Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim agyon féltenek, nem...

A szüleim agyon féltenek, nem hagynak élni! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

13 éves lány vagyok. Anya sokszor már 9-kor ágyba küld és én mondom neki hogy nem vagyok álmos és kiabál ezért, jó lefekszek akkor de kb hajnali 1-ig nem tudok aludni mert nemvagyok álmos.

Már lassan 2 éve egy plussz lyukat szeretnék a fülembe de anya nem engedi (apa megengedné csak fél anyától) és idén mindenkinek szinte megengedte az anyja csak nekem nem.

Szeretem a feketét és anya állandóan veszekszik velem hogy miért kell azaz ennyi fekete. Szerinte nem nőies de én nem az a szoknyás lány vagyok és ő ezt nem hajladó elfogadni.

Ha ott alszok valakinél anya egésznap csak hívogat hogy jól vagyok-e és már emiatt a barátnőmmel sem tudok beszélgetni. Apa pedig állandóan azt kérdezi hogy ettem e(jó ez nem baj csak szimplán zavar).

Anya már 12 évesen kipróbálta a cigit és én is egyszer nem rég kipróbáltam de nagyon rossz volt. Én hülye el is mondtam anyámnak de ő csak kiabált, részben jogosan.

Anya azt mondja hogy vármit elmondhatok neki pedig nem. HA fiú van a dologban akkor azt világga kürtöli és ha szakítottam az illetővel és próbálok túl lépni rajta akkor is állandóan: na mivan xy-nal? Még nem írt?.

Ha pedig más témáról van szó oda se figyel rám mert gépezik. Aztán ordít hogy én miért titkolózok.

Ha lemegyek a barátnőimmel nyáron akkor 9-ig is letlehetnek én meg 7-ig vagy jobbesetbe 8-ig. És mindig én megyek haza először.

Anya sokat veszekszik apával és ha apának is van igaza mindenki szerint akkor is anya a "nyertes". Ezért inkább jobb volna ha elválnának és apához kerülnék mert ő megért. Csak nem tudom hogy hogy érjem el hogy elváljanak. Még régebben tesóm is anya miatt költözött el itthonról.

2017. aug. 18. 09:37
1 2
 11/13 anonim válasza:
0%

Milyen maradi emberek valaszoltak ide??

13 eves. Nem 10,hogy meg ne fogja fel az elet rendjet.

Lehet,hogy az anyja felti,szereti ezert nem engedi ki 8nál tovabb. De az h 9kor agyba kuldi? Minek? Es akkor 9utan NYARON mar nem csinalhat semmit? Ertek ezalatt olvasast,zene hallgatast akarmit. Ez hulyeseg.

Plusz lyuk a fulembe nekemis 13 vagy 12 evesen volt. Mar nem tudom. Mi a rossz benne? Igaz,hogy semmi ertelne nincs de nem csufitja egy lany kinezetet ha ket fulbevalo van a fulebe.

Szerintem,a fekete nem halal szin oltozeker illetoen. Egy fekete polo fekete nadraggal temetesre illik? Ugyanmar. Oda maradjon a ceruzaszoknya es a bolero.

Kerdezo,megertem hogy nem tetszik se anyad se apad viselkedese. Anyad oribalos, apad papucs. Egy beszelgetes anyaddal jot tenne. Nem vagy hulye, a baratnoddel nem csinalsz orbitalis hulyesegeket (ivas,dohanyzas) es egy fulbevalo nem a vilagvege. Masoknak ilyenkor mar tetkoja van.

Szembesitsd h mit muvelnek a veled egykoruak ebbe a vilagba,es meglatja h megse vagy te olyan rossz kislany. Fejlodni kell a mai vilaghoz,ami tudom h a felnotteknek baromi nehez, de sokszor azert szomoruak,lazadok,drogosok(gondolok itt midennemu fuggosegre) a mai fiatalok mert tul rovid a poraz. Persze,azis baj ba szelnek vannak eresztve. Egy koztes allapotot kell keresni, egy bombabiztos gyerek-szulo bizalmat kialakitani es akkor nem lesz baj. Persze ha az ember tini,egyszer neha hazudik. Ne mondja nekem senki 30-40-50eves,hogy o jo cel erdekebe sose csinalta. Sok sikert kerdezo.

2017. aug. 18. 22:10
 12/13 anonim ***** válasza:
75%
#11 Te tipikusan az az eset vagy, hogy vak vezet vilagtalant 😂😂
2017. aug. 18. 23:03
 13/13 anonim válasza:

Szerintem a kérdezőből lesz az, aki 18 évesen elmenekül otthonról, többet pedig vissza sem néz. Gyerek még a kérdező, szükség van az irányításra, de kiabálással és túlzott szigorral pont magát fogja megutáltatni az anyja. A gyerek pedig később olyat is fog csinálni amit normális keretek között nem. Fellázad, harcol a szabadságért.

Korábban írtak pofont a gyereknek. Gratulálok, tényleg az erőszak a megoldás? Miért mindig a szülőnek van igaza? Csak mert ő a felnőtt?

Én mindig azt mondom, üljünk le, beszéljük meg normális keretek között. Ha ez nem megy, akkor türelmet és kitartást!

2017. aug. 19. 02:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!