Megengednéd 12 éves lányodnak? (Többi lent. )
En nem engednem meg. Van ugyan ezeknek is minimalis alkoholtartalma ha jol emlekszem, de az nem sokat jelent, en is ittam alkoholmenteset terhesen neha.
De en elvi okokbol nem engednem meg, de en sok kerdesben zero tolerancias vagyok.
Semennyi alkohol nincs az alkoholmentes sörben. A nevében is benne van...
Hogy megengedném-e a saját gyerekemnek az csak is attól függ, hogy milyen a személyisége. Ha egy olyan típus akin látszik, hogy hajlamos belemenni a "rosszba", befolyásolható, akkor lehet, hogy nem engedném meg, de csak mert ezután könnyen mondhatja, hogy az alkohol sem árthat meg. Viszont, ha érettebb a gyerek és csak kivételes alkalomról van szó, nem hiszem, hogy ebből probléma lenne.
Nem kotekedes, de nezd at masodik valaszolo az alkoholmentes soroket egy boltban, mindegyiken rajta van az alkoholtartalom, 0.1-0.5% kozott van, ha jol remlik. Ezert irtam, higy van bennuk, bar elenyezo. Ne a nevebol indulj ki.
Bocsi, csak az a tipus vagyok, aki nem birja ki, hogy ne erveljen, ha tevesen cafoljak, nem tehetek rola. :-)
Én is megkérdezném egy orvostól, hogy ilyen mennyiség okozhat-e bajt, bár egy 12 éves már nem olyan kicsi, már úgy értem, testsúlyra, szóval az a nagyon minimális alkohol kétlem, hogy bajt okozna. Ennyi alkohol sok gyógyszerben is van, olyanban is, amit gyerekek is kaphatnak.
Ha szereti, és ha valaki hozzáértő is azt mondja, hogy nem árt, akkor én nem bánnám. A sör különben is bizonyos téren egészséges, tisztítja a vesét, jót tesz a hajnak. Igaz, hogy eléggé hízlal sajnos. Bár ez inkább csak nekem sajnos, így is nagy a hátsóm, viszont szeretem a sört :)
Úgy gondolom, hogy szimplán elvi kérdés az egész.
Ha szükségesnek érzed, ülj le vele beszélni az alkohol káros hatásairól, és vezesd rá, hogy nem szabad azt fogyasztani, de az alkoholmentest megengeded.
Mellékesen minden szülőnek tudomásul kell vennie, hogy a gyermeke egyszer úgy is ki fogja próbálni az alkoholt, igenis be fog tőle rúgni. Ez természetes, hisz kíváncsiak, mint minden szülő is az volt annak idején. Csak meg kell nekik tanítani, hogy ezt nem 15 évesen kell, és nem rendszeresen.
Nem hiszem, hogy káros lenne az egészségére, sőt egyes üdítőkhöz képest még "jót is tesz".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!