Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az mennyire normális, hogy 19...

Az mennyire normális, hogy 19 évesen is megszabják mennyit aludjak?

Figyelt kérdés

Fél éve nem tv-hetek (még Barátok köztöt, semmit sem) , volt egy hónap mikor elvették a telefonomat is.

Júliusban magam is korán lefeküdtem, mert dolgoztam.

Suli időben 8 vagy fél 9 fele aludni kell, ha nem, ordibálnak. Most max. 10 óra, amíg fent maradhatok. Azzal is vigyáznom kell, ha este felkelek wc-re, mert elkezdik, hogy nem tudok aludni, altatót kéne szednem. Ők kora hajnalban kelnek és nem a legcsendesebbek.

Soha nem volt gond, hogy felkeljek stb.,de ez a beszabályozás túlzás. Azóta nehezebben is kelek, mintha én dönthettem volna el. Meg nem értem, hogy legalább miért nem tévézhetek, már gyakorlat sincs.

2017. aug. 23. 21:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Senki nem tudja szabályozni, hogy mennyit aludjon az ember. Ha stresszes napja van, még annyit sem tud aludni, amennyit szeretne.

Ha nem kamu a kérdésed, akkor ennyi idősen röhejes, hogy a szüleid akarják megszabni, mennyit aludj. Ha ráadásul ez téged még fusztrál is, annyit sem tudsz aludni, mintha nem szólnának bele. Engem biztos idegesítene.

2017. aug. 23. 22:43
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén sajnállak, kedves kérdező, mert ez nem normális. :-(

Sajnos nincs taktika ennek az inkorrekt szabályozásnak a kicselezésére úgymond. Ugyanakkor az alvást sem lehet ennyire korlátozni - vagy tud aludni az ember, vagy nem.

2017. aug. 24. 01:50
 13/14 pufoka8 válasza:
A legjobb barátnőm is ilyen helyzetben volt. Ilyenkor el kell beszélgetni a szülőkkel, hogy már azért nem vagy kicsi, ha van személyi igazolványod, akkor azt is fel lehet hozni érvnek. Ha nem, akkor lázadni kell és be kell bizonyítani, hogy nem megy a károdra a kevesebb alvás (például mikor megkezdődik a suli jobb jegyeket szerezni, esetleg a tanulás legyen az indok, amiért fennmaradsz 11-12-ig).
2017. aug. 24. 08:22
 14/14 anonim ***** válasza:
Te hagyod.
2017. aug. 24. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!