Az mennyire normális, hogy 19 évesen is megszabják mennyit aludjak?
Fél éve nem tv-hetek (még Barátok köztöt, semmit sem) , volt egy hónap mikor elvették a telefonomat is.
Júliusban magam is korán lefeküdtem, mert dolgoztam.
Suli időben 8 vagy fél 9 fele aludni kell, ha nem, ordibálnak. Most max. 10 óra, amíg fent maradhatok. Azzal is vigyáznom kell, ha este felkelek wc-re, mert elkezdik, hogy nem tudok aludni, altatót kéne szednem. Ők kora hajnalban kelnek és nem a legcsendesebbek.
Soha nem volt gond, hogy felkeljek stb.,de ez a beszabályozás túlzás. Azóta nehezebben is kelek, mintha én dönthettem volna el. Meg nem értem, hogy legalább miért nem tévézhetek, már gyakorlat sincs.

Senki nem tudja szabályozni, hogy mennyit aludjon az ember. Ha stresszes napja van, még annyit sem tud aludni, amennyit szeretne.
Ha nem kamu a kérdésed, akkor ennyi idősen röhejes, hogy a szüleid akarják megszabni, mennyit aludj. Ha ráadásul ez téged még fusztrál is, annyit sem tudsz aludni, mintha nem szólnának bele. Engem biztos idegesítene.

Őszintén sajnállak, kedves kérdező, mert ez nem normális. :-(
Sajnos nincs taktika ennek az inkorrekt szabályozásnak a kicselezésére úgymond. Ugyanakkor az alvást sem lehet ennyire korlátozni - vagy tud aludni az ember, vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!