Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim miért ilyenek?

A szüleim miért ilyenek?

Figyelt kérdés

Jóban vagyok velük, de nem engednek döntést hozni semmiben. Tavaly nyáron felújítatták egy szó nélkül, de azóta megbékéltem ezzel. Amikor szülinapom volt akkor meg bementünk a szolgáltatóhoz egy új telefont venni (december 30. romlott el és azon a napon hunyt el a mamám is), és lehetett választani két telefon között. Akkor is anyukám akart választani nekem (úgy hogy a sok tanulással és kitűnő bizonyítvánnyal ,,megdolgoztam érte"), de aztán apukám beszélte rá anyumat hadd válasszak. Amikor egy két hete megvásároltuk anyával a suli kezdésre való cuccokat, anyukám vett nekem egy minyonos füzetborító-csomagot, ami szerintem túl gyerekes. Most meg elkezdik, hogy beszélgettek arról, hogy ha elvégzem a 8.-at akkor abba a suliba kell majd mennem, ahova ők mondják, vagy maradok ott ahol vagyok (mert az általános és középsuli is). Kislányos, babás, hercegnős cuccokat vesznek nekem és úgy kell öltözködnöm, ahogyan ők akarják. A hajam sem lehet olyan amilyet szeretnék. Kiskoromban nyúzta a hajamat anyukám és nyafogtam meg sírtam amikor húzta. Most meg csak a vállamig ér vagy 4 éve (12 vagyok), amit nagyon utálok. Nagyon akarják, hogy barátaimmal találkozzak, de, ha dolguk van akkor sem engednek el. Mindenhova kézenfogva visznek. Vagy 1.000.000-szor elmondanak mindent, mikor megértettem elsőnek is. Amikor telefonozok akkor meg leszidnak, de ha ők akkor nem szólhatok semmit se. Kis dolgokét is "csicskáztatnak": 2 méterre lévő konnektorba dugjam be a tőltőt (hozzájuk van közelebb), meg vigyek be a konyhából cukorkát, mikor a szobámban vagyok (ami a konyhától a legmeszebb van). Kutakodni akarnak a telefonomban (le van mindig kódólva de leszidnak amikor nem tudják a kódot), meg a gépemben is. Folyton hazudnak, mikor elvárják tőlem hogy ne hazudjak. Káromkodnak előttem és csodálkoznak hogy sokat "tanulok" tőlük.

Normális ez? Miért csinálják ezt?

(apukám mondta ha bunkó roh@dék kamasz leszek akkor pofán b@$z)

2017. aug. 20. 20:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem néha ne csináld meg amire kérnek és óvatosan fejtsd ki hogy ez neked nem jó szerintem meg fogják érteni,amúgy ha tényleg 12 vagy és így le tudtad írni ezt akkor szerintem "hosszabb pórázra" is engedhetnének
2017. aug. 20. 20:58
 2/14 anonim ***** válasza:
62%

Azért is csinálj olyan hajat amilyet akarsz. És menj abba az iskolàba ahova akarsz. Ennyire durván ne hagyj beleszólni az életedbe

az anyukád által vett cuccokat meg nem használd, talàn ráeszmèl valamire

2017. aug. 20. 21:07
 3/14 A kérdező kommentje:
Meg ilyenkor nyáron is 9-kor küldenek el aludni.
2017. aug. 20. 21:18
 4/14 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem fakadj ki nekik is (persze normalis hangnemben)

Mondd el hogy cikinek érzed:"ezt és ezt a dolgot"

Tényleg nem normális az ahogy hozzás viszonyulnak.nem irigyellek

2017. aug. 20. 21:26
 5/14 A kérdező kommentje:
Képzeljetek el egy piros biciklis napszemüveget. Na olyan napszemüvegem van és a többiek meg kiröhögnek. Mások találkouhatnak a barátaival én meg otthon kukkolok hogy mi van.
2017. aug. 20. 22:17
 6/14 anonim ***** válasza:
16%

Nem látok nagy problémát a szüleidnél.

Jó, ruhát már választhatnál, ahogy hajat is, de a többi dolog nem vészes, örülj, hogy kaptál telefont, másnak sokkal rosszabb dolga van.

Az utolsó mondatod meg. Apukádnak ezt mondani se kellett volna, amúgy is nyilvánvaló.

2017. aug. 20. 22:21
 7/14 anonim ***** válasza:
80%
Ne vedd fel. Nekem nincs napszemüvegem, és inkább mászkálnék nélküle, mint rondában.
2017. aug. 20. 22:43
 8/14 anonim ***** válasza:
17%
Amint látom, a szüleid túlféltenek téged. Van megoldás. Beszélj a szüleiddel. Mindent időben, őszintén beszélj meg velük. Ne vádaskodj, mert ők azt kudarcként élhetik meg és akkor jön a vita. De azért ha jobban belegondolsz örülj neki, hogy ilyen szüleid vannak. Nem tökéletesek, de figyelnek rád. Azért "kutakodnak" a telefonodban és a számítógépedben, mert féltenek téged az internetes csalóktól, vagy az internet káros hatásaitól. Telefon választás: Örülj, hogy kaptál telefont. Akkor sem szólhatnál semmit, ha nem választhattál volna. Amint látom sok mindent megkapsz. Más még ennyit sem kap.
2017. aug. 21. 00:01
 9/14 anonim ***** válasza:
59%
Őszintén? Az ilyen szülővel semmit nem tudsz csinálni. Max lázadni ellenük. Sajnos nagyon sok szülőnek baromi nehéz elfogadni, hogy 1. a gyereknek nincs rá szüksége vagy nem mindenben, 2. a gyerekük igen is sok dolgot jobban tud már náluk. Hiába oktatod őket meg hiába fakadsz ki, nem fognak tudni a hülye berögződéseken változtatni. Szóval én is a lázadást javaslom néhány téren.. Amit előttem is írtak, ne hordd aminek vesznek, vágasd a hajad olyanra amilyenre akarod, ne hagyd hogy csicskáztassanak. A telefont azért ne kódold le, mert ők vették sajnos. És iskolát mindenképp te válassz!!! Ez a legfontosabb. Egy ilyen fontos dologba senki nem szólhat bele.
2017. aug. 21. 00:37
 10/14 anonim válasza:
22%
Ahogy én látom így 16 éves fejjel a szüleid azt szeretnék hogy ne legyél "bunkó roh@dék kamasz". Az a probléma hogy ez kb elkerülhetetlen, ok persze ha odafigyelsz rá meg ők is minden kis apró visszaszólásért cseszegetnek akkor kb kordában fognak tudni tartani, de ez a bunkóság vagy nevezzük aminek akarjuk az életkor velejárója. ÉS szerintem hogy ha így kezelnek téged akkor még jobban lázadni fogsz ellenük. Ja és nem tudom, hogy van-e tesód, mert ha nincs akkor kb érthető hogy így bánnak veled.
2017. aug. 21. 03:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!