A szüleim agyon féltenek, nem hagynak élni! Mit tegyek?
13 éves lány vagyok. Anya sokszor már 9-kor ágyba küld és én mondom neki hogy nem vagyok álmos és kiabál ezért, jó lefekszek akkor de kb hajnali 1-ig nem tudok aludni mert nemvagyok álmos.
Már lassan 2 éve egy plussz lyukat szeretnék a fülembe de anya nem engedi (apa megengedné csak fél anyától) és idén mindenkinek szinte megengedte az anyja csak nekem nem.
Szeretem a feketét és anya állandóan veszekszik velem hogy miért kell azaz ennyi fekete. Szerinte nem nőies de én nem az a szoknyás lány vagyok és ő ezt nem hajladó elfogadni.
Ha ott alszok valakinél anya egésznap csak hívogat hogy jól vagyok-e és már emiatt a barátnőmmel sem tudok beszélgetni. Apa pedig állandóan azt kérdezi hogy ettem e(jó ez nem baj csak szimplán zavar).
Anya már 12 évesen kipróbálta a cigit és én is egyszer nem rég kipróbáltam de nagyon rossz volt. Én hülye el is mondtam anyámnak de ő csak kiabált, részben jogosan.
Anya azt mondja hogy vármit elmondhatok neki pedig nem. HA fiú van a dologban akkor azt világga kürtöli és ha szakítottam az illetővel és próbálok túl lépni rajta akkor is állandóan: na mivan xy-nal? Még nem írt?.
Ha pedig más témáról van szó oda se figyel rám mert gépezik. Aztán ordít hogy én miért titkolózok.
Ha lemegyek a barátnőimmel nyáron akkor 9-ig is letlehetnek én meg 7-ig vagy jobbesetbe 8-ig. És mindig én megyek haza először.
Anya sokat veszekszik apával és ha apának is van igaza mindenki szerint akkor is anya a "nyertes". Ezért inkább jobb volna ha elválnának és apához kerülnék mert ő megért. Csak nem tudom hogy hogy érjem el hogy elváljanak. Még régebben tesóm is anya miatt költözött el itthonról.
Milyen maradi emberek valaszoltak ide??
13 eves. Nem 10,hogy meg ne fogja fel az elet rendjet.
Lehet,hogy az anyja felti,szereti ezert nem engedi ki 8nál tovabb. De az h 9kor agyba kuldi? Minek? Es akkor 9utan NYARON mar nem csinalhat semmit? Ertek ezalatt olvasast,zene hallgatast akarmit. Ez hulyeseg.
Plusz lyuk a fulembe nekemis 13 vagy 12 evesen volt. Mar nem tudom. Mi a rossz benne? Igaz,hogy semmi ertelne nincs de nem csufitja egy lany kinezetet ha ket fulbevalo van a fulebe.
Szerintem,a fekete nem halal szin oltozeker illetoen. Egy fekete polo fekete nadraggal temetesre illik? Ugyanmar. Oda maradjon a ceruzaszoknya es a bolero.
Kerdezo,megertem hogy nem tetszik se anyad se apad viselkedese. Anyad oribalos, apad papucs. Egy beszelgetes anyaddal jot tenne. Nem vagy hulye, a baratnoddel nem csinalsz orbitalis hulyesegeket (ivas,dohanyzas) es egy fulbevalo nem a vilagvege. Masoknak ilyenkor mar tetkoja van.
Szembesitsd h mit muvelnek a veled egykoruak ebbe a vilagba,es meglatja h megse vagy te olyan rossz kislany. Fejlodni kell a mai vilaghoz,ami tudom h a felnotteknek baromi nehez, de sokszor azert szomoruak,lazadok,drogosok(gondolok itt midennemu fuggosegre) a mai fiatalok mert tul rovid a poraz. Persze,azis baj ba szelnek vannak eresztve. Egy koztes allapotot kell keresni, egy bombabiztos gyerek-szulo bizalmat kialakitani es akkor nem lesz baj. Persze ha az ember tini,egyszer neha hazudik. Ne mondja nekem senki 30-40-50eves,hogy o jo cel erdekebe sose csinalta. Sok sikert kerdezo.
Szerintem a kérdezőből lesz az, aki 18 évesen elmenekül otthonról, többet pedig vissza sem néz. Gyerek még a kérdező, szükség van az irányításra, de kiabálással és túlzott szigorral pont magát fogja megutáltatni az anyja. A gyerek pedig később olyat is fog csinálni amit normális keretek között nem. Fellázad, harcol a szabadságért.
Korábban írtak pofont a gyereknek. Gratulálok, tényleg az erőszak a megoldás? Miért mindig a szülőnek van igaza? Csak mert ő a felnőtt?
Én mindig azt mondom, üljünk le, beszéljük meg normális keretek között. Ha ez nem megy, akkor türelmet és kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!