Nekem miért nem engedi meg?
Szeretnék venni egy vízipipát,előre a születésnepomra. 16 éves leszek. De anyukám nem engedi. Nem ad rá indokot, nem menőzésből szeretném, a testvéremnek is van lassan 10 éve, az övét szoktsm használni. Nem használnám sokszor havi 3-4 alkalommal, nem is vennék drágát, egy 50 cm-s Aladint 10k ért. Nem csak dohánnyal használnám hanem kővel is. A testvérem 15 éves volt amikor megvette és rá nem szólt semmit,tudnátok tanácsokat adni esetleg, hogy győzhetném meg, téríthetném más belátásra?
Előre is köszönöm a válaszokat

Érvelj a testvéreddel, kérdezd meg, hogy ha neki lehetett, akkor neked miért nem?
Ha a saját pénzedből szeretnéd venni, akkor mondd azt, hogy a te pénzed, te kerested, azt veszel belőle, amit akarsz. Ha a szüleid pénzéből szeretnéd venni, akkor vállalj be mindent: mosogatás, kutyasétáltatás, levinni a szemetet, szülinap, karácsony...szóval ígérj meg mindent, hogy kicsit meglágyuljanak :D

Az az igazság, hogy a vízipipa sem sokkal kevésbé káros, mint a cigi. Persze, bagózni is lehet kamaszként, de azért se fognak megdicsérni. :)
Illetve, én sokallom a "csak" havi 3-4 alkalmas pipázást, mondom ezt úgy, hogy felnőtt fejjel én is kipróbáltam, és baráti társaságban jó buli.
Ettől függetlenül nyilván érv az, hogy a tesódnak is van, de nem értek egyet. :)
Esetleg kérd meg tesódat, hogy vegye meg ő neked "ajándékba" születésnapodra, az ellen kevésbé tud ágálni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!