Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nekem miért nem engedi meg?

Nekem miért nem engedi meg?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni egy vízipipát,előre a születésnepomra. 16 éves leszek. De anyukám nem engedi. Nem ad rá indokot, nem menőzésből szeretném, a testvéremnek is van lassan 10 éve, az övét szoktsm használni. Nem használnám sokszor havi 3-4 alkalommal, nem is vennék drágát, egy 50 cm-s Aladint 10k ért. Nem csak dohánnyal használnám hanem kővel is. A testvérem 15 éves volt amikor megvette és rá nem szólt semmit,tudnátok tanácsokat adni esetleg, hogy győzhetném meg, téríthetném más belátásra?

Előre is köszönöm a válaszokat

2017. aug. 22. 13:39
 1/6 anonim ***** válasza:
76%

Érvelj a testvéreddel, kérdezd meg, hogy ha neki lehetett, akkor neked miért nem?

Ha a saját pénzedből szeretnéd venni, akkor mondd azt, hogy a te pénzed, te kerested, azt veszel belőle, amit akarsz. Ha a szüleid pénzéből szeretnéd venni, akkor vállalj be mindent: mosogatás, kutyasétáltatás, levinni a szemetet, szülinap, karácsony...szóval ígérj meg mindent, hogy kicsit meglágyuljanak :D

2017. aug. 22. 13:50
 2/6 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem itt arról lehet szó, hogy nem mert beleszólni / kidobni a vízipipát, amikor a tesód a saját pénzéből vette úgy, hogy nem szólt előre, de attól még ellenzi. Te is vedd meg engedély nélkül, aztán nem fog ugrálni, mert akkor mondhatod, hogy oké, de akkor tesódé is megy, mert ez így igazságtalan.
2017. aug. 22. 14:01
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Vedd meg és kész (ha van rá pénzed)
2017. aug. 22. 14:25
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)
2017. aug. 22. 14:28
 5/6 anonim ***** válasza:

Az az igazság, hogy a vízipipa sem sokkal kevésbé káros, mint a cigi. Persze, bagózni is lehet kamaszként, de azért se fognak megdicsérni. :)

Illetve, én sokallom a "csak" havi 3-4 alkalmas pipázást, mondom ezt úgy, hogy felnőtt fejjel én is kipróbáltam, és baráti társaságban jó buli.

Ettől függetlenül nyilván érv az, hogy a tesódnak is van, de nem értek egyet. :)

Esetleg kérd meg tesódat, hogy vegye meg ő neked "ajándékba" születésnapodra, az ellen kevésbé tud ágálni.

2017. aug. 23. 08:52
 6/6 anonim ***** válasza:
Kövezzetek meg, de szerintem egy 15-16 évesnek még nem kéne vízipipáznia...
2017. aug. 23. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!