkezded élni a saját, anyádtól független életedet, annál jobb lesz neked. Ha megoldható, ne is beszélj vele egyáltalán.

2016. máj. 14. 13:10
 7/9 A kérdező kommentje:
Fiatal volt, amikor születtem, miattam nem tudott továbbtanulni. De akkor minek tartott meg, ha úgysem szeret?
2016. máj. 14. 13:56
 8/9 A kérdező kommentje:

A szüleim együtt vannak, aukámmal jó a viszonyom, de őt alig látom, mert mindig dolgozik még faradt. (Anyám nem 😕)

Van egy négyéves öcsém, őt szereti anyám, de ha nagyon ideges, akkor őt is elküldi a francba - kicsit csúnyább szavakkal...😟

2016. máj. 14. 14:00
 9/9 anonim ***** válasza:
Feldolgozni ugy tudod (legalabbis amennyire ezt lehet) hogy tudomasul veszed a tenyt hogy barmit teszel ezen nem fogsz valtoztatni tudni. soha nem fog megszeretni mert teged hibaztat dolgokert (ami hulyeseg, mert ha valaki tanulni akar gyerek mellett is tanulhat). Ne akard hogy megszeressen, ne igyekezz a kedvere tenni probald ugy kezelni mint egy idegent aki nem kedvel teged. ez az egyeduli ut hogy ne fajjon az hogy gyulol teged. engem 60 eve nem szeretett meg az anyam aki most mar 80 felett van es mar regen feladtam hogy megprobaljam megszerettetni magam vagy megszeretni ot. nekunk ezt dobta a gep ez van.
2016. máj. 16. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!