Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most tényleg ennyire zavarnia...

Most tényleg ennyire zavarnia kell a szüleimet, hogy megcsaltam a barátnőmet?

Figyelt kérdés

Elég nagy botrány lett az esetből az ismerősi körben. Mivel nem nagy városban élünk így könnyen terjed a hír, de most nem is ez a lényeg.

Az exbarátnőm, már túlságosan is jóban volt a szüleimmel, konkrétan úgy tekíntettek rá mint ha a saját lányuk lenne és inkább kezeltek minket testvérekként mintsem egy párként.

Érezni lehetett, hogy még jobban szeretik őt mint engem, agyám már inkább neki telefonált ha áthívott minket, bármit csinált dícsérte, bezzeg ha én bármit is tettem az rossz volt.

Már nem bírtam tovább, a barati körömben is már ő lett a középpont. Ezért úgy döntöttem dobom, vége, egyszerűen annyira senkinek éreztem magam mellette, hogy kéotelen voltam elviselni.

Egyik alkalommal ezért elmentem nélküle bulizni és megcsaltam, amit bevalottam neki és így sikerült elérnem, hogy kidobjon, de bagyobb balhét csinált mint hittem.

Most a baráti köröm egy része és a szüleim is ki vannak rám akadva.

Leginkább az utóbbi zavar, konkrétan hiaba dobtam a barátnőmet vagy mondhatni ő dobott, a szüleim még mindig találkozgatnak és dumálnak vele, engem pedig alig keresnek az eset után. Konkrétan olyan csalódottságot láttam a szemükben mint még soha. Ennek nem szabadna így lennie, egy szülőnek nem s gyerekének kéne az elsőnek lennie?

2017. aug. 24. 17:48
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, a 17 éves nagyfiad külön is költözött a barátnőjével, és te néha "áthívod" őket?:-)

" agyám már inkább neki telefonált ha áthívott minket,"

Egyértelmű, hogy a kérdésben két, korát tekintve felnőtt, önálló emberről van szó.

2017. aug. 25. 11:17
 52/65 anonim ***** válasza:
88%

50# Te elolvastad, amiket a kérdező írt arról, hogy remélte, összetöri a barátnőjét a megcsalással? Nekem 17 évesen egy csók ugyanolyan megcsalásnak számított volna, mint most felnőttként a félred...s. De ebben a történetben nem is annyira a megcsalás ténye, hanem a miértje a felháborítóbb, elítélendőbb.

A kérdező egy gyerekes, jellemgyenge, kisebbségi komplexusokkal küzdő ember. Gyanítom, a barátnő emberileg több volt nála, és ezért jött ez a késztetése, hogy tönkre akarja tenni. A leggyávább módon. Kezeltetnie kellene magát. Ha az én fiam lenne, akkor egészen biztosan lélekgyógyászhoz mennék el vele együtt, mert én is szeretném tudni, mit rontottam el a nevelése során. Tehát ilyen szempontból a pártjára állnék, megpróbálnék segíteni neki, ha hagyná, de a pártját nem fognám, mert nem neki volt igaza.

Ismerek olyat, ahol a feleség megcsalta a férjet, és a kedves anyuka (a nőé) konkrétan még áldását is adta erre azzal, hogy minden házasságban előfordul, ő is megtette. Holott ilyen esetben a szülőnek nem a helytelen cselekedet kellene pártfogolnia. Hanem azt mondania, hogy légy gerinces, akkor válj el, de ne lépj félre. Akkor is, ha nem kedveljük a párját, de pláne, ha még kedveljük is, rendes embernek tartjuk.

2017. aug. 25. 11:31
 53/65 A kérdező kommentje:

Látom, hogy érdeklődtetek a telefon miatt, ma este lesz egy komolyabb beszélgetésünk, ha minden igaz "békülő" szándékkal, mármint nem összejövünk, csak legalább olyan szintre akarjuk hozni a dolgunkat, hogy a környezetünknek ne ártsunk, mivel a barátok és a család is (ez, de fura leírni) marad közös.

Az, hogy mi lesz az este még nem tudom, félek miatta, de jobb ötletem nincs.

A tettemet megbántam, most legalább bocsánatot kérhetek, talán a helyzetből ki tudjuk, majd hozni a legjobbat, vagy nem... Mindenesetre valamit jobb lesz lépni. A legrosszabb, hogy most jöttem rá, hogy még mindig szeretem, csak a kisebbségi komplexusom elnyomta az érzést, nem tudom megfogalmazni, hogy mi zajlik most bennem, de azt tudom, hogy nagyon elrontottam mindent.

Ilyen barátnőm pedig biztos nem lesz többet, sokat köszönhettünk egymásnak, életem talán legjobb 2 éve volt, az utolsó 6-7 hónapot leszámítva. :/

2017. aug. 25. 11:56
 54/65 anonim ***** válasza:
81%
Ha a gyerekem ilyen retardált lenne, akkor esetleg akkor szólnék hozzá ezek után, ha pszichológust akarnék ajánlani neki.
2017. aug. 25. 12:22
 55/65 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, az Isten áldjon meg... már látod legalább, hogy baromság volt, amit csináltál? Ha nagyon nagyon kéred a bocsánatát, talán megkapod, és lesz esélyed helyrehozni. De ne fűzz hozzá sok reményt, én nem békülnék.
2017. aug. 25. 12:31
 56/65 anonim ***** válasza:
90%

Természetesen nem örülnék, ha ok nélkül megbántaná, de elolvastátok ti egyáltalán ezt a történetet? Vagy csak annyit láttatok, hogy megcsalás?

Te nem olvastad el a történetet. Nem gyerekek, hanem külön élő felnőttek, akiknek tudniuk kéne máshogy is kezelni a helyzetet, nem csak megcsalással. A kérdező a lehető leggerinctelenebb módon oldotta meg a problémáját. Ja, és azt a részt olvastad, ahol a kérdező bevallja, hogy reméli, összetörik a lány? Ha ez sem tölt el undorral, akkor te sem lehetsz egy szeretnivaló ember.

2017. aug. 25. 12:45
 57/65 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező, ha beszéltek, legalább most legyél teljesen őszinte!
2017. aug. 25. 14:19
 58/65 anonim ***** válasza:
95%
Tisztázd a helyzetet, kérdező, de ne akard újrakezdeni a kapcsolatot. Eljátszottad a bizalmat, a barátnődnek kinyílt a szeme, és most már rózsaszín köd nélkül látja, mennyit érsz valójában.
2017. aug. 25. 14:43
 59/65 anonim ***** válasza:
100%
Na, beszéltetek?
2017. aug. 26. 19:17
 60/65 A kérdező kommentje:
#59 Végül újra összejöttünk, kicsit hosszú lenne mindent leírni, de bocsanatot kértem és ő is megbocsátott, rájöttünk, hogy egymás nélkül nem tudunk igazán boldogok lenni. Most adtunk magunknak mégegy esélyt. Én pedig azon vagyok, hogy újra visszanyerjem a bizalmát.
2017. aug. 28. 14:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!