Szülők! Mit szólnátok, ha a 12 éves lányotoknak egy vele egyidős lány tetszene? Megengednéd, hogy 'járjanak'?
A nemi identitas nem valtozik, nem betegseg, ergo nem gyogyithato.
En mar az ovodas koromban biszex voltam, vegig egy Dalma nevu lanyba voltam szerelmes :D
3. Nem tudom, hogy akarnád "kigyógyítani" a "leszbulásból", de lehet, inkább nem is akarom tudni..
Fiatalabb korukban amúgy is sokszor hiszik azt magukról a lányok, hogy leszbikusak, mert könnyen összetévesztik a más lányok/nők iránti rajongást azzal, amikor valóban tetszik nekik valaki :D Szóval én megmondanám neki, várjon még pár évet ezzel a járás dologgal, még ha fiúval akarna járni, akkor is.
Látom sokak nincsenek tisztában a témával. Először is: örülj, hogy elmondta neked! Ezek szerint bízik benned.
Nos. A 12 év pont az a kor, amikor még gyerek, de nem is az. Tehát ő már nagynak hiszi magát- és már nem is kis gyerek- de még korántsem kamasz. (A következő 1-1,5 évben sok változás lesz...) Ebből kifolyólag ő már érdeklődik egy párkapcsolat iránt, és nem veszi jónéven, ha azt mondod "gyerek vagy még", "babázz", stb. De ebben az esetben az is "probléma", hanem hogy ő más. De ez még NEM biztos!! Ebben a korban nyílik meg a gyermekek előtt a világ. Sok mindent lát a neten, amit ki is szeretne próbálni. Ebben a korban meg még a hormonok is játszadoznak vele, szóval ezért is gondolhat erre. Az is közre játszhat, hogy ő az első igazi barátnője és azt látja a kortársaitól, hogy a "kapcsolatok" barátságra épülnek, és ő is szeretne egy ilyet. Ugyanakkor azt se szabad elfeledni, hogy aki más, az annak született. Nem szabad emiatt őt elutasítani, ahogy hamarabb is írták "kigyógyítani". Úgy sem lehet. Lehetetlen.
Az is fontos, hogy elmagyarázd neki nincs semmi baj azzal, amit érez, de még fiatal egy párkapcsolathoz. Ráér ez még 2-3 év múlva. De mondd, hogy szívesen megismerné azt a bizonyos lányt. Meséljen róla, jöjjön el egy ebédre. Fontos, hogy érezze melletted lehet, és megbízhat továbbra is benned!
# 8
Szerintem jó eséllyel inkább a 12 éves lány tette fel a kérdést, mint a szülő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!