Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ellenzik a szüleim ezt?

Miért ellenzik a szüleim ezt?

Figyelt kérdés

Három hónapja vagyok együtt a barátommal, ez az első kapcsolatom (és remélem az utolsó is). Nagyon szeretjük egymást. Múlt héten felvetődött h összeköltözhetnénk. Sztem logikus is lenne, először albiba menni h lássuk h megy, de később vennénk saját házat természetesen.

A szüleim viszont tök kiakadtak az ötlettől. Azt mondják nem kell ennyire elsietni a dolgokat.

Szerintetek miért ellenzik?

19/N

2017. aug. 24. 10:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
33%
Mert hisznek abban, hogy lassú víz partot mos
2017. aug. 24. 10:55
 2/14 anonim ***** válasza:
83%
Mert sokan ennyi idő után még le sem fekszenek, nem hogy összeköltözzenek! :D
2017. aug. 24. 10:55
 3/14 anonim ***** válasza:
8%

Mert európaiak.

Nálunk Kínában ha egy barátomnak párja van, akkor őt nem zavarja ha nincsenek kettesbe, ha neki van egy barátnője akkor annak lehetnek fiú barátai.

Ez a különbség a nyugati és a kelet felfogás között.

Egyébként... Ismertem 2 magyar párt akik próbáltak egybe költözni, sikerült egy darabig nekik, aztán mikor fizették együtt a gázszámlát rezsit vízszámlát stb, akkor már idegesek voltak egymásra.

A napi párosodás megvolt, ez legfőbbként azért érdekes mert általában azt veszem észre, h europai/magyar kapcsolatoknál csak szexre kell az illető, majd mikor jönnek a pénzes dolgok, elkezdenek elválni egymástól. Tehát ez az egy ok ami tönkre tesz mindent, és amire oda kell figyelnetek, vagy együtt fizetitek a dolgokat, (a legjobb ez) , a gondok ott kezdődnek ha a nő fizet többet vagy ha a férfi fizet többet, vagy ha a nő kevesebbet vagy ha a férfi kevesebbet, tehát ha nem egyenlően bántok el a csekkekkel , akkor haragudni fogtok egymásra.

2017. aug. 24. 10:59
 4/14 anonim ***** válasza:
0%

Tapasztalatlan vagy. Ha tudatos gondolással fent tudjátok tartani szerelmet halálotokig, mindent bele, viszont ha nem is tudjátok hogyan néz ki egy kapcsolat..., akkor is ajánlom összeköltözést, csak olyan helyzetbe, ahol könnyedén megoldható együttélés befejezése.

Nem számít ellenzik-e vagy nem, s hogy miért.

Nagyon nagyon szeretlek. Én is remélem, ez utolsó kapcsolatod, mi halálig tart. Legjobbat kívánom nektek.

2017. aug. 24. 11:00
 5/14 anonim válasza:
78%

Féltenek téged, nyugtasd meg őket, hogy ha összeköltöztök és netán valami nem lenne jó köztetek akkor akármikor szétköltözhettek.

Fent bírjátok magatokat tartani? Mennyi idős a párod?

2017. aug. 24. 11:01
 6/14 anonim válasza:
100%

Figyelj, két perspektívából lehet nézni a dolgot.

Az egyik a tiéd. Szereted a barátod, csak albérletről van szó, ami nem olyan magas fokú elkötelezettség, tehát nem a legveszélyesebb dolog, azt érzed, miért ne? 19 évesen az ember úgy érzi magas szinten ismeri az életet, és jól tájékozódik benne, tudja mit akar. Én is ezt hittem, aztán az élet szeret tekergős ösvényen vezetni...

Van a másik nézőpont, ez a szüleidé. Sokkal többet megéltek, mint te, kikristályosodtak bennük bizonyos igazságok. Ők már "óvatos duhajok", mert tudják, hogy nem minden úgy megy, ahogy az ember eltervezi. Egy kapcsolatnál három hónap az semmi. Az igazi természete a másiknak és a megfelelő együttműködési képesség csak évek alatt derül ki. Ők úgy gondolkodnak, hogy lehet hogy ez a fiú neked az igazi, de most még egyszerűen ebben nem lehet biztosnak lenni. Ha ő az, akkor utólag semmit nem fog számítani, hogy 3 hónap/fél év/3 év után költöztök össze. Ha nem ő az, akkor viszont komoly csalódástól kímélnek meg.

22/F

2017. aug. 24. 11:16
 7/14 anonim ***** válasza:
98%
A legelso kapcsolatod, es csak 3 honapja tart... nem ertem, miert nem erted a szuleid!
2017. aug. 24. 11:20
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
A szüleid nem akarják hogy elköltözz otthonról. Sokan öregnek érzik magukat, ha gyerekek nélkül maradnak.
2017. aug. 24. 11:29
 9/14 anonim ***** válasza:
40%

Van munkád? :)

Egyébként a ti dolgotok, vszeg NEM ez lesz az utolsó kapcsolatod, mert még fiatal vagy, és momentán ki sem látsz a rózsaszín ködből.

Nem baj, költözzetek össze, legalább gyorsan kiderül, ha nem illetek egymáshoz :)

Mi a párommal, ha csak a napokat nézem, másfél hónapot nem töltöttünk el együtt (háromhetente tudtunk csak találkozni 2-3 napra), mikor összeköltöztünk.

Kilenc hónapja élünk együtt, és semmi probléma nincs vele - még, reméljük nem is lesz :)

2017. aug. 24. 11:40
 10/14 anonim ***** válasza:
57%

Kb. azóta együtt élünk, hogy összejöttünk. Életem legjobb döntése volt.

Ha el tudjátok magatokat tartani, akkor hajrá.

2017. aug. 24. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!