Nem fogadná el, ha a fiunk meleg lenne. Érdemes így családot alapítani?
Még csak 11 hónapja járunk, felvetődött ez a kérdés, mert én 27 éves vagyok, a pasim pedig 37. Családot tervezünk egyszer.
Engem nem érdekelne, ha a leendő fiam/lányom a saját neméhez vonzódna, a lényeg a boldogsága lenne, elfogadnám, szeretném. Ez nem is kérdés. Erre ő azt mondja, hogy kitagadná vagy pszichológushoz járatná, bármit megtenne, hogy helyre hozza, mert ez nem normális.
Családalapítás szempontból fontos lenne, hogy a párotok ugyan azon az állásponton legyen ezekben a kérdésekben, mint ti?
28% kérdezted, hogy melegként hogy lehet valaki hívő. Leírtam.
Erre a válasz csak újabb ítélkezés volt. Segítségnyújtásnak szikrányi nyomát sem láttam.
Akkor most kérdezem: szerinted egy meleg embernek mit kell tennie, ha Istent akarja keresni? Mit tudsz tanácsolni nekem? Hogyan kellene élnem? Öljen meg magam, hiszen a Biblia szerint Isten is megölte a homoszexuálisokat? De az öngyilkosság is bűn, talán még nagyobb is... akkor mit tegyek?
20/F
63-as. Akkor újra olvasd el a válaszom és olvass a sorok között :) .Emellett nem látom,hogy valamilyen szinten is elítéltelek volna,viszont magát a melegséget persze,hogy elítélem,mint ahogyan Jézus is tanítja.
"szerinted egy meleg embernek mit kell tennie, ha Istent akarja keresni?" Ugyanazt,mint egy hetero embernek+imádkozni a tisztaságért és bűnvallást tenni a gyülekezetben,persze csak ha megbántad.
"Mit tudsz tanácsolni nekem? " Olvasd az igét és kérd Isten segítségét.Viszont járj el a Hit gyülekezetébe is és Isten a Szent Szellem segítségével is közben jár érted,emellett megfogod tapasztalni Isten valóságos létét,ami könnyeben fog hitre juttatni és valójában megfogod bánni azt,hogy meleg vagy.Ezekután pedig már el is tudsz menni a bűnvallásra,ami a lelkiismereted is kitisztítja :).(Már a bűnvallás előtt megbocsátott Isten,ha megbántad és kérted a bűnbocsánatot)
"Hogyan kellene élnem? " Ez le van írva a Bibliában :)
"Öljen meg magam, hiszen a Biblia szerint Isten is megölte a homoszexuálisokat?"Isten számára utálatos a homoszexualitás ,viszont Ő sosem utálta a meleg embereket,hanem úgy szerette őket,hogy a fiát is oda adta értük,de persze magát a homoszexualitást utálja és azért is ölte meg őket,mert abban a városban már teljes fertő volt,senki sem volt hajlandó a változásra (esélyt adott nekik),emellett magát Istent is megvetették ,tehát ott nem csak az játszott,hogy melegek voltak.Teljesen paráznák voltak Szodomában az emberek.
Tehát ha jól értem, Isten megadta nekem a szeretet képességét, viszont nem akarja, hogy használjam? Ha jól értem, bűnös vagyok, mert szeretek?
Mert ez nem az az Isten, akit én ismerek, és akinek a létét én megtapasztalom nap, mint nap!
Soha nem alapítanék egy ilyen trógerrel családot.
Aki már alapba úgy indul neki, hogy "oké legyen gyerekünk, de ha meleg lesz, kitagadom", az maradjon csak egyedül. Nem kell ezt a gusztustalan, embertelen hozzáállást továbbörökítenie, mert gondolom ha lenne gyereke, neki is ugyanezeket "tanítaná".
Egy normális szülő feltétel nélkül szereti a gyerekét! És igen, ilyen kérdésben alap dolog a közös nevező. Ha ennyire eltértek egymástól, akkor ne erőltesd a gyerekvállalást, és a hosszú távú kapcsolatot.
Aki ennyire érzelmileg sekélyes és nulla, hogy a saját gyerekét sem lenne képes elfogadni, az tipikusan olyan ember, aki bármilyen apróság miatt képes gyűlölni vagy megutálni akárkit. Én nem kockáztatnék. Ha meleg gyerekem születne, én nem akarnám tönkretenni az életét egy ilyen homofób s¤ggfejjel. Épp elég nehéz élete lesz így is a társadalom miatt. Nem kell egy plusz ráadás otthon.
"Érdemes így családot alapítani?"
Nem.
Alapvető érzelmi hiányosság és gyenge intelligencia, ha valaki nem képes az elfogadásra még akkor sem, ha a saját gyerekéről van szó. Az ilyen csak tönkretenné és megkeserítené a gyerek életét, egyáltalán nem alkalmasak az ilyen emberek szülőnek, mert képtelenek arra, hogy feltétel nélkül szeressenek valakit.
Ehhez nem kell melegnek lenni. Ezek azok az ostoba korlátolt emberek, akik még azt sem képesek elfogadni, ha a gyerekük más sportot szeret mint ők, vagy másféle munkát akar az életben.
A pszichológus meg ugyanúgy megmondaná a pasasnak, hogy a homoszexualitás normális, és nem betegség. Ekkor viszont készülnöd kellene rá, hogy ő a gyerekét kitagadja.
Akarna a halál egy ilyen barommal családot meg gyereket. Aki ennyire nem képes a feltétel nélküli szeretetre, annál megkérdőjelezném azt is, hogy vajon téged is feltétel nélkül szeret-e, vagy ha valami változik, akkor mi a garancia arra, hogy nem pattan le egy másik nővel?
Ne vállalj vele gyereket. A gyerek és a te érdekedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!